Přejít k hlavnímu obsahu

ICL pohledem Kaparza a hellka

2. 7. 2012 | 17:55 Counter Strike: Source
České celky eXtatus.EIZO a Authority Gaming tento víkend společně bojovali na maďarském lan eventu Infinity Csárnok LAN 13. K celé akci se nám vyjádřili zástupci z každého týmu.
Výchozí obrázek

České celky eXtatus.EIZO a Authority Gaming tento víkend společně bojovali na maďarském lan eventu Infinity Csárnok LAN 13. K celé akci se nám vyjádřili zástupci z každého týmu.

Nejprve si poďme říci, jak se naše celky poprali se soupeři a jak se jim dařilo. Oba české týmy se potkali v jedné skupině, jak probíhaly jejich zápasy se dozvíte zde. eXtatus bez jediné prohry postoupili ze skupiny z prvního místa a na druhém místě skončili Authority s dvěma vítěznými zápasy a jednou prohrou. V play-off eXtatus postoupili kontumačně z prvního kola a Authority si poradili s celkem mYinsanity. Ve druhém kole WB na sebe narazili naše celky, úspěšněji z tohoto zápasu vyšel celek Authority, který ale další zápas ve 3. kole prohrál a spadl do LB, tam porazili maďarský celek infernalis a čekali je opět eXtatus, kteří mezitím v LB porazili celky mYinsanity a Crusaders, tentokrát zápas vyhráli eXtatus a postoupili do finále LB, tam bohužel neuspěli, ale odváží si krásné třetí místo. Tým Authority skončil na čtvrtém místě. Celou LAN nakonec vyhrál maďarský celek iNcentive bez ztráty jediné mapy. Celý pavou play-off si můžete prohlédnout zde.

{#Česká Republika} eXtatus.EIZO - Burla, hellk, Ice, Neci, whisp
{#Česká Republika} Authority Gaming - Flash, Kaparzo, Luka5, smetysh, vergiL

Z bronzového celku eXtatus se nám vyjádřil Ivo hellk Hort a z celku Authority to byl David Kaparzo Lacina. Poďme se podívat na jejich hodnocení lanky.

Vyjádření eXtatus Iva hellka Horta:

Nejdříve bych chtěl pozdravit a poděkovat všem lidem, kteří nám fandili. Vážíme si toho. Za eXtatus to byla naše první zahraniční akce a musím říct, že naši manažeři se o nás výborně starali a zařídili vše, ceo bylo potřeba.

Na lanku jsme se začli připravovat asi týden před turnajem. Museli jsme vyřešit sestavu, protože Luka5 odešel k AG a Mr.Hanz jel na dovolenou na chatu. Napadlo nás mnoho jmen, ale nakonec se zdálo, že naši sestavu nejlépe
doplní zkušení hráči Whisp a Ice. Bohužel jsme ale nestihli ani probrat všechny mapy, takže jsme dopředu věděli, kterým mapám se musíme vyhýbat. V pátek jsme tedy vyrazili do Vácsu, v jednom autě jsem se vezl já s našimi skvělými
manažery Barneym a Spreengerem a v druhém se vezl celý team. Dorazili jsme včas a bez problému. Tři z nás hráli na monitorech půjčených od EIZO, za což zase můžeme děkovat eXtatus.

