Přejít k hlavnímu obsahu

Zeptejte se #6 - hellk odpovídá

2. 8. 2012 | 14:44 Counter Strike: Source
Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto šestém díle odpovídá na vaše otázky hráč eXtatus, Ivo 'hellk' Hort.huhy: Jak vznikl tvůj nick?
Výchozí obrázek

Máme tu pokračování seriálu Zeptejte se. V tomto šestém díle odpovídá na vaše otázky hráč eXtatus, Ivo 'hellk' Hort.

huhy: Jak vznikl tvůj nick?

Jednoduše jsem hrál Diablo a moje první postava se jmenovala Ivo. Druhou postavu jsem pojmenoval Ivo_Kyj, protože to byl barbar, a na třetí postavu jsem zase potřeboval změnit jméno, tak jsem ji pojmenoval Hell_K a od té doby už to jméno používám všude. Je ovšem pravda, že kdysi dávno jsem si na gamezone publicu řekl, že ten nick není dostatečně "cool" a tak jsem pěkných pár let hrál s nickem Hell.K-Evil.K. Časem jsem ale zjistil, že v jednoduchosti je síla, takže jsem se vrátil pouze k hellkovi.

Neci: Proč jsi tak flegmatickej Ivoš?

Nejsem až tak flegmatickej, v podstatě jsem neustále naštvaný, jen to na sobě nedávám znát. Občas to už ovšem ale přeteče a začnou vzduchem lítat nadávky, které si ale vždycky potom vyčítám.

prox je paN: Ses p.ca?

Jo, ale tak velká jako ty asi nikdy nebudu, mám ještě co dohánět :P

mild4: Máš rád peklo?

Jasně, jsem z Brna a tady je to občas opravdu peklo :D

h1

ViTALSON: Kdo je nebo byl tvůj herní vzor?

Co se týče evropských hráčů to byl vždycky SpawN, ale ten skutečný vzor, který mě doopravdy ovlivňoval, byl můj starší bratr Mr.Hanz. Právě on mi ukázal Counter-Strike 1.5 a tehdy jsem sledoval každý zápas jeho teamu ChemiCS, který tehdy měl. Víceméně celou dobu, co hraji CSko to byl právě on, kdo mi dával ty nejcennější rady a posouval mě i celý team dopředu. Možná proto si už nedokážu představit team bez něj.

.dave: Jste s bratrem vedle sebe, když hrajete nějaký online zápas?

Ne, nejsme, a nikdy jsme nebyli, každý má svůj vlastní pokoj. Mnoho lidí nás přemlouvalo, že si máme dát naše počítače vedle sebe, že to bude výhoda, ale nikdy jsme to neudělali. Jeden z těch lidí je například Hops, který se zdá být tímto úkolem, těžko říci proč, naprosto posedlý.

Bohe: Máš něco společného s Hulkem?

Ne, jen to, že jsem pořád naštvaný, stejně jako on :)

letzG: Jak to děláš, že na tom velkým na trainu tak dáváš?

Mno mám tam hráče, kteří mě podporují a mým jediným úkolem je dávat fragy, takže v podstatě akorát zvládám svoji úlohu.

loganecek: Proc nehraješ mixy a gathery? Jakou bys chtěl navštívit lanku? Jak bys zhodnotil svůj team podle EU scény? Myslíš, že se můžete rovnat velkým teamům?

Není to přímo tak, že bych nehrál mixy nebo gathery, jen většinou prostě vím, že budeme hrát s teamem a také vím, že kdybych hrál CS celý den, tak mě to pak nebude bavit tolik, jako mě to baví, když se scházíme jednou za dva dny na 3 TG. Co se týče lanek, tak určitě bych se chtěl podívat na Dreamhack do Švédska. S Riders on the Storm jsme tam bývali mohli jet, ale bohužel jeden z našich spoluhráčů tehdy nemohl a to mě mrzí ještě teď. Proti větším teamům jsme na turnajích schopní zahrát dobrý výsledek, možná i nějaký ten team porazit, ale je to tak 50 na 50. Prostě pokuď bychom měli dobrý den, tak si myslím, že můžeme i něco vyhrát, ale bohužel se nám vždycky dostaví nějaký ten špatný zápas, který nás stojí postup.

n4turaL: Akú lanku plánujete s teamom okrem Dětkovic?

Určitě chceme jet na MČR 2012 a možná se zase podíváme do maďarska na ICL 14. O dalších lankách teď ale zatím nevím.

h2

Riders on the Storm - hellk druhý bílý vzadu

prox je paN: Jak se těšíš na dětkovice a moji velkolepou 2012 Dětkovice Show?

Těším se moc, už jen proto, že tentokrát tě ráno nebudeme muset hledat :D A hlavně díky Tobě mám na Dětkovice ty nejbizarnější vzpomínky :D

nestos: Máš/měl si někdy holku/chlapce?

Ne, jsem jako mnich :D

Lyzar: Tvůj názor na CS:GO?

Mno zatím je to pouze beta, takže na ten pravý názor si ještě sám chvíli počkám. Ovšem je to ale jediná možnost, jak zachránit CS. Zdá se mi, že dost lidí si myslí, že ta hra má nahradit 1.6, ale to není pravda. Ta hra dává lidem šanci zachovat CS jako programingovou hru a znovu láká sponzory k tomu, aby platili peníze a mohli se uskutečňovat velké turnaje. 1.6 i Source upadají bez ohledu na to, že je zde ještě mnoho lidí, kteří tyto hry stále chtějí hrát. Ovšem jestli se scény nesjednotí a všichni nepřejdou na CS:GO až vyjde, tak se může stát, že se dvě scény rozdělí na tři a všechno bude horší.

