Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojáři Call of Duty: Warzone zabanovali 50 000 cheaterů a neplánují končit

3. 9. 2021 | 16:03 Warzone
To, že populární free-to-play Call of Duty s podtitulem Warzone má problémy s cheatery, není žádnou novinkou. Přece jen, vždy se najde nějaká skulinka v programu, kterou Raven Software a Activision přehlédli. Začíná to ale vypadat, že si vývojáři uvědomují stav hry a začínají pořádně banovat.
Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone
Zdroj: Activision

Raven Software, zdá se, něco konečně začal dělat. Prý pracuje na novém anti-cheatu a nedávno spustil nyní již uzavřenou betaverzi chystaného Call of Duty Vanguard. Na Warzone ale nezapomíná a i přesto, že to tak nevypadá, banuje tisíce hráčů denně. Přesto si ale vývojáři asi vzali přesčasy a začali cheatery banovat ve velkém. Na Twitteru se totiž pochlubili, že za jeden jediný den zabanovali 50 000 účtů, které používaly zakázané programy.

V závěru Tweetu pak Raven zmiňují, že další bany ještě přijdou. Pokud tak do konce roku dorazí anti-cheat, cheateři budou banováni tak, jako do teď, u hry by spousta lidí mohla zůstat. Již nyní ale někteří fanoušci utekli ke konkurenčnímu battle royale Apex Legends, který je právě Warzone velmi podobný. Pro vývojáře tak bude následujících pár měsíců dost krušných.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.