První den se hráli skupiny, které jsme vyhráli bez problému. Odebrali jsme se proto do penzionu, který nám zařídili naši manažeři. Byl to krásný penzion se skvělým vybavením a krásným balkónem, který byl jako stvořený pro popíjení piva. Pokoušeli jsme se jít spát v rozumnou hodinu, ovšem chuť povídat si nad námi, tedy hlavně nad Icem stále vítězila, takže jsme spali trošku kratší dobu. Ráno jsme se vrátili v devět do arény a zjistili jsme, že máme freewin, tudíž hrajeme až v jednu hodinu proti AG. První zápas se nám tedy jako vždy nepovedl a čekalo nás tedy mnoho zápasů v looser bracketu. Zde jsme si poradili s mnoha teamy. Poslední zápas večera měl být znovu proti AG. Admin nám řekl, že pokuď chceme, tak můžeme jít hrát na stage, ale nám se už nechtělo a odmítli jsme.Navrhli jsme spíše tedy, jestli to neodehrajeme radši až další den. Dostali jsme odpověď, že když mi nechceme hrát na stage, tak oni nechtějí hrát až další den. První problém onoho zápasu nastal, když nám odcházející maďarský team odpojil v jednom kole dva počítače přímo z elektřiny a whispovi odpojili utp kabel. Nutno dodat, že maďaři z toho měly obrovskou radost a pár z nich mělo doslova záchvat smíchu. První mapa, tedy train nakonec skončila pro nás 16:3. Druhá mapa byla nuke. Když bylo skóre 14:13 pro nás, tak spadl Kaparzo a AG jen napsali že spadl a slyšeli jsme Luka5 volat: "Hrajte dál". Zabili kaparza a poté Luka5 šel na rampu a zabil naše dva hráče. Kolo jsme dotáhli do vítězného konce. Ovšem další kolo už stáli všichni nehnutě na spawnu. Kaparzovi se zřejmě přehřál počítač a nejsem si jist, jak tento problém vyřešili. Myslím, že si snad půjčili počítač od nějakého maďarského hráče. Jakmile mohli hrát, tak začla hádka o poslední odehrané kolo. AG tvrdili, že toto kolo nehráli, což byla víceméně pravda po shlédnutí dema. Také to ovšem byla jejich blbost, protože kdo kdy viděl, aby se opakovalo kolo, protože spadl 1 hráč. Mě samotnému hra spadla mnohokrát během turnaje a kolo se nikdy neopakovalo. Tato situace, kdy někomu spadne hra je naprosto běžná a třeba na onlinu ji můžeme vidět každý den. Vždy se dohraje kolo a pak se dá pauza. AG si ale vymysleli nový způsob a admin nevěděl co s tím. Nakonec jsem se s adminem ze zoufalství, protože hádka trvala již snad více, než hodinu, domluvil tak, že buď bude skóre 15:13 s pěti tisíci startmoney, nebo 14:13 s deseti tisíci startmoney, aby nás nemohli poslat do eka. Skóre si tedy AG nakonec vybrečeli 14:13, což bylo sice proti zdravému rozumu, ale my jsme měli už dost hádání se. První kolo se nám nepovedlo poté, co se mi povedlo flashnout dva své spoluhráče, ale další dvě kola už hráli v náš prospěch. Zápas tedy skončil 2:0 pro nás a my jsme mohli jít konečně spát.

Po krátkém spánku nás čekalo finále looser bracketu, zápas proti ROCK. První mapa byla nuke. Za Teroristy mi spadl počítač hned třikrát ve velice nevhodnou dobu a tak jsme přišli o mnoho bodů, které jsme již ca CT nebyli schopni
dohnat. Další mapa byl train, kde jsme vyhráli CT stranu 12:3 a věřili jsme, že to už dotáhneme snadno do konce, ovšem opak byl pravdou. Druhou stranu tedy vyhráli ROCK 13:1 a my jsme se tedy umístili na třetím místě. Turnaj jsme si náramně užili i přez obrovské vedro, které panovalo každý den a já se již velmi těším na další turnaj, na který budu moci vyrazit se svým skvělým teamem.

eXtatus na ICL
(tým eXtatus na ICL - zleva: Ice, whisp, Neci, hellk, Burla)

Vyjádření Authority Gaming Davida Kaparza Laciny:

Naše první lan akce po 14 dnech hraní byla celkem úspěšná, předvedli jsme krásné výsledky škoda že se nepodařilo ve WB dát jeden bod proti teamu ROCK a mohlo být vše jinak. Cesta tam i domů byla dobrá, žadné problémy. Organizace na lanu byla o něco lepší jak na ICL 12. Jinak akce probíhala bez problémů, až na zápas s eXtatus, kde se začalo řešit jedno důležité kolo, když se mi přepálil procesor a PC se mi automaticky vypl. Byl jsem to oznámit adminovi a šel si sednout, zatím co eXtatus v 7 lidech valili nějaké věci jakože ''on támhle běhal'' apod, chtěli si i stříhat o ten bod ale já si stál za svým. Nakonec jak jste mohli slyšet z nahrávky na youtube si celkem i kluci z eXtatus naběhli když přiběhli s pravidlem že nejsme napojeni do 10 minut, což jsme i my přes 10 min čekali než se napojí na trainu. Bylo to zajímavé ale hold česká scéna je česká scéna. Nakonec došlo na stažení sourceTV, kde admin jasně a sklidem rozhodl, že skore je 14:13, ale Necimu se to stále nelíbilo tak si aspoň vybrečel 10000 startmoney, i když by správně mělo být 5000 jako to bylo i na trainu. To je asi vše k té hádce. Doufám, že se s klukama ještě někam do zahraničí podíváme a užijeme si to jako ICL a třeba už i s bednou.

Štítky: ICL