Přejít k hlavnímu obsahu

iNfernity ladies: "Už se moc těšíme" [ROZHOVOR]

30. 10. 2012 | 19:22 Counter-Strike 2
Jak probíhá bootcamp dívek z iNfernity, příprava na nadcházející Electronic Sports World Cup (ESWC), které týmy jsou jejich největšími soupeři a mnoho dalšího přinášíme v rozhovoru se slečnami iNfernity ladies. Můžete se těšit i na čerstvě pořízené fotky z víkendové části bootcampu v pražské herně Battlezone!
Výchozí obrázek

Jak probíhá bootcamp dívek z iNfernity, příprava na nadcházející Electronic Sports World Cup (ESWC), které týmy jsou jejich největšími soupeři a mnoho dalšího přinášíme v rozhovoru se slečnami iNfernity ladies. Můžete se těšit i na čerstvě pořízené fotky z víkendové části bootcampu v pražské herně Battlezone!

ESWC 2012 už klepe na dveře a napětí iNfernity ladies s každým dnem narůstá. Akce, která se chystá již na tento víkend, bude pro některé úplně novou zkušeností a nenechává chladné ani zkušenější hráčky týmu. My vám jejich cestu přípravou na první velký turnaj od přestupu na Counter-Strike: Global Offensive ukážeme v následujícím rozhovoru.

Ahoj děvčata, začneme klasikou, Lejo - do ESWC zbývá jen pár dní, těšíte se? Jak a kdy se na akci dopravíte?

"Ahoj! Samozrejme že sa veľmi tešíme, najradšej by sme uz sedeli v lietadle na ceste tam! Už sa nevieme dočkať toho, keď vstúpime do haly a uvidíme tu atmosféru celej akcie, svetoznámych hráčov/hráček a hlavne si dobre zahrajeme v kvalitných podmienkach. Taktiež sa aj ja osobne veľmi teším na Paríž, pretože som tam ešte nebola.

Budeme odlietať z Prahy vo štvrtok naobed, cesta lietadlom trvá 2 hod cca a do 17:00 sa chceme ubytovať na hotely a zaregistrovať sa."

Kdy začíná skupinová fáze turnaje? Víte už, kdo bude vaším prvním soupeřem?

"Hrať by sa malo začať približne v piatok od 9:00 hod ráno a to, kto bude naším prvým súperom sa dozvieme v ten deň keď sa začne hrať."

{#Slovenská Republika} Katarína 'LeA' Takáčová

Jak probíhá vaše příprava, ať už individuální nebo týmová? Kolik hodin máte přibližně odehráno?

"ESWC je jedna z největších a nejlepších akcí na progamingové scéně a tudíž tomu musí odpovídat i naše přípravy. Nechceme nic podcenit a po těch letech si myslím, že si konečně zasloužíme nějaký ten úspěch. Už od září trénujeme +-6 hodin denně jako tým a potom se ještě každá rozejdeme na večerní mix nebo DM. Poslední týden před odletem máme bootcamp v herně Battlezone, kde upravujeme a ladíme taktiky. Snažíme se vymyslet něco nového, čím soupeře překvapíme, protože se setkáme s tím nejlepším, co scéna nabízí. Bereme to opravdu zodpovědně, protože keců typu vrať se do kuchyně a že jedeme na výlet máme opravdu dost. CS:GO je nová hra a každý tým má stejnou šanci vyhrát. Už záleží jen na tom, kolik sil do příprav daný tým vloží. Součet našich odehraných hodin na přípravu přesahuje 1500 za dva měsíce, což si myslím, že není málo. Doufám, že hra pod tlakem a stresem z nás dostane to nejlepší, co v nás je a my překvapíme nejen soupeře, ale i vás :)"

Jak vypadá váš den na bootcampu?

