Přejít k hlavnímu obsahu

Zeptejte se #4 - whisp odpovídá

12. 7. 2012 | 20:00 Counter Strike: Source
Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto čtvrtém díle odpovídá na vaše otázky bývalý hráč eSuby nebo eXtatus - Dmitry 'whisp' Grebennikov.vitalsoN: Kdo je nebo byl tvůj herní vzor?Není to jeden člověk, když jsem začínal, tak to byl rozhodně fRoD, pak WT.
Výchozí obrázek

Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto čtvrtém díle odpovídá na vaše otázky bývalý hráč eSuby nebo eXtatus - Dmitry 'whisp' Grebennikov.

vitalsoN: Kdo je nebo byl tvůj herní vzor?

Není to jeden člověk, když jsem začínal, tak to byl rozhodně fRoD, pak WT.

.CiberneT: #1 Говориш на руском? #2 WT vs GuardiaN, kdo byl lepší? #3 whisp vs Kaparzo? #4 Kdo je nejlepší awp planety současnosti? #5 Jaký máš názor na CS:S CZ/SK herní scénu? #6 Jaký je rozdíl mezi PG v ČR a v Rusku. Kde to má větší úroveň (když nebudeme počítat M5)? #7 Kde ses narodil?

1) Да я и писать вроде могу, не только говорить :)
2) Za mě vždy warrior, sry Guarde, nic proti tobě.
3) Na tohle by měl odpovědět někdo jiný, původně jsem chtěl napsat něco ironického, ale asi by to nemělo smysl.
4) Pffff, ani nevím jak na to odpovědět, reálně se to bere asi tak, že pokud někdo výrazně nevyčnívá, tak se vezme awp nejlepšího týmu a je hotovo. Vzor bych osobně teď těžko sháněl, protože současné awo se hraje jinak a nudně. RattlesnK, NBK, Ex6TenZ, asi tahle trojice, určitě se najde nějaký random hráč, který bude pure awp, ale koho bude zajímat.
5) Herně by to i šlo, jen mozek a IP adresa je dlouhá, jeden neúspěch a konec teamu, pak se složí sem tam dream team a opět stejná situace. Zastávám názor, že každý má nárok se dostat do top EU, ale ne každý to má v hlavě. Mít na to a reálně chtít to, je velký rozdíl.
6) Úroveň progamingu je určitě lepší v Rusku. Tradice, finance, chuť se bavit je tam o třidu lepši. Jenže mentalita Rusu je bohužel východoslovanská a ta to celé brzdí. Tahle otázka je moc dobrá, ale to je spíš na přednášku o psychologicko-sociální výchově než o PG.
7) Narodil jsem se v Rusku v hokejovém městě Omsk a žiju v ČR od 13 let. Máš dobré otázky, ale více by ses dozvěděl při chatu a ne pří této formě dotazování.

3_H: Kde Dime bereš pořád chuť dál a dál pokračovat? Co jsi obětoval tomu, že ses dostal navrchol? 
2. Myslíš si, že CZ/SK scéna se dostavá z velkého úpadku?

Haha, chuť už odešla, a obětoval jsem tomu půlku života, skoro teda :) Popíšu jednu situaci, když jsem měl aspoň chvilku, tak jsem seděl na DM, měl jsem často přes 100h/2w, denní dávka panáčků byla 5tis. fragů, ne na botech. Měl jsem třeba cíl mít do rr mapy 500/180 k/d, když jsem to nedal, tak jsem byl naštvaný a za hodinu znova, když se mi to nepovedlo ani potom, tak jsem šel na AIMku. Prostě osobní příprava byla 6-8hodin denně.

whisp1

whisp (nejblíže) se na ICL oblékl do barev eXtatus

.dave: 1) Jaký je nebo byl tvůj herní cíl? 2) Kterou z evropských LAN chceš nebo jsi chtěl nejvíc navštívit? 3) Jak se ti hrálo na ICL po boku eXt?

