Přejít k hlavnímu obsahu

Zeptejte se #6 - Ivo 'hellk' Hort

31. 7. 2012 | 09:45 Counter Strike: Source
Máme tu šesté pokračování seriálu "Zeptejte se", ve kterém vy sami budete podávat určenému člověku otázky, ze kterých si sám vybere a zodpoví na ně. Každý týden bude formou hlasování vybrán jeden člověk, hlasování se objeví v článku s odpovědmi. A právě další dotazovaným bude hráč eXtatus, Ivo 'hellk' Hort
Výchozí obrázek

Máme tu šesté pokračování seriálu "Zeptejte se", ve kterém vy sami budete podávat určenému člověku otázky, ze kterých si sám vybere a zodpoví na ně. Každý týden bude formou hlasování vybrán jeden člověk, hlasování se objeví v článku s odpovědmi. A právě další dotazovaným bude hráč eXtatus, Ivo 'hellk' Hort

hellk se Counter-Strike věnuje přibližně od roku 2002, kdy se hrála 1.5 a doma měli jen jeden počítač, takže se musel s jeho bratrem Janem 'MrHanz' Hortem střídat. Později přišla 1.6 a s ní i nový počítač do bytu. Netrvalo to tedy dlouho a vznikl team Chaos Tactic, kde spolu poprvé hráli. Poté přišlo mnoho dalších teamů a poměrně rychlé změny sestavy během pár let. Poté vyšel Counter-Strike: Source a mnozí očekávali vypnutí serverů 1.6, tak, jak vypli starší verzi CS 1.5. Proto celý team přešel na CS:S.

Hellk ovšem nevlastnil počítač, se kterým by se dalo CS:Source hrát a proto se odloučil od svého teamu, byl rok inactive a věnoval se hraní online her, jako například Neverwinter Nights. CS ho ovšem stále lákalo, a tak začal tedy alespoň běhat po publicích. Na jednom takovém serveru si vyzkoušel i na nějaký ten rok to adminování a teprve poté začal znovu hledat team, s kterým by něco uhrál. Jeho asi největší problém byl věk. Byl prostě moc mladý a mnoho teamů odmítalo brát k sobě takto mladé hráče z pochopitelných důvodů. Nakonec si team ale našel a začlo období, kdy vystřídal velmi mnoho teamů a poznal mnoho lidí. Mezitím sledoval, jak se daří Mr.Hanzovi v CS:S za Magic Balloons. Začlo se mu tedy stýskat po pořádném teamu, který spolu vydrží déle, než jeden rok. V 1.6 se mu takovýto team nedařilo najít.

Jednoho dne se ovšem Magic Balloons částečně rozpadli. Stali se z nich Souls of Battle a potřebovali jednoho hráče. Z nějakého důvodu se rozhodli vzít k sobě Hellka, který již hrál dříve s Hanzem i Ninjou. V dubnu roku 2008 přešel hellk z 1.6 na Source a již druhý den ho čekal zápas do EMS II proti ruskému celku MGC. Tento zápas sice prohráli 9:21, ale rozhodně to nebyla žádná ostuda. Hellk byl tedy oficiálně přijat. Měli to stěstí, že měli vlastního manažera Rouseeho a ten jim domluvil působení u klanu Riders on the Storm, který podporoval své sekce mnohem lépe, než kterýkoliv jiný multiklan v české nebo slovenské republice. Později RotS skončili kvůli zdravotním důvodům a team se musel přestěhovat. Vystřídali hned několik teamů, za zmínku stojí například Store96, nebo sEnsitive. Nyní hájí barvy tuzemského teamu eXtatus, který vedou zkušení magažeři Spreenger a Barny.

Nynější sestava eXtatus.EIZO:

{#Česká Republika} Ivo 'hellk' Hort
{#Česká Republika} Jan 'MrHanz' Hort
{#Česká Republika} Adam 'Neci' Zoula
{#Česká Republika} Lukáš 'Luka5' Zeman
{#Česká Republika} Jaroslav 'Ice_' Ferens

ext

hellk (uprostřed) na ICL 13 s eXtatus

Největší hellkovy úspěchy:

4. místo BECUP 2008 (Maďarsko)
2. místo SENNHEISER FINAL FIGHT II 2008
3. místo ICL 1 2009 (Maďarsko)
3. místo WGT 2009 (Slovensko)
1. místo GIGABYTE 1v1 Tour Finále
1. místo LAN Dětkovice 2010
5. místo BECUP 2010 (Maďarsko)
2. místo INTEL Liga I: LAN finále
1. místo Intel Liga II: LAN finále
2. místo LAN Dětkovice 2011
4. místo MČR 2011
1. místo Intel Liga III: LAN finále
3. místo ICL 13. 2012 (Maďarsko)
Vítěz mnoha mezihernových turnajů

Do komentářů se tedy hellka můžete ptát, na co vás napadne. Ke svému dotazu můžete také přidat, koho byste chtěli vidět v tomto seriálu příště. Shromažďovat otázky a vzkazy budu kolem 3 dní, poté se tu objeví další článek, již s hellkovými odpověďmi, a také hlasováním o dalšího dotazovaného. Na závěr jenom dodám, že kvůli přehlednosti mezi otázkami v komentářích se nebudu ostýchat s promázáváním a případným banováním.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.