"Scházíme se v herně kolem 13:00. Nejdřív začínáme individuálním tréninkem, takže každá jdeme na hodinku na DM. Potom seženeme soupeře a hrajeme, hrajeme a hrajeme. Snažíme se trénovat s holkama, co jedou na ESWC, abychom věděly příbližně, jak hrajou a co od nich čekat. Všechny naše hry sleduje jckl, který nám pomáhá s taktikama. Po hře si řekneme, co bylo špatně a co se nám naopak právě povedlo. Když nám něco nejde, snažíme se změnit taktiku tak, aby vyhovovala nám všem. Ve volném čase běháme po serveru a zkoušíme nový věci. Z herny odcházíme až pozdě večer."

{#Česká Republika} Nikol 'Maiuska' Janečková

Glee, AmazonQo, pro vás je akce světových rozměrů něčím úplně novým. Působí příprava a myšlenka na turnaj v Paříži na vaše nervy?

"Tak určitě, pro mě je to vlastně první velkej turnaj a ještě ke všemu v nové hře. Začaly jsme se na akci připravovat hned, jak jsme se dozvěděly, že jsme pozvané na ESWC a završily jsme to týdenním bootcampem v pražské herně Battlezone, kde jsme se poznaly lépe, zcelily se jsme se a trénovaly. Zároveň doufám, že nás atmosféra v Paříži hecne k pořádným výkonům :)"

{#Česká Republika} Ivana 'Glee' Mlynaříková

"Ahoj. Máš pravdu je to pro mě nové a určitě nějaké nervíky pracují, ale těším se. Je to velká příležitost se ukázat na takové akci a prožít si tu pravou hráčskou atmosféru. Rozhodně se tím nesmím nechat znepokojit a ze všech sil uhrát ty nejlepší výkony."

 {#Česká Republika} Martina 'AmazonQa' Sedláková

Mezi účastníky je několik zjevných favoritů. Kdo pro vás bude největším soupeřem?

"Z naší skupiny budou nejtěžším soupeřem určitě slečny z Reason Gaming. Ovšem stát se může cokoliv, jelikož všechny týmy trénovaly poctivě a velmi často. Můj tajný "favorit" na vítězství jsou bejvalé SK Gaming (UBINITED). Ale samozřejmě doufáme, že dokažem porazit i favoritky! Natrénováno na to máme dost, tak doufejme i v trochu šťěstíčka."

{#Česká Republika} Jana 'jance.' Kozáková, kapitánka

Jako jediná hráčka přecházející z CS:S - vidíš rozdíly ve stylu hraní oproti tvým spoluhráčkám? Máš nějaké problémy zvyknout si na styl z Counter-Strike 1.6?

"Rozdíl - myslím si, že jsem měla výhodu v tom, že mapy, které jsou v GO, se podobají hodně CS:S. Aim je pro všechny určitě jiný, ale zvykáme si celkem dobře. Co se týče stylu hraní, nevidím nějaké velké rozdíly. S holkama se snažíme sehrávat co to nejlépe jde a na ESWC se uvidí, co je v nás, takže sledujte a držte palečky!"

{#Česká Republika} Martina 'AmazonQa' Sedláková

Kdybys měla odhadnout, s jakým umístěním pojedete příští týden domů, jaké by bylo?

"Podle mě jsou všechny týmy na podobné úrovni. S hodně týmama jsme hrály a zahrály vyrovnaně, takže je to hodně těžké odhadnout. Samozřejmě myslíme na co nejvyšší umístění, ale stát se může cokoliv."

{#Česká Republika} Ivana 'Glee' Mlynaříková

Za celý PLAYzone tým přeji hodně štěstí v Paříži - poslední otázka, jance., máte něco, co byste chtěly vzkázat čtenářům?

"Děkujeme mockrát :) A čtenáře by jsme chtěly poprosit o podporu našeho týmu, ať už v podobě "hecujícího" komentáře nebo "lajknutím"
naší FB stránky (iNfernity ladies). Zápasy na ESWC budou dostupné přes GOTV, tuďíž budete mít možnost sledovat naše zápasy! :) Děkujeme všem co nám drží palce! Ahoj :)"

{#Česká Republika} Jana 'jance.' Kozáková

Děkuji vám všem za rozhovor!


Dívky se k vám hlásí z pražské herny Battlezone