Přejít k hlavnímu obsahu

Zeptejte se #5 - Darth Vader odpovídá

27. 7. 2012 | 16:14 Counter Strike: Source
Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto pátém díle odpovídá na vaše otázky organizátor LAN Dětkovice, Martin 'Darth Vader' VýbornýjNk-: Určite si čítal o nástupe CS:GO. Pravdepodobne CS:S scéna hlboko upadne, plánuješ pokračovať v tejto akcii pre hru CS:GO alebo nie?
Výchozí obrázek

Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto pátém díle odpovídá na vaše otázky organizátor LAN Dětkovice, Martin 'Darth Vader' Výborný

jNk-: Určite si čítal o nástupe CS:GO. Pravdepodobne CS:S scéna hlboko upadne, plánuješ pokračovať v tejto akcii pre hru CS:GO alebo nie?

O CS:GO jsem začal uvažovat hned od jejího uveřejnění a prvních pár zkušebních her. Nicméně mi bylo a je jasné, že hra se nachází spíš ve fázi testování a ladění, takže mluvit o nějaké jisté věci určitě nemůžeme. Můžu jen říct, že situaci kolem CS:GO vnímám a pozorně sleduji, jak se k tomu hráči postaví. Když to vezmu neoficiálně jen za sebe, ano, chtěl bych příští rok udělat LAN Dětkovice ve hře CS:GO, ovšem záleží na hodně okolnostech.

kaprissone: Čus, kolik měříš?  

Nevím úplně přesně, ale něco kolem 188cm.

Kaparzo: Dostaneme free vstup či slevu, když tam jedem na Gigabyte+LAN nebo nějaký jakože invite?

Možnost odehrát finále Gigabyte Ligy jsem nabídl PLAYzone.cz pro zpestření akce. Takže jestli si myslíte, že mezi mnou a PLAYzone.cz platí nějaká dohoda o finanční kompenzaci, tak jste na omylu. Je to prostě jen poskytnutí prostoru, vzhledem k situaci s předešlým lan finále. Žádnou slevu ani free vstup tedy nepočítej.

Bordel: Jak to vidíš s LAN Dětkovice v budoucnu? Jestli pořád Source či zabrouzdáte do jiné komunity nebo jestli budete pokračovat co kazdej rok.

Budoucnost LAN Dětkovice hlavně hodně záleží na tom, jak dopadne vždy ta aktuální akce. Jelikož se toho v mém životě dost změnilo a je pro mě o dost složitější organizovat takovou akci, tak o budoucnosti rozhodují maličkosti. Pokud zabrousíme do jiné hry, tak jen do CS:GO. Pokud by se nejednal o čistě akci v Dětkovicích, jsem nakloněn i nějakému rozšíření, ale to by se muselo hodně věcí změnit :)

v1

erntrl: Jak sis vymyslel přezdívku ?

Dobrá otázka. Já jsem si ji ani tak moc nevymyslel, ale spíš na mě „zbyla“. Když jsem ještě v prváku na střední se spolužáky místo hodin programování hrával quake 2 a později cs 1.6, tak jsem sedával na PC, kde si někdo přede mnou dával přezdívku Darth Vader. No a mě přestalo bavit si ji každou hodinu měnit a už mi tak nějak zůstala. Bohužel zklamu všechny fanoušky SW, ale opravdu to není můj filmový hrdina, ani mě SW nikdy nebralo a dokonce jsem hvězdné války ani neviděl! :D

mild4: Máš rád Star Wars? Kdo je podle tebe největší frajer a šermíř v SW?

SW jsem neviděl a největší frajer a šermíř jsem byl a vždycky budu jen já!  

Bordel: Jak ses k CS:S dostal vubec, dále jak ses dostal vůbec k pořádání lan akce jako jsou Dětkovice? Hrával jsi někdy i v nějakém týmu, jestli ano, v jakém a bavilo Tě to?

K CS:Source jsem se dostal hned po jeho vydání. Když jsem hrával dřív CS 1.6 s kamarády na různých akcích a přes vytáčené spojení modemu, tak mě hra hrozně chytla a při vydání CS:S jsem si tu hru neskutečně oblíbil. Měli jsme se sousedy takovou menší síť u nás v paneláku, takže jsem jen čekal, až přijde čas zmizet ze školy a začít hrát. Kdo si prostě nezahrál CS:S betu plnou bugů, tak vůbec neví :D Pak jsem samozřejmě prošel řadou public serverů, některé jsem spravoval atd. Hrával jsem i týmově, jezdil na MZH, účastnil se lig atp. Tohle bylo hodně dobré období, žádné velké starosti a jen zábava. Ovšem všechno jednou skončí, ale rád na tu dobu vzpomínám. 

K pořádání Dětkovic jsem se dostal tak, že jsem dříve dělal vedoucího PGCC herny a dostal jsem se k organizaci turnajů a MZH. Tohle mě hodně bavilo a po zavření většiny PGCC heren jsme si s kamarády založili svoji vlastní menší hernu, kde jsem v tom pokračoval. Nicméně já mám hrozně rád výzvy, takže jsem chtěl udělat něco většího. A tím to všechno začalo. Když to shrnu, organizace a pořádání něčeho mě dost baví a aktivně se věnuji pořádání i jiných akcí.

