Přejít k hlavnímu obsahu

Čas velkých změn nastal ...

8. 4. 2012 | 16:37 League of Legends
Summoneři, nedávno si náš web prošel celou řadou změn, takže teď si nejspíš říkáte "co se zase chystá?" a přemýšlíte, co z toho zase vzejde. Abych to zkrátil... Nejpozději do 13. 4. 2012 se s konečnou platností přesuneme na novou doménu http://lol.mobagames.cz a staneme se součástí projektu http://mobagames.cz.
Výchozí obrázek

Summoneři,

nedávno si náš web prošel celou řadou změn, takže teď si nejspíš říkáte "co se zase chystá?" a přemýšlíte, co z toho zase vzejde. Abych to zkrátil... Nejpozději do 13. 4. 2012 se s konečnou platností přesuneme na novou doménu http://lol.mobagames.cz a staneme se součástí projektu http://mobagames.cz.

Proč tohle všechno a proč zrovna teď?

Nejedná se o rozhodnutí učiněné z nějakého mého rozmaru. Důvod je třeba hledat někde jinde. Konkrétně ve firmě Riot Games. Mnozí z vás jistě vědí, že s touto firmou jsem vždycky vycházel dobře. To se ale změnilo ve chvíli, kdy Riot projevil zájem o naši doménu. Poprvé se tak stalo včera ráno. Napřed to vypadalo, že se s námi budou chtít dohodnout na koupi. Zajímavou nabídku ale brzy nahradily výhrůžky. Když jsme totiž jejich nabídku odmítli, začal Riot vyhrožovat právními kroky a soudním odebráním domény z důvodu porušení tzv. Intellectual Property, neboli "Duševního vlastnictví".

Již samotnou koupí domény leagueoflegends.cz jsme tato jejich práva údajně porušili. Problém byl v tom, že před pár lety nikdo netušil, jak obrovskou návštěvnost a úžasné fanoušky (kterými Vy bezpochyby jste) bude náš web mít. Ale když si teď Riot spočítal, kolik Vás tu je, rozhodl se Vás stáhnout na svůj anglický web (a ne, jeho česká varianta se ani po odebrání naší domény nechystá). Po probrání všech pro a proti jsme se rozhodli neustoupit a doménu leagueoflegends.cz nepředat společnosti Riot Games Inc.!!! Web jako takový přesuneme na http://lol.mobagames.cz!!!

Nakonec bych rád poděkoval Ymirovi z vedení Riot Games Inc., který mě jako jediný v celé záležitosti kontaktoval a který se se mnou celou situaci snažil vyřešit mimosoudní cestou. Byl to právě on, kdo přišel s nápadem, jak tento web i jeho obsah zachránit a jak si udržet Vás - tedy naše návštěvníky. Tímto mu děkuji za podporu. Je to skutečný přítel a kamarád. Ale zpět k tématu. Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré.

Portál MOBA Games byl již delší dobu uzavřený. Já, jakožto jeho tvůrce, jsem ale uvažoval o jeho obnovení. Vzhledem k daným okolnostem jsem se rozhodli z celé nepříjemné situace něco vytěžit. Hlavně po tom, co jsem jsem spolu s ostatními lidmi z vedení League of Legends CZ/SK dospěl k závěru, že celý tenhle problém má jedno jediné možné řešení: Přesun League of Legends CZ/SK pod hlavičku MOBA Games. Toto rozhodnutí jsme učinili s ohledem na blaho tohoto webu a všech jeho uživatelů. Nemusíte se bát, že by jste o něco přišli. Všechno zůstane při starém. Jediné, co se pro vás změní, bude adresa. A pak i to, že se svými účty budete mít časem přístup i do dalších sekcí mobagames.cz (máme totiž v plánu je sjednotit; jen ze začátku budete muset mít účet zvlášť na league of legends a zvlášť na mobagames). Rozhodně se nebudete muset nikam registrovat ani nic podobného. Web pojede ve stejné podobě, v jaké teď; pouze se stane subprojektem většího projektu. To mu ale neubere na důležitosti. Slibuji Vám, že se mu budeme věnovat ještě pilněji než do teď. Pokud tedy chcete i nadále zůstat našimi příznivci, přidejte se k odboji a staňte se součástí našeho přesunu i nového projektu! Dokažte, že opravdu jste těmi úžasnými fanoušky, které nám v Riot Games tak závidí, a přesuňte se spolu s námi k světlejším zítřkům a zářné budoucnosti! League of Legends CZ/SK se nikdy nevzdává a její vedení také ne!!!