Teď už žádný nemám. A jaký byl? Dosáhnout úrovně staré eSuby a taky jsem si moc přál porazit .PhP a spol. v přímém souboji. Moc mě lákal MAXLAN, DSRack, íčko a BECUP. Po boku eXtatus se hrálo super, užil jsem si to, byla mega sranda, cítil jsem se volně a i tak se mi hrálo. Nechtěl jsem to klukům pokazit, tak snad se mi to povedlo, sám to posoudit neumím.

letzG: Proč awp? Největší současný talent CZ/SK?

Hehe, protože to nikdo nechtěl brát a já měl za vzor vždy nějakého árckaře. Jsou dva a to je addrid a KLOCEK, jsou to kompletní hráči. Z úplných nováčku nevidím zatím nikoho, předpoklady jsou, ale nejsou to hráči. Popíšu to trochu sportovně - mají na to hrát dorosteneckou extraligu, ale do chlapů ještě musí makat.

molochi: Kto sa ti viacej paci? Chalani alebo baby?

Tak vzhledem k tomu, že jsem úplně hetero, tak určitě ženy (baby je moc tvrdé slovo), ale jestli se ptáš, jestli umím ocenit lidskou krásu, tak ano, ocením to, dokážu říct, že je to hezký chlap, jako lidská bytost.

kubiaxk: Prečo si prestal hrať 1.6?

Jednoduchá odpověď, měl jsem kamarády na CS:S, protože jsem si nikdy nemyslel, že se tomu budu nějak víc věnovat, proto jsem šel na Source.

CYLL: Nejlepší současný aimer Evropy?

Ohledně aimu je potřeba rozdělit na styl aimu, jsou to shoxie a RpK, plně tím souhlasím s NBK v jeho rozhovoru pro VERYGAMES.

kekky: Co si myslíš o novém dream teamu?

Píšu bohužel po jeho rozpadu, takže předtím bych odepsal, že doufám, že se nerozpadnou po prvním neúspěchu a že nebudou svalovat vinu na jednu osobu. Bohužel se tak nestalo.

spreenger: Proč jsi frajer?  

Nevím o tom, ale asi protože mám vždy kolem sebe super lidi :)

whisp2

whisp (nejblíže) na stage MČR 2011

Oxik: Prečo si sa stal "top" práve v CSku?

Možná by chtělo nejprve definovat slovo top, protože si nemyslím, že bych, dle své definice, byl top. Tuším, na co se ptáš, takže odpovím, že opět kvůli lidem.

Kaparzo: Proč jsi nebyl schopen podat ruku po zápase na lanu jako ostatní hráči každého týmu? Nemohl jsi snad překousnout hate?

Speciálně na tuhle otázku jsem se nejvíc těšil, nechci tím rozhodně shodit kvalitu ostatních, je to spíš osobní záležitost. Někdo si snad pomyslel, že bude žít dvojí život a bude dement online a super člověk offline, bohužel ne se mnou, odpouštím jednou stejně jako život, který často dává příležitost napravit chybu, pak ale tvrdě trestá. Jsem, podle mě, dost férový na to překousnout infantilnosti online, ale když to hraničí s odpadem, tak tomu dám jednu šanci na opravu, když se tak nestalo, tak jsem tě zařadil do odpadu a není cesty zpět. Myslím, že oba nebudeme chtít rozepisovat, proč jsi u mě tam, kde jsi.

Chtěl jsem oplatit stejnou minci, ale jsou tu lidi, kteří mě zastavili. Odpovím přesně na to, na co se ptáš, ruku jsem podal FLashovi, dokonce jsem mu i psal, že zahrál výborně, ostatní si nezaslouží nejen podání ruky, ale ani zavadění pohledem. Ruka se podává lidem, ne odpadu. Za to, co jste schopni vydat z pusy a napsat na net, se ve středověku oficíři sami stříleli. Rozhodl jsem se neházet klacky pod nohy, ale taky jsem se rozhodl Vás vymazat ze své mysli a u někoho mě to mrzí, protože kdysi dávno jsem ho měl rád. Jestli to bude čist, tak snad bude vědět o koho se jedná.

smajlo: 1. Máš v pláne časom aj pokračovať v hraní či sa to už uberá smerom skončiť nadobro? 2. Na MČR som si všimol, že tvoj PC ťahal okolo 600-900 fps, čo si mal vtedy za zostavu?

