Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští hráči si zahrají novou nejvyšší ligu světa. Komu se povedlo zajistit si místenku?

21. 9. 2022 | 15:01 VALORANT Přestup
Rok 2023 nabídne v evropské nejvyšší VALORANT lize 10 míst, podobně jako v LEC u League of Legends. Týmy o ně usilovně bojovaly, ne formou zápasů ve hře, ale na poli obchodním a finančním. Lepší značka, více fanoušků a peněz znamená větší šance na budoucí partnerství. Hned dva celky mají na palubě české hráče. Kdo se vrátí na Tier 1 scénu?
Martin "MAGNUM" Peňkov
Martin "MAGNUM" Peňkov
Zdroj: VCT

Pro někoho asi hodně překvapivý seznam týmů pro region EMEA je téměř hotový. Chybí na něm organizace jako FunPlus Phoenix, Acend s českým hráčem Ondřejem „MONSTEERR“ Petrů, BIG s Karlem „Twisten“ Ašenbrenerem nebo třeba G2 Esports, ale jedno místo je stále volné. Náhrada přichází v podobě populárních týmů z regionálních lig, které si vyjednaly partnerství s Riot Games pro rok 2023.

České diváky zaujmou především týmy ze španělské ligy, odkud míří mezi elitu dvě organizace. Giants, kde působí Adam „Jesse“ Čtvrtníček, mají místo jasné, stejně jako KOI, která má v sestavě hned dva české střelce. V nejvyšší soutěži se poprvé představí Ladislav „Sacake“ Sachr a vrátí se také Martin „Magnum“ Peňkov. Bývalá hvězda Fnatic má zkušenosti i z mezinárodních akcí, takže pro ni bude prostředí osahané.

Je samozřejmostí, že sestavy se budou ještě do startu nové sezóny měnit. Týmy mají čas do poloviny února, kdy vše vypukne tím největším Kick-off turnajem v historii. V brazilském městě Sao Paulo se všech 30 týmů z celého světa utká o první titul nové éry Valorantu. Poté se regionální ligy dočkají kompletního LAN podání, EMEA bude hrát v Berlíně, kde se po dobu osmi týdnu budou hráči prát o postup na Masters i Champions.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.