Přejít k hlavnímu obsahu

Zpackaná úmyslná prohra v LPL: Hráč má dvouletý ban, týmu hrozí pokuta 10 milionů korun

30. 3. 2020 | 11:22 League of Legends
V čínské lize LPL mělo zřejmě dojít k matchfixingu, tedy k úmyslné prohře, a to ze strany týmu Rogue Warriors. Ten aktuálně obývá až 14. místo tabulky, ale v minulosti reprezentoval Čínu na Rift Rivals. Přestupku se údajně (ne)dopustil jungler WeiYan, který schytá dvouletý trest na kompetitivní hraní. Rogue Warriors zaplatí pokutu, jejíž výše překonává 10 milionů korun.
cina lpl
cina lpl

WeiYan hrál dle všeho v pauze, která vznikla kvůli koronaviru, online poker. Později ho někdo z tohoto prostředí údajně kontaktoval a pokusil se od něj koupit zápas v obnovené LPL, která pokračovala v online režimu. Nejbizarnější je, že hráč sice s odkupem nejdříve souhlasil, ale po několika dnech si to rozmyslel a peníze vrátil. Zápasy proti týmu OMG ale tým obě hry stejně prohrál a všechno nakonec stejně vyšlo na povrch. 

Osoba, která se od čínského junglera zápas pokusila koupit, hráče nahlásila čínskému středisku Riot Games a tím, že hráče nenahlásil samotný tým, znamenalo to problémy nejen pro samotného hráče, ale i celou organizaci Rogue Warriors. Hráč dostal nakonec dvouletý distanc od kompetitivního hraní a zákaz streamování League of Legends. Rogue Warriors dostali jednorázovou pokutu ve výši 420 tisíc dolarů, tedy něco přes 10 milionů korun. V lize ale tým nadále zůstává a bude se pokoušet o tažení na play-off.

Štítky: LPL, Rogue Warriors