Přejít k hlavnímu obsahu

Zeptejte se #4 - Dmitry 'whisp' Grebennikov

10. 7. 2012 | 09:48 Counter Strike: Source
Máme tu čtvrté pokračování seriálu "Zeptejte se", ve kterém vy sami budete podávat určenému člověku otázky, ze kterých si sám vybere a zodpoví na ně. Každý týden bude formou hlasování vybrán jeden člověk, hlasování se objeví v článku s odpovědmi. A právě další dotazovaným bude hráč momentálně bez týmu, Dmitry 'whisp' Grebennikov.
Výchozí obrázek

Máme tu čtvrté pokračování seriálu "Zeptejte se", ve kterém vy sami budete podávat určenému člověku otázky, ze kterých si sám vybere a zodpoví na ně. Každý týden bude formou hlasování vybrán jeden člověk, hlasování se objeví v článku s odpovědmi. A právě další dotazovaným bude hráč momentálně bez týmu, Dmitry 'whisp' Grebennikov.

whisp začal hrát CS:Source mezi lety 2006/07 díky svému kamarádovi, který v okolí pořádal menší lanky. Nikdy předtím nehrál žádnou hru na top úrovni, spíše obcházel lokální lanky, kde si pořádně zapařil přes noc. Díky svému soutěživému duchu zůstal u CS:S až dodnes. Jen zmíním, že před Sourcem hrál ještě Quake 3 Arena, Unreal Tournament, CS 1.5/1.6.

Postupem času však whispa "čisté fragování" přestalo tolik naplňovat, a tak se rozhodl složit první tým. Na jednom Deathmatchi se pak potkal s IVNAtorem (podle whispa jeden z mála opravdových talentů) a Bordelem, kdy právě s druhým jmenovaným založil svůj první klan. S tímto týmem nakonec odcestoval na svoji první velkou lan akci, kterou měl být hned francouzský MAXLAN 2008, kde kluci hráli v sestavě: whisp, Bady, Cyfer, MajklGO, Bordel a umístili se na krásném 13. až 16. místě. Bohužel se mu poté rozpadl celý klan, tak se na CS:S whisp nějakou dobu vykašlal.

Cituji whispa: "Těsně před tím jsem potkal jednoho mladíka, ve kterém jsem jako dalším viděl velký talent, ale na tu dobu byl strašně mladý a hloupý, ale kterému vděčím za návrat na scénu. Řeč je o addridovi, kterého považuju za svého CSkového bratra, řekl mi, že ať to nezahazuju a jdu to zkusit, že se nějak vypracujeme."

Dmitry však v té době už nějaké zkušenosti měl, tak se na scénu vrátil a pokoušel se vytvořit tým kluků, co mají na dosáhnutí vrcholu alespoň domácí scény. Jak sám říká, jeho CS:S život připomíná "questování" v RPG hrách nebo prostě pohádku - Bordela potkal náhodou na publiku, hopse úplně omylem na MAXLANu, addrida přes kluka, kterého pomalu neznal a hned v něm viděl talent, atd..

whisp

Dmitry 'whisp' Grebennikov na LAN finále INTEL Ligy III v barvách eSuby

V současné době whisp nemá tým. Dlouhou dobu působil právě s výše zmíněným addridem a hopsem u eSuby, kterou však z časových důvodů opustil. Poslední dva týdny Dmitry hájil barvy eXtatus, se kterými se zúčastnil svojí druhé zahraniční lan akce, maďarského ICL. Kam budou whispovy další kroky mířit, je však zatím nejasné.

"Každý v tom vidíte asi jen hraní, já v tom vidím něco jiného, pro mě je to taková rodina, vychovávám a pěstuju vztahy. Je to čistě hobby, ale mám tu spoustu kamarádů - RL kamarádů, ne ty za IP adresou. Je toho hodně, mohl bych asi sepsat knihu, ale koho by to zajímalo." na závěr dodává Dmitry 'whisp' Grebennikov.

Největší whispovy úspěchy:

12. misto MAXLAN 2008 (Francie)
1. místo Intel Liga I
1. místo LAN Dětkovice 2011
2. místo MČR 2011
2. místo Intel Liga III
3. misto ICL 13 (Madarsko)
Vítěz mnoha mezihernových turnajů

Movie whispova týmu z dob jeho působení u HzD (Bordel, addrid, whisp, cyfer)

Do komentářů se tedy whispa můžete ptát, na co vás napadne. Ke svému dotazu můžete také přidat, koho byste chtěli vidět v tomto seriálu příště. Shromažďovat otázky a vzkazy budu kolem 3 dní, poté se tu objeví další článek, již s whispovými odpověďmi, a také hlasováním o dalšího dotazovaného. Na závěr jenom dodám, že kvůli přehlednosti mezi otázkami v komentářích se nebudu ostýchat s promázáváním a případným banováním.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.