KOURAZ: Bereš drogy? Máš rád želvy?

Co se týče drog, tak pouze alkohol, ale rozhodně nemám nic proti lidem, co je berou, jistě k tomu mají důvod. Želvy rád mám, žijou klidnej život a když je něco štve, tak jsou rychle doma :)

Ice_: Proč nejsi zelenej furt, ale jen někdy?

Mno budu citovat Tracyho: "Každej den hold není svatba." Většinou se to odvíjí od toho, jak moc mi Neci tvrdí, že dělám všechno špatně. Když do mě totiž nehustí a já se můžu soustředit na hru, tak je to většinou dobrý a já zelenám :D

h3

nEophyte - hellk nahoře vpravo

SPKK: Jak bys hodnotil CS:S dřív a jak teď?

Mno dřív jsem ho pořádně nehrál, byl jsem docela dlouhou dobu 1.6kař, takže si začátky Source moc nepamatuji. Když jsem přecházel, tak jsem neřešil to, jestli je hra lepší nebo horší než jiné hry, přecházel jsem na ni, protože jsem chtěl hrát s těmi lidmi, co ji hráli.

tmaven: Chybím ti?

Kupodivu jo, náš současný CL je prostě o půl metru menší a je to poznat :D

.Power: Jak sis užil ICL 13 s eXtatus? Zahrál sis tam dobře? Jsou lanky v zahraničí něco jiného, než v ČR?

Lanku jsem si užil výborně a vyjímečně bylo všechno OK, až na druhý český CS:S team. Zahrál jsem si dobře, akorát mi tam chyběl Hanz, který nám vždy připomene, co máme dělat, když děláme něco špatně. Lanky v zahraničí jsou něco jiného hlavně proto, že proti vám teamy často nemají antistraty a tudíž tyto teamy často porážíme mnohem jednodušeji, než české teamy. Na takovýchto lankách je ale občas i problém s tím, že třeba v Maďarsku se nám již několikrát stalo, že nás třeba přehodili z jedné strany pavouka do druhé, protože se nás nějaký team bál a chtěl s námi hrát až později (zde mluvím o teamu, který vedl Res1st). Když se něco takového stane, tak většina adminů okamžitě ztratí schopnost mluvit anglicky a je prakticky nemožné s tím něco udělat.

Bordel: Tvůj nejlepší a nejhorší zážitek v CSS?

Nejhorší zážitek byla buď hádka na ICL s teamem Authority Gaming nebo BECUP v Maďarsku, na který jsme jeli právě za Authority Gaming. Nejlepší zážitek byl pro mě asi IR LAN Final Fight II. Tam jsme jeli se spoustou kamarádů a vezl nás tam tehdy Rousee. Cesta z Brna do Prahy tehdy trvala asi 5 hodin, protože tehdy napadl první sníh a sotva jsme vjeli na dálnici, projeli jsme kolem dvou aut, které byly převrácené. Na turnaji jsme zahráli i pár těsných zápasu a všechny jsme vyhráli kromě finále, kde nás tehdy přejeli Majklovci. V noci jsme se tedy vydali na 5 hodinovou cestu zpět do brna a tehdy jsem byl takzvaně příjemně unaven.

h4

SENSITIVE - hellk úplně nalevo

florby77: Jsi panic?

Jedním slovem: "Mnich" :D

mathewZiNG: 2 flashe, smoke, héčko, alebo kevlar s helmou?

To záleží podle toho, kam zrovna půjdu a jestli tam budu potřebovat granáty, nebo ne. Antieco tedy většinou kevlar s helmou a proti nákupu granáty.

Burla: Jak to vidíš na dětkovicích? Průběh + konečné umístění podle tebe?

Mno myslím, že to bude zajímavý turnaj plný zvratů, ale pevně věřím tomu, že se ve finále potkají eXtatus a eSuba. Kdo z těchto dvou teamů vyhraje si říct ale opravdu netroufnu.

VEska: Připouštít, že VEska byl v aimu lepší jak ty?

Ne, v žádném případě, aim je prostě můj :D

Darth Vader: Co se ti nejvíc líbilo na předchozích LAN Dětkovice? Jaké dáváš šance CS:GO? Jaké máš pocity ze hry?

Mno tak kromě hostestek to byla určitě ta pohoda, která tam mezi lidmi panovala. Také téměř žádné problémy, až na to, že jsem si objednal šunkovou pizzu a dostal jsem místo toho nějakou s rybama, což mě jako člověka, který nejí ryby, moc netěšilo :D Rozhodně je to ale nejlepší čistě CS:S akce, která se tu v česku koná. CS:GO dávám veliké šance. Lidem kolem mě se ta hra líbí a baví je a to je to nejdůležitější. Mě osobně ta hra zatím tolik nenalákala, ale jsem si jistý, že dříve, či pozdějí mě také chytne.

h5

eXtatus - hellk úplně nalevo

Koho si vyberete do dalšího dílu, můžete rozhodnout sami v hlasování níže. Hlasovat můžete až do soboty 20:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.