Přejít k hlavnímu obsahu

Další bota Activisionu, nyní se rozhodl udílet body za rasu, pohlaví a sexualitu

19. 5. 2022 | 14:37 Warzone Kauza
Activision v současné době nepatří k zrovna populárním vydavatelům. Sexuální obtěžování na pracovišti, nepovedené hry a nyní i nástroj, který boduje postavy na základě rasy, pohlaví a věku a dalších kritérií
Overwatch
Overwatch
Zdroj: Activision

Activision za svou dobu existence vykonal pár dobrých věcí. O to frekventovanější ale byly přešlapy, kterých se studio dopustilo. Zakázání účasti na turnaji streamerce, sexuální obtěžování a nově i Diversity Space Tool. S tím přišla divize Activisionu, studio King. Ti stojí za úspěšným Candy Crashem. Novinka se ale nestala úplnou trefou do černého.

Diversity Space Tool vám ohodnotí každou postavu ve hře Overwatch nebo v nejnovějším Call of Duty. Nebude to ale na základě vzhledu, inteligence a podobných klasických kritérií. Tento nástroj totiž udílí body za odlišnost, tzv. diverzitu.

Jako příklad slouží postava z Overwatche, odstřelovačka Ana Amari. Ta dostala body navíc za její původ a rasu, protože pochází z Egypta. Nezapomnělo se ani na věk (60 let) a pohlaví. Negativní body schytala za sexualitu – je totiž „jen“ heterosexuální a má manžela. Stejné ohodnocení se dostane všem postavám, které zadáte s tím, že by vývojáři novou vychytávku chtěli v herním průmyslu rozšířit. Naštvané reakce fanoušků je od toho však odrazují.

Přísahám Bohu, naše vlastní společnost se snaží zničit všechno dobro, které skuteční vývojáři vybudovali se svou hrou,
uvedla designérka Melissa Kelly

Negativních reakcí bylo daleko víc. Vývojáři tak raději svůj projekt z oficiálních stránek stáhli, přesto je stále dohledatelný. Zdá se, že Activision zkrátka znovu netrefil hřebík na hlavičku. 

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.