Přejít k hlavnímu obsahu

Activision zabanoval 90 000 cheaterů, podle hráčů to nestačí

21. 3. 2022 | 08:00 Warzone Zajímavost
Vývojáři Call of Duty: Warzone dělají, co mohou. Chystají změny v několika mapách, občas opraví nějakou zbraň a někdy zabanují několik desítek cheaterů. To koneckonců udělali i v pátek, kdy ban dostaly desítky tisíc účtů.
Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone
Zdroj: Activision

Call of Duty: Warzone je tu s námi již dva roky. Za tu dobu přišli hráči se spoustou podvodných programů. Protože žádný z vývojářů ve své hře nechce podvádějící hráče, Activision dělá, co může. Zabanoval tisícovky hráčů ve spoustě banovacích vln a zažaloval hlavního poskytovatele cheatů. Práci podvodníkům ztěžuje i anticheat Ricochet. Vývojáři na Twitteru oznámili, že zabanovali naprosto šílené číslo hráčů. Najednou.

Aby hráčům zpříjemnili odpoledne, Raven Software oznámili, že zabanovali 90 000 hráčů. Spousta fanoušků byla opravdu nadšená a studio za jejich práci pochválili. Úbytek cheaterů je podle nich vážně znát.

Našli se i hráči, kteří nadšení nesdíleli. Jeden z nich si myslí, že 90 000 zabanovaných hráčů je žalostně málo. Další zajímá, kolik skutečně dobrých a nevinných hráčů se pod „palbu“ banovacího kladiva dostalo. 

Protože ani vývojáři nejsou neomylní, každý, kdo si myslí, že byl neprávem zabanován, si může podat žádost o odblokování a situaci vyřešit. Přesto se ale najde spousta jedinců, kteří opravdu cheatovali a ban jim náleží právem.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.