Přejít k hlavnímu obsahu

Kaparzo se rozpovídal o novém týmu

16. 6. 2012 | 16:09 Counter Strike: Source
Určitě většina z vás četla včerejší přestupy na scéně. A právě jeden ze strůjců toho všeho David 'Kaparzo' Lacina se rozhodl pro PLAYzone semnou sepsat vyměnit pár řádků.Ahoj Kaparzo. Představovat se asi nemusíš, tak začněme od začátku. U eSuby jsi zůstal jen pár dní, čím to bylo zapříčiněno?
Výchozí obrázek

Určitě většina z vás četla včerejší přestupy na scéně. A právě jeden ze strůjců toho všeho David 'Kaparzo' Lacina se rozhodl pro PLAYzone semnou sepsat vyměnit pár řádků.

Ahoj Kaparzo. Představovat se asi nemusíš, tak začněme od začátku. U eSuby jsi zůstal jen pár dní, čím to bylo zapříčiněno?

Ahoj. U eSuby jsem byl asi 5 dní a bohužel jsem zjistil, že to nepoklape dál. Hráči tam jsou dobří, ale něco zásadního tomu chybí. To že jsem před pěti dny leavnul kluky z Authority Gaming bylo kvůli tomu, že mě přitahovalo 10%, co má eSuba a kluci to neměli, ale po pěti dnech jsem zjistil, že jsem vyměnil 10 % za 90 %.

Co sis myslel o tom, že z Authority byl vyhozen ještě showy a přišli poté Ice s Wantyyyym?

Tušil jsem, že showy bude kicknut, varoval jsem ho hned, jak jsem odešel do eSuby, protože jsme plánovali už dříve, že ho vyměníme, protože ta aktivita byla malá, ale hlavy krásný, mě osobně se do toho nechtělo, páč už jsme byli sehraný a nechtěl jsem to zahazovat to, co jsme už spolu nahráli. A že přišel Wantyyyy, to možná byla dobrá volba, aim má, ale mozek je na tom ještě špatně, nemá tolik zkušeností. A Ice, to je taky oříšek, dobrý hráč, ale jak kluci poznali, není na něj spolehnutí.

ag

"Kaparzovci" v sestavě z Gamersjectu, vergiL ještě v dresu nEophyte

Přejděme k hlavnímu tématu rozhovoru – složení nového týmu. Co tě vůbec vedlo k tomu složit něco úplně nového?

Tak složení tohoto týmu nebyl tak můj nápad, ale padl tento návrh, zahráli jsme pár pracců, mě jako in game leadera kluci poslouchali, dělali to, co měli a hlavně hlavy padají.

Co bys řekl konkrétně ke složení týmu, že sis v podstatě vzal z každého top týmu někoho?

Tak na této scéně je potřeba udělat top tým, který bude českou scénu přejíždět a konkurovat v Evropě. Je možné, že tímto krokem to budeme možná my, možná někdo jiný, to uvidíme, až se sehrajeme a naběháme mapy. To, že kluci leavnuli eXtatus, nEophyte a já eSubu, tak na tom něco bude, že to tam asi neklapalo, jak má, a vložili důvěru, že tady to bude klapat mnohem lépe.

Zkusil bys nějak charakterizovat svoji novou sestavu? Proč sis vybral právě tyto hráče?

Vemu to od sebe - hráč s awp a ingame leader. Flash výbornej hráč, který tu hru chce hrát a má stále dobré nasazen. vergiL je momentálně nejlepší slovenský hráč na scéně, brain a aim mu rozhodně nechybí. Luka5 v podstatě to samé, chuť hrát, aim a brain mu též nechybí. Na závěr jsem si nechal smetyshe - už mě celkem přestává bavit, jak tady do něj ostatní hráči jedou, jak tu s námi může hrát, tak to tu asi přiblížím. Smetysh je výborný hráč, akorát vy ho máte za toho, co dává do zad. Bohužel to je jeho práce u nás v týmu, poslouchá a dělá to co má, takže pokud chcete nadávat, tak nadávejte na všechny, ne na jednoho.

Možná to bude divná otázka, ale věříš, že tým vydrží hrát dlouhodobě v tomto složení?

Tak to jsem si jistý, že vydrží, dokud s tím někdo nesekne, protože toto je první tým, který mám, že by si 5 lidí tak strašně dobře rozumělo.

Asi je to na to příliš brzo, ale plánujete již nějakou lanku?

Ano, plánujeme za 14 dní ICL 13 v Maďarsku. Je to narychlo, ale budeme se snažit naběhat mapy a pokusit se tam uhrát slušný výsledek, každopádně si to tam určitě užijem.

luka

Lukáš 'Luka5' Zeman na LAN Dětkovice 2011 s eXtatus (druhý zprava)

Co teď očekáváš, že s českou scénou bude?

Tak doufám, že ostatní týmy někoho picknou a budou hrát dál. My se budeme snažit trénovat a podívat se někam dál do Evropy.

Kdo čekáš, že doplní sestavu eSuby?

Tak tam je to asi jasný, tam se do sestavy vrátí whisp, ale ikdyž možná překvapí s novou střelou. Zároveň eSubě bych rád poděkoval, že jsem měl tu možnost s nimi hrát, ale bohužel dopadlo to tak jak dopadlo.

Chtěl bys na závěr někomu něco vzkázat?

Tak týmům, které jsou momentálně ve čtyřech, tak aby co nejrychleji někoho sehnali a hráli dál, popřál jim hodně štěstí a úspěchu. Lidem, co nám věří, tak ať fandí adrží palce. A tobě díky za rozhovor.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.