Přejít k hlavnímu obsahu

Známý fotbalista byl kvůli nacistickému pozdravu ve vysílání odstraněn z FIFA 20

3. 12. 2019 | 19:13 EA SPORTS FC 24
EA Sports, vývojáři fotbalové klasiky FIFA, se po nevhodném vtipu od jednoho z nejlepších fotbalistů historie, Marca van Bastena, rozhodli jeho postavu ze hry kompletně odstranit.
van
van

Marc van Basten je trojnásobným držitelem Zlatého míče za nejlepšího fotbalistu Evropy, Mistr Evropy z roku 1988, autor 256 gólů z oficiálních soutěží a v současné době analytik pro kanál Fox Sports. Tam ho ale teď týden nikdo neuvidí, bývalý fotbalista si totiž v živém vysílání neuhlídal svá slova a jako vtípek použil nacistický pozdrav. To se spoustě lidem nelíbilo a proti Van Bastenovi se obořili. Když se přidali i celosvětově známá média, bylo jasné, že to pro tohoto analytika bude pěkný skandál.

Van Basten se brání tím, že prý tohle spojení použil jenom jako žert na silný německý přízvuk trenéra Franka Wormutha, navíc se ještě v ten den na sociálních sítích omluvil. EA Sports celou věc vzala velmi vážně a fotbalistu ve hře již neuvidíme. Není to poprvé, co studio někoho ze hry kompletně vymazalo, bylo tomu tak již minulý rok, kdy EA odstranilo vícero fotbalistů obviněných z násilí na ženách.

Bývalý fotbalista se ve hře nacházel jako jedna z historických legend, nyní je odstraněn ze všech módů. Hráči, kteří ho už vlastní ve svém FIFA Ultimate Team kádru, dostanou jako náhradu anonymní charakter se stejnými statistikami.

Zdroj: reddit.com
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.