Čas jít o dům dál, můj návrat je podmíněn a jestli se ták stane, tak to je ve hvězdách. Sestava tehdy byla - procesor INTEL i7 (ani nevím kolikátá to byla), 12G paměti DDR3(1600), RoG základní deska, Nvidia x560 tuším, teď k tomu přibyl SSD disk a tahá na stejný cfg kolem 1200, mám to omezené :)

whisp3

MČR 2011 - whisp v akci

kaprissone: Ahoj, kolik měříš?

Hele asi kolem 183-185, sestav pak graf výškového průměru PG hráčů :)

apooo: Máš holku?

Ano.

Fusi: Jaké si měl ambice, když jsi začínal v eSubě? Kam jsi to chtěl s tímto týmem dotáhnout? Podařilo se? 

Na první část otázky jsem asi už odpověděl předtím odpověď k otázce číslo 4 a bohužel musím konstatovat, že nepovedlo, aspoň ne v mých očích, je to smutná část, kdy se člověk snaží a vyšší moc říká: "Nene, nepřišel tvůj čas", někdy říká, "nene, nejsi ta pravá osoba", potřeba správně rozluštit hádanku, kterou připravil život :)

SkiPaaaN: Jaký druh tréningu s awp je pro tebe nejlepší?

Začít na botech, dát si 1000fragů a pak valit na DM a dodělat to na lidech a tak každý den. :D

Bordel: 1. Máš nějaký speciální tréninkový plán před duležitým matchem? 
2. Nej gaming okamžik? 
3. Hlavní rozdíly (+/-) mezi hraním teď a kdysi s Ivanem a spol.? 

Tréninkový plán je být v klidu a hlavně si věřit, když víš, že máš nahráno a věříš sobě a týmu, tak není problém jít do boje. Okamžiků v gamingu bylo spousta, takže jeden nemůžu vytýčit, ale cesta na MAXLAN a zpěv 4 idiotů, plus badyho hláška s kruháčem, nebo MČR sezení u hopse na zahradě, a teď cesta na ICL, proste toho je strašně moc :)

TheNitrouS: Jestli tě nepřejede bus - Co budeš dělat 21.12.2012?

Určitě nebudu čekat konec světa, takže se budu bavit, a to také doporučuju všem ostatním :)

whisp4

LAN Dětkovice 2011 - whisp v akci

huhy: Tvůj awp vzor? Dokázal by sis představit, že bys dělal nějakému týmu nehrajícího trenéra, z důvodu nedostatku času na samotné hraní?

Awp vzor po určité době byl, a teď už vždy bude, WT. A jestli bych dokázal dělat trenéra, tak to bych asi zvládl :)

PepiCzeQ: Proč zrovna Fnatic?    

Protože mám rád cArna a dsn.

florby77: 1. Proč eSuba, a ne nějaký ruský tým? 
2. Tvůj oblíbený hráč? 
3. Top hráč eu ?

Žiju tu dlouho, takže na ruské lanky by byla dlouhá cesta, a ani tam teď není nikdo, kdo by stál za pokus. Oblíbený hráč je hops, mám ho rád jako hráče i jako člověka. Top hráč EU je podle mě RpK.

bullet shock: 
Podle tebe, jaká je nejlepší snipa české scény?

Dle mého názoru určitě addrid.

Neci: Ukončil jsi kariéru definitivně nebo je tu ještě šance na comeback?

Šance tu je, ale jen malá. Sám víš jak by to bylo.

Xeox: Kdybys ses vratil v čase změnil bys nějaké svoje rozhodnutí? Třeba team, hru apod
. Nejhorši zážitek z lanky? Jsi štastný?

Kdybych se vrátil v čase, tak bych asi neudělal nic jinak. Nejhorší zážitek je asi poškrabané auto z Francie. Někdy jsem šťastný, někdy ne, záleží hodně na situaci, asi jako každý normální člověk.

whisp5

whisp na LAN Dětkovicích 2011

EURANIX: Myslíš si, že top teamy Evropy jsou na tom o hodně aimově líp než CZ/SK nebo jde spíš o sehranost?

Právě si myslím, že ani ne aimově, ale brainově a mentálně.

bullet shock: Ještě bych se chtěl zeptat - nesepíšeš tu knížku? Třeba 100+1 příhod whispa na CS:S scéně?

