Přejít k hlavnímu obsahu

Zeptejte se #3 - Bordel odpovídá

3. 7. 2012 | 09:44 Counter Strike: Source
Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto třetím díle odpovídá na vaše otázky současný hráč nEophyte - Michal 'Bordel' Weiss.s t i n G: Jaký máš názor na vergiLa a jeho nečekaný odchod od nEophyte?
Výchozí obrázek

Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto třetím díle odpovídá na vaše otázky současný hráč nEophyte - Michal 'Bordel' Weiss.

s t i n G: Jaký máš názor na vergiLa a jeho nečekaný odchod od nEophyte?

Pro mě to zas tak nečekaný odchod nebyl. Věděl jsem kdo je vergiL zač a že potřebuje slávu, což hold u nás to moc nekvetlo, tak jsem tak trochu čekal, že by mohl odejít. V den kdy to skládali mi to normálně na Mumble oznámil takže, žádný tajný odchod se nekonal.

loganecek: Kdyby jsi nebyl u nEophyte, složil bys tým třeba z nějakých mladých hráčů a ne tak zkušených jako teďka? Dal bys jim šanci se ukázat a předal jim třeba své zkušenosti nebo spíše radši hraješ s hráči, se kterými jsi začínal?

Já to beru tak, že momentálně hraju s „mladými“ hráči. Rozhodně jsem to zkoušel když jsem bral EURANIXE a huhyho. Jalu, enda, Joe jsou taky noví hráči na scéně. Ale rozhodně jsem takový, že se zblázním a složím něco s nějakými novými hráči, např. v minulosti když jsem hrál u eNigmatic, DoG Soldiers, sEnsitive . Ale momentálně se obávám, že už bych na to neměl nervy.

Kaparzo: Jaký máš názor na svoje chování online, proč není např. jako na Gamersjectu?

Moje chování je naprosto stejné. Záleží na chování ostatních, tož jak si viděl na LANkách, když mi nelžeš a nesnažíš se ojebávat, jak na online, tak se s tebou dá bavit.

vergiL: TOP 5 hráčov CZ/SK dnes?

Nevěřím na žebříčky TOPX hráčů, podle mě je u nás hodně kvalitních hráčů a všichni jsou schopni být v té pomyslné TOP5.

sany EVIL: Proč zrovna pep1k? Kdo vám teď bude hrát AWP týmu? Huhy to s AWP uměl nejlíp, co jsem viděl.

Pepika jsem se snažil vzít už tak před půl rokem z jednoduchých důvodů, má už něco nastříleno a není to konfliktní osoba. Hlavním sniperem týmu budu já, ne kecám, Jalu a já budu brat druhé, když bude potřeba. Huhy rozhodně s wipem uměl, nevím jestli nejlíp, ale chyběla mu rozhodnost = zkušenosti.

bor1

nEophyte na ICL 12 - Zleva: WarJoe, vergiL, Bordel, Jalu, huhy

dosty.: Vrátil bys čas a hrál bys raději s Cyferem, DoG Soldiers atd.?

No rozhodně to byl klidnější čas, bez starostí a plný zábavy. Takže bych se k tomu klidně vrátil, ale s výrobou stroje času jsem zatim nijak nepokročil, takže si počkám.

Oxik: 1) Ktorý team, v ktorom si bol, ti najviac prirástol k srdcu? 2) Čo vravíš na spoluhráčov?

1) Asi v začátcích X-Site/clan Andromeda (whisp ja cyfer ivnator bady) a pak moops (whisp ja cyfer bady addrid) 2) WarJoe - má v nicku War , takže blb, Jalu – pražák, enda – vidlák, Pepik – agresivní cholerik.

k1x...: Co si myslíš o CZ/SK scéně? Zlepšuje se nebo zhoršuje?

Jak se to vezme, jakýsi strop skillu, tím myslím schopnost být top v evropě, u nás není, jako bylo za dob Reasonu. Za to se ale plní pozice 4-6 top týmů u nás, kteří hrají fakt dobře a dokážou zaskočit i top3 týmy. Skillově se podle mě bude zlepšovat (čím větší konkurence, tím lepší týmy). Co se však zhoršuje, je chování. Každý sice může ukázat na někoho, že on se chová hůř, než on sám, ale pravda je, že nikdo se tu nechová normálně.

Ra1soN: Jaký hráč je podle tebe největší legendou v CS:S? Jak se v současné době této hře věnuješ. Jak individuálně trénuješ a jak trénujete s týmem. Jaké byly tvé pocity na prvním LANu?

