Přejít k hlavnímu obsahu

Známe termíny oficiálního Valorant turnaje, kdy se budou moct utkat i české týmy?

7. 10. 2020 | 22:30 VALORANT
Zanedlouho se konečně odehraje dlouho očekávaný turnaj ve Valorantu. Celou akci organizují sami Riot Games a mělo by se nám dostat kvalitní podívané v podání těch nejlepších evropských týmů. Pojďme se podívat, jak nadcházející turnaj bude vlastně vypadat!
Valorant First Strike
Valorant First Strike

První větší oficiální Valorant turnaj, pořádaný přímo Riot Games, klepe na dveře a už v listopadu se budou moci utkat ti nejlepší evropští hráči, aby poměřili své síly. Událost odstartuje otevřená kvalifikace, která se bude odehrávat už mezi 9. a 22. listopadem. Po skončení kvalifikací se pozornost přesune na hlavní část turnaje, která se odehraje vzápětí mezi 3. a 6. prosincem a rozhodne o konečném šampionovi.

Otevřená kvalifikace se dělí na čtyři oddělené turnaje, které se odehrají během dvou týdnů, a z každého z nich postoupí vždy 16 nejlepších týmů do následujících plynule navazujících play-in zápasů. Je důležité zmínit, že týmy nejsou vázány na jedinou kvalifikaci, tudíž při neúspěchu mohou zkusit své štěstí při té další, což jim dává dohromady čtyři šance na postup.

First Strike

Otevřené kvalifikace i play-in kola se hrají ve formátu BO1, což se už změní v následujících playoffs. Playoffs zápasy se odehrají jako BO3 a z každého ze dvou termínů postoupí pouze čtyři nejúspěšnější týmy. Zbytek hlavních zápasů se odehraje v totožném formátu, pouze v úplném finále si nemůžeme nechat ujít napínavou BO5 podívanou.

Protože se mají utkat ti nejlepší z nejlepších, musí všichni zájemci splňovat jisté požadavky – turnaj je tedy otevřený hráčům nad 16 let, kteří v době registrace, či v předchozím aktu, dosáhli alespoň na rank Immortal 1. Všechna detailní pravidla, která budou provázet tuto velkou událost, stejně jako odkazy na registraci, budou odhaleny v následujících týdnech. Jestli si toužíte zahrát, nebo si zkrátka chcete užít skvělou podívanou, nenechte si ujít toto klání mezi nejlepšími evropskými hráči!

First Strike
Štítky: First Strike