Přejít k hlavnímu obsahu

Reportáž ze startu Národních lig

12. 4. 2012 | 19:30 StarCraft 2
Jak jsme vás již informovali v úvodním článku, s příchodem jara se v našich končinách rozjíždí třetí sezóna ASUS Národní ligy v PC hrách, kde nejlepší domácí hráči strategie StarCraft 2 a střílečky Quake Live bojují o ceny v hodnotě přes 60 000 Kč!
Výchozí obrázek

Jak jsme vás již informovali v úvodním článku, s příchodem jara se v našich končinách rozjíždí třetí sezóna ASUS Národní ligy v PC hrách, kde nejlepší domácí hráči strategie StarCraft 2 a střílečky Quake Live bojují o ceny v hodnotě přes 60 000 Kč!

Tato prestižní soutěž pro nejlepší české a slovenské hráče se letos odehraje pouze na LAN turnajích ve známé brněnské herně Velký Špalíček. Na začátku dubna se sem na start sjelo celkem čtyřicet hráčů, aby se na virtuálních bojištích v úvodním turnaji utkali o finanční odměny a hlavně body do základní části ligy.

 
forst3n, MatoD, Enz1q                              Harpner, PredY

Před startem akce byli jednotliví účastníci rozlosováni podle výkonnosti do skupin, ze kterých následně podle výsledků postupovala do závěrečného play off vždy dvojice nejlepších. V turnaji se tradičně představili naši nejlepší borci ve StarCraft 2 a Quake Live. Po celý víkend tak v centru Brna probíhaly atraktivní souboje, které organizátoři z portálu Hitpoint.cz vysílali po vzoru zahraničních turnajů na streamu http://cs.twitchtv.com/hitpointcz přímo z herny v podání hned dvou zkušených komentátorů stovkám fanoušků doma u obrazovek.

Sestřihy turnajů

Sobota patřila Quaku a na turnaji bylo vidět spoustu nových tváří. Nebyla nouze o napínavé okamžiky a několik překvapení, nakonec však dle předpokladů dominovali hráči forsten a MatoD, kteří prošli turnajem bez porážky a střetnuli se ve finále. To si s přehledem pohlídal reprezentant NecroRaisers forsten, který zdolal slovenského veterána 3:0 a mohl se tak se zlatou medailí na krku radovat z prvního důležitého vítězství v sezóně. 

 
Quake Live hráči na ASUS NQL3 LAN #1

V nedělním StarCraft klání to bylo ještě zajímavější. Na prvenství si brousilo zuby hned několik hráčů a samotný průběh nabídl velmi dramatické okamžiky. Velké finále přineslo nervy drásající duel Harpnera s Predym. Slavný český Terran vedl již dva nula vše nasvědčovalo tomu, že mu jeho soupěř nemůže stačit. Opak byl však pravdou. Před zraky téměř pět set diváků na streamu a za podpory svého týmu eXtatus dokázal pražský Protoss zápas obrátit.

 
StarCraft 2 hráči na ASUS NSL3 LAN #1

Fotogalerii naleznete na Facebooku www.facebook.com/hitpoint.cz
Veškerá videa z akce pak na Youtube http://www.youtube.com/hitpointcz

Harpnerova neskrývaná radost z vítězství při vyhlášení se tak stala symbolickou tečkou za úspěšným startem ASUS Národní ligy, který ukázal, že se progaming dá i u nás prezentovat na vysoké úrovni. Druhý turnaj se uskuteční již tento týden a vy jej můžete společně s námi sledovat přímo tady na našem blogu! Kdo vyhraje tentokrát?