KLOCEK: Proč jsi prešel na temnou stranu síly?  

Protože na druhé straně jsou samé nuly :D

Neci: Plánuješ na Dětkovice nějaké epic překvapení? 

Plány jsou pěkná věc, což o to :) Bohužel v dnešní době není jednoduché je úplně uskutečnit, takže se uvidí.

v2

loganecek: Kdyby byl velký zájem o LAN, premýšlel jsi někdy o rozšíření slotů?

Ano přemýšlel. Dokonce jsme několikrát s pořadateli řešili eventualitu, že bychom akci přesunuli z Dětkovic. Ale můj cíl je uspořádat o dost větší akci než jsou Dětkovice. Spíš je to takový můj „sen“. Na to je ale potřeba nabrat pořádné zkušenosti a kontakty. Ale takovou akci bych nejspíše už neřešil sám, ale spíše se spojil s někým, kdo má podobné smýšlení jako já.

Lyzar: Jestli Dětkovice nepřesedlají na Global Offensive, rád bych vědel důvod. Vyzkoušel sis uz CS:GO? Jestli ano, dojmy z hrani?

O tom, jestli přesedlají nebo ne, je ještě předčasné mluvit, ale mou vizi máš v odpovědi výše. Dojmy z hraní jsou spíše smíšené, hru už mám nějakou dobu přístupnou, ale vzhledem k mému vytížení jsem se dostal možná tak k hodince hraní hned někdy na začátku, takže ani pořádně nevím, jak se vyvíjí hratelnost a vše kolem. Ale spíše vnímám názory ostatních tady v diskuzích.

maL._: Jsi rád, že pořádáš tyhle akce, jaký máš z nich pocit?

Dětkovice jsou takové moje dítě, takže mě to hodně baví, hlavně ten rozvoj a posun dopředu. I když občas nadávám, že bych se na všechno nejradši vykašlal, stejně mě to za chvilku přejde a už zase plánuji, jednám a řeším :) Nejlepší pocit je z toho, když vše vyjde jak má. Letos se jedná už o třetí ročník a na každém jsem musel řešit takových problémů, že jsem si to nikdy ani nikdy nedokázal představit. Ale o tom to právě je, baví mě to. Protože kdybych nebyl takový blázen, tak by bylo těžké tohle uskutečnit, protože mnoho lidí si myslí, jak je to neskutečný byznys, ale opak je pravdou. Za ty tři roky jsem na téhle akci nic nevydělal, ale prodělal. Ovšem každé taková akce nese riziko neúspěchu, ale tohle já jako neúspěch neberu, hlavní je, že se vše povede a lidi jsou nadšení.

letzG: Proč jsi přestal hrát?

CS:S jsem hrával, protože mě to hrozně bavilo, ale postupem času jsem nestíhal vůbec nic a spíš mi to překáželo a hlavně jsem tím omezoval spoluhráče, rozhodl jsem se tedy ustoupit trochu do pozadí a začal jsem se věnovat spíše jiným aktivitám spojených s CS:S.

enda_: Bude zase možnost si na Dětkovicích zapůjčit monitor ?

Máme připravených asi 10 monitorů Acer 19' 4:3. Pokud máte někdo zájem, napište mi na mail.

v3

Žvejk.: Chápu to dobře, že když se regnu s týmem teď a ihned zaplatím, mám jasné místo u stolu ?

Ano, registrací je požehnaně, ale všichni moc dobře víme, že většina vůbec nedojede. Proto se klidně zaregistruj a po uhrazení vstupného máš jistotu účasti. Pokud bychom se blížili k naplnění prostor, dal bych to včas vědět.

PeBecko: Jak to vypadá se spaním na Dětkovicích? Co popřípadě je zajištěno?  

V Dětkovicích se nespí! Každý správný pařan si ustele kde je místo ne? :) Ale pokud ovšem někdo bude chtít spát, budou opět vyhrazené místnosti nahoře vedle sprch a balkonek nad sálem.

AZGARDI: Chtěl bych se zeptat jestli neuvazuješ o tom, že bys streamoval zápasy plus by je nekdo nekomentoval

Uvažuji, připravujeme se na tuhle možnost, ale záleží to na dost okolnostech. Jelikož nedisponuji technikou jako je PLAYzoneTV, tak je to trochu složitější. Ale dělám pro to maximum, takže se možná dočkáte :)

v4

Jestli jste se dočetli až sem, tak vám děkuji za dotazy. Pokud máte nějaké další dotazy či připomínky, tak mi klidně pište na mail, který najdete na webu www.landetkovice.cz v kontaktech. Pomalu se nám to blíží, tak za necelý měsíc v Dětkovicích. Doufám v hojné účasti, ať opět můžete být u nezapomenutelných okamžiků, které tato akce určitě přináší :) 

O dotazováném do dalšího dílu jste rozhodli už minule, bude to tedy Ivo 'hellk' Hort.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.