Asi raději ne :)

xarc: Doleziti ludia v zivote?

Teď nevím jestli narážíš na to, co jsem psal o sobě, ale odpovím celkově - rodina a kamarádi, z těch co znáte je to hops a addrid. Někdo se mě kdysi zeptal, jestli bych dokázal někoho pozvat na svatbu z CS:S, tak jsem odpověděl: "Ano a právě tyhle dva."

mathewZiNG: Ako sa ti hra par rokov po updatoch sourca? Si zvyknuty alebo radsej by si dal stareho sourca? Myslis, ze sa dost posunuly hitboxy? Mozu byt updaty dovodom konca niektorych top hracov? Koho celkovo beries za legendu CS:S?

Otázka zvyku, já bych řekl, že mi vyhovuje Source, jak je teď. Nikdy jsem neřešil hitboxy, jen se o tom bavilo a brečelo, ale pořad se dalo hrát, když se oprostíš od blbosti kolem, tak dokážeš zahrát cokoliv. Legenda je pro mě rozhodně WT, přišel s novým stylem, nebyl to rychlokvaška jako gravity a spol. Předtím se nedalo asi hovořit o legendách.

fundoom: Co Tě bavilo na staré verzi Source a co ne? 
Protiklad, co Tě baví na nové verzi a co ne? Popripade můzeš srovnat bugy co Ti vadili kdysi a co ti vadí teď?

Výrazně mi nevadilo nic, asi jen flashe, které člověk dostával za rohem, a taky jednostrané smouky. Rozmanitost cheatrů a exploit userů byla a vždy bude stejná, jako rakovina.

redib: Máš kromě CSSka nějaké hobby?

Hokej, fotbal, čtení, nevím, toho je hodně.

whisp6

whisp (uprostřed) s eSubou na LAN Dětkovicích 2011

.extReme: Jak trénuješ/udržuješ se v té "provozní teplotě?" DM, nebo BOTi?

Oboje

DeeBaaK: Jak by vypadal tvůj team ze současné scény/hráčů, co už to nehrají?

1) Já, hops, addrid, Burlak, KLOCEK (když ne já, tak FLash) 2) Já, WT, .PhP, GuardiaN, STR. (když ne já, tak Ice)

Dzanek11: 1) Kolik % úspěchu je mít svůj vlastní vyhovující config + suprově nastavenou myš? 2) Jak dlouho jsi svůj cfg a myš piloval do toho best nastavení? 3) Kolik hlav by padalo, kdybys hrál na widescreen? 4) Jak časově náročný bylo se dostat na top CZ/SK scény? (případně EU) 5) Kdybys měl čas a dotace za tvůj skill, hrál bys třeba do 50? 6) Kdy si myslíš, že Counter-Strike se přestane celosvětově hrát a nahradí ho jiná hra? 7) Proč nehraješ rugby?

1) Nevím, je to otázka zvyku, úspěch bych v tom nehledal.
2) Vyplynulo samo jak šel čas.
3) Opět o zvyku, ale u mě rozhodně míň.
4) U nás je to reálné. Pokud na to máš, tak asi rok. Na svět se toho musí sejít trochu víc a není to o čase, ale o lidech.
5) Nehrál, rád uvolním místo pro talentované lidí, nejsem Dominik Hašek :D
6) Těžko říct, asi až přijde na trh virtuální realita :D
7) U toho jsem se dost zasmál, měl bych? :)

loganecek: Jak bys zhodnotil svůj výkon na ICL? Kdyby ti eXt nabídli spolupráci, vzal bys ji, když jsou (podle mě) míň aktivní jak eSuba?

Můj výkon by měl hodnotit někdo jiný, já jsem se cítil dobře a dobře se mi hrálo. Doufám, že to mohu napsat, nabídka byla, ale odmítnul jsem, protože není na to čas, já osobně potřebuju mít nahráno, abych k něčemu byl. Je čas uvolnit místo :)

Krátká ukázka whispova umění s awp

Koho si vyberete do dalšího dílu, můžete rozhodnout sami v hlasování níže. Hlasovat můžete až do soboty 20:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.