Přejít k hlavnímu obsahu

ROtK se omluvil za urážlivé nadávky

10. 12. 2018 | 08:00 Dota 2
Nedávné drama, týkající se urážek na základě rasy, způsobilo, že se mnoho fanoušků začalo zajímat o minulost i dalších hráčů hry Dota 2, jedním z nich byl i Bai ‚rOtK‘ Fan.
ROtK
ROtK

Ukázalo se, že tento bývalý čínský hráč, který v současnosti koučuje Vici Gaming, se urážlivě vyjádřil o filipínském národním potápěčském týmu. Přirozeně následovala další prudká reakce a fanoušci velmi záhy požadovali jeho odvolání z týmu. Je zajímavé, že někteří z těchto fanoušků byli také Číňané.

ROtK rychle a včas reagoval a omluvil se za své jednání na Weibo. Zde je překlad, za nímž stojí uživatel Redditu Mirarara: 

„Jako veřejná osoba jsem ve svém postu na Weibo z roku 2016 skutečně použil nevhodný jazyk. Omlouvám se všem, zvláště přátelům na Filipínách. V té době bylo na síti hodně videí, v jednom jsem viděl, jak hlasatel plavce takto nazývá, tak jsem ho napodobil. Jedna věc je však důležitá, ačkoliv se omlouvám, neznamená to, že někdo může urážet Číňany, měli byste uznat svou chybu, pokud jste něco udělali špatně, a přijmout trest. Zítra začíná náš bootcamp, takže vás prosím, ignorujte ty, kteří se z této situace snaží dělat drama.

PS: Jedním z důvodů, proč toto dnes sdílím, je, abych nezklamal ty, kdo mě podporovali. I když jde jen o někoho, kdo se to celé snaží nafouknout do obrovského incidentu, musím se k tomu také vyjádřit. Děkuju všem! Pro ty mizery, kteří byli pro, abych byl ve své skupině vyměněn za Kuku, dejte mi další 2 roky. Za 2 roky, až dokončím svoje věci, půjdu a nabídnu se sám!“

Situace se zatím nevyhrotila navzdory výzvám některých fanoušků. Navíc šance, že Valve přijde s dalším veřejným prohlášením, je velmi nízká. 

 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.
 

Zdroj: ESPORTS.COM
Štítky: rOtK, DotA 2, urážky