A) Z naší scény asi .PhP , ze zahraničí si snad ani nevím jak vybrat. B) Věnuju se jí míň, než bych měl, jelikož celý tým vedu po herní stránce, tak bych tomu měl dát nejvíc času. Individuálně trénujem podle toho, jestli se připravujem na nějakou akci či ne . Ale tradičně nějaký ten deathmatch + masakrování nevinných botů + training_aim. S týmem klasicky 3-4x týdně , před akcí i víc. C) Bylo to na MaxLanu 2008 a kupodivu jsem nebyl vyklepanej, což ale přišlo na dalších lanech. Je to hlavně nepopsatelná atmosféra, takže pokuď jsi na lance ještě nebyl, tak se vydej na Dětkovice.

nub1um: Kdybys měl možnost udělat top1 CZ/SK team, jak by vypadal? Co, nebo kdo Tě donutil dělat CS:S admina? Zahraniční lanky vam proplácejí nEph nebo si to platíte ze svého?

A) Hops, Burla, addrid, whisp, KLOCEK B) Už ani nevím, nějak jsem začal adminovat nightcupy, a pak když Majkl končil tak mi myslím napsal a já řek OK. Ano, taky nevím, co mě to pomátlo. Nevím jestli bych to měl rozebírat, je tam spoluúčast, na které se domluvíme.

bor2

nEophyte a Authority na Gamersjectu - Bordel třetí zleva nahoře

.dave: Jaký je tvůj herní cíl?

Před 3 lety = být top. Teď = po zjištění, že dosáhovat imaginarního statusu top je blbost, jsem spokojen tam, kde jsem.

huhy: 1) Dokázal bys srovnat současnou sestavu nEph (včetně mě! ) s tvými minulými týmy? 2) Kterou lanku hodnotíš nejkladněji (nejen výsledkově) z těch, které jsi s nEophyte navštívil? 3) Oblíbený zahraniční tým/hráč?

1) Asi nesrovnatelní, človeče, to byly jiné týmy, jiná scéna, težko se to srovnává. Navíc v nEph, jak teď hrajem, tak se teprve sehráváme, takže nemlžu porovnávat. 2) Tak jako jasné, že řeknu ICL, bo ostatní byly výsledkově špatné, ale líbilo se mi na všech stejně, prostě LAN je LAN, ikdyž prohra a fail naštvou, ale tím svět nekončí. 3) Fully Torqued, když tam hrál steel (teď to zkouší v EU sestavě, čili se beztak do US týmu brzo vrátí) a tím pádem hráč steel.

Beasts.Buky: Stalo se ti někdy, že bys chtěl s tou hrou seknout? Ta samá otázka na adminování.

Samozřejmě v hraní, jelikož jsem byl vždycky ten hráč, co zůstal, když ostatní šli do lepších týmu, tak po pár letech Tě to jako trochu přestane bavit a naskytne se otázka, jestli to vůbec cenu hrát má. Ohledně adminování, ta možnost s tím seknout tu není. Kdo by to převzal?

shaneA: Jak vznikl tvůj nick?

Vznikl na turistickém výletě v mých cca 13ti letech. Došel jsem do mojeho pokoje a zařval jsem: “Tady je ale BORDEEEEL”. Od té doby mi začali říkat Bordel. Čili ano, má to být Bordel jako nepořádek, ne nevěstinec.

DarthVader: 1) Myslíš si, že najdeš přemožitele v hraní ping pongu smetákem? 2) Když porovnáš začátky hraní CS:S a takové to klasické běhání po setti, fofrnetu atd. se současným kompetitivním hraním, co Tě více naplňovalo a bavilo?

To se uvidí na letošních Dětkovicích, ale silně pochybuju. Rozhodně to byla kdysi větší sranda a zábava, běhat po public servrech. Komunita nás nonsteamařů byla skvělá. Rozhodně bych měl o pár nervových zakončení víc, kdybych zůstal na publicu.

Neci: 1) Jak myslíš, že dopadne dream team? 2) Kdo je lepší Dotař: Já, Joe nebo hellk? 3) Proč tak nemáš rád Joa?

1) Herně by na to měli, ale bohužel po psychické stránce si myslím, že techle 5 hráčů spolu nemůže ničeho dosáhnout, rozhodně ne v EU. U nás klidně občas někoho porazí, ale to dokáže každý tým, který bude pravidelně trénovat. 2) Volím tajnou odpoveď a to já! 3) Hmmm, teď jestli mám odpovědět vážně či ne.. Radši neodpovím vůbec.

bor3

Gamersject - Bordel v akci

Marty-P: Žebříček top10 tymu CZ/SK podle Tebe?