Co to znamená pro League of Legends CZ/SK?

Prakticky nic. Tedy kromě přesunu na jiný hosting, zpřístupnění nových služeb, stálého přísunu novinek ze světa League of Legends, kvalitního fóra (i se všemi současnými příspěvky a tématy), skvělých turnajů (online i offline) a dalších akcí určených pro stálé návštěvníky našeho portálu.

Co je projekt MOBA Games zač?

Někteří z vás již projekt MOBA Games znají a již na něm byli. Ti už také vědí, že v poslední době doznal jistého úpadku, způsobeného mým odchodem z vedení. Teď jsem ale zpět a chci oběma portálům dát to nejlepší a dostat je do povědomí všech česko-slovenských hráčů MOBA her. Ať už milujete titul League of Legends, Heroes of Newerth, DOTA, DOTA 2 nebo jakoukoliv další MOBA hru (Bloodline Champions atd.), určitě jste na našem nově se rozjíždějícím webu vítáni. Těšit se můžete na novinky z oblasti MOBA her, na různé soutěže a turnaje i informace ze zákulisí (žádné NDA!!!). Na MOBA Games se můžete samozřejmě registrovat již nyní. Jakožto web se pod jejich hlavičku přesuneme nejpozději do 13.4.2012!!!!

Bude nábor redaktorů?

Ano, nábor redaktorů pro všechny sekce portálu MOBA Games je od této chvíle v plném proudu, takže se neváhejte chopit příležitosti. Myslete ale na to, že na redaktory máme určité požadavky; jsou víceméně stejné jako ty, co jsme před nedávnem měli při nábnoru na League of Legends CZ/SK.

VOLNÉ JSOU TYTO POZICE:


• Redaktor – překladatel - Vaším úkolem bude překládat novinky z dané hry kterou si vyberete (novinky obsahující informace o nových hrdinech, nových změnách v hratelnosti a nově vydaných patchů). - Požadujeme angličtinu minimálně na úrovni vystudovaného gymnázia (tj. Intermediate.), základní znalost redakčních systémů.

• Redaktor - Redaktor, který píše české články, které sám vytvoří. Jejich obsahem jsou zajímavosti ze světa hry dle vašeho výběru, o společnostech, které tyto hry vytváří, fan art atd. - Pořadujeme základní znalost redakčních systémů.

• Redaktor pro progaming - Redaktor, který píše české články, které sám tvoří. Jejich obsahem jsou zajímavosti ze světa československé herní scény, pořádání turnajů a top týmů/hráčů. Vkládá důležité články z partnerských webů, udržuje si přehled v jejich aktivitách, je neustále v kontaktu s partnery našeho webu - Pořadujeme základní znalost redakčních systémů.

• Moderátor fóra - Stará se o správný chod fóra: trestá vulgaritu, přesunuje off-topicy, zamyká kontraproduktivní témata, uklidňuje spory, aktivně přispívá do diskuzí atd. - Podmínky pro přijetí moderátora: věk 18 let a více, minimálně 3 měsíce vystupování na našem fóru nebo prokázané zkušenosti s moderátorskou činností někde jinde Případní zájemci mohou napsat na e-mailovou adresu info@leagueoflegends.cz.