Přejít k hlavnímu obsahu

Česká hvězda si hledá nový tým. BIG nejsou součástí partnerského programu

22. 9. 2022 | 14:09 VALORANT Přestup
Frančízing hry VALORANT nastolil nový řád, jenže tím ze hry vyřadil několik velkých jmen. Mezi nimi jsou i BIG, německá esportová organizace, kde dosud působil Karel „Twisten“ Ašenbrener. Právě neúčast v nejvyšší lize znamená, že si česká hvězda hledá nové angažmá.
Twisten
Twisten
Zdroj: BIGCLAN

Jsou to dva měsíce, co český střelec na sociálních sítích prohlásil, že prodlužuje kontrakt v prestižní organizaci. Jenže situace se nyní mění, protože BIG překvapivě nedostali spot v nové nejvyšší soutěži Riot Games partnerů. Organizace přitom byla jedním z favoritů, vzhledem ke svému jménu na poli stříleček. Nejvyšší evropská liga se totiž bude konat v Berlíně, tedy domově populární organizace.

Twistenova jízda v zahraniční organizaci tedy končí. Díky svým výkonům by ale mohl mít slušnou šanci najít si nový tým, který spot v Tier 1 lize získal. Takových hráčů, kteří se ocitli v podobné situaci, ale je nyní spousta, proto se i český hráč vrhá do probíhající mánie. Své místo nemá nikdo jisté, což se týká i tří jiných českých hráčů, jejichž zaměstnavatelé místenku získali, ale určitě budou dělat změny v sestavě.

„Se zprávami o nadcházející lize partnerství, mi BIG umožňuje hledat nový tým a domov. Díky všem v BIG, díky kterým se moje cesta v jejich týmu jevila, jako bych byl vždy doma,“ sdělil Twisten. Kam tedy nyní zamíří?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.