10 týmů? eSuba , eXtatus a pak už je to jedno.

steel.: Koho hraješ nejradši v Dotě?

Warlocka.

Bohe: Proč většina top hráčů brečí na flame nás puberťáků, když se většina z nich chová jako banda naegovaných idio.ů?

Protože v tom nemáš pravdu. Vidíš někoho z “TOP” hráčů bezmyšlenkovitě psát sra.ky na pz, nebo v officiálních zápasech ? Určitě poukazuješ na ten mix co jsme hráli. A jestli tady takhle brečíš kvůli flejmu na mixu, tak nevím proč na tebe vůbec reaguju. Jsme lidi a ne stroje (kromě legendárního mixu NEVIM.NO, to stroje jsou), tak se potřebujem taky někdy vyflejmit, ať už na mixech či nc. Co je rozdíl mezi námi, že víme kdy a kde je ta hranice a kdy je to přijatelné.

HenkkyG: Kam by si sa rád pozrel do EU? Na akú lanku?

Rozhodně I-Series v Anglii

Burla: Jak se změnil tvůj názor na vergiLa, po tom co Vás leftnul a dozvěděl ses, že si složil dreamteam?

Názor je pořád stejný, vím co je to za hráče a za člověka a bylo to pro něho logické, tam jít.

kaprissone: Kolik měříš?

Asi 184cm.

bor5

Zklamaný Bordel (vlevo) po polském UKW GameFestivalu

Spoukycek: Jak dlouho ti trvalo se dostat na uroveň na jaké teď hraješ? Jaký jsi měl pocit být poprvé na tak? Na velké lance, jako byla ve Francii Maxlan 2008? Jaký jsi měl pocit tam mezi těmi hráči?

Jelikož to hraju od roku 2006, tak asi tak dlouho. Ale nikdy jsem nebyl ten typ hráče, co se někam chtěl dostat, hrál jsem to jen tak. Až tak před 2 rokama jsem to asi tak začal hrát, abych se někam dostal. Ale kvůli různým rozpadům mojich týmu, různých pauz atd. to trvalo tak, jak to trvalo a to stále nejsem na žádné nebe trhajcí úrovni. Pro hodně hráču stačí tak půl roka až rok, aby se dostali na nějakou úroveň, je to vše jak se k té hře postavíš a hlavně, jaké lidi máš kolem sebe. Pocit byl supr, týmy jako Alternate Attax, Redline, H2K, Crack Clan, bylo to fakt hustý je vidět hrát. A take porazit shoxe v jeho mix týmu s jeho mladou :D

smetysh: Jak si zatím spokojen s endou a pepikem? cítíš, že je tým silnější? A na jakou lanku se s týmem chystáte?

Spokojenej s nima jsem, jelikož jsme ani nezačali hrát, tak nemůžu říct, jestli jsme silnější nebo ne. Lanky? Dětkovice , UKW Poznaň a dál se uvidí.

h1x: Co si myslíš o nejlepším source mixu planety NEVIM.NO a augmentovaných hráčích, kteří zde působí? Nejlepší hráč s datlem ve sluneční soustavě?

Kdybych měl začít vykládat o skvělých kvalitách nejlepšího source mixu galaxie NEVIM.NO, tak se tato newska změní v epickou esej. Ohledně augmentovaných hráčích, jsou jako krmivo pro NEVIM.NO. Ale jednoznačne h1x.

imbalanced: Chtěl bys hrát na top světové úrovni (VG, mousesports, mTw), nebo ti stačí česká top úroveň?

Jasný, že bych chtěl být na top světové úrovní, ale to je ještě hodně daleko. Jestli mi stačí česká top úroveň, to ti řeknu, až se na ní dostanu.

Sticker: Co si myslíš o smetyshovi a jeho výkonu na ICL?

Těžká to otázka, tým asi ví, proč ho tam má a když slyším od jeho spoluhráčů, co dává za fragy na online proti evropským top týmům a někteří dokonce řeknou, že má nej aim od nich, tak buď má problem s nervy na LANu nebo to jsou jen prostě špatné zápasy.

bor4

Bordel ve Vantově kšiltovce aneb i tak může vypadat PLAYzone admin

Koho si vyberete do dalšího dílu, můžete rozhodnout sami v hlasování níže. Hlasovat můžete až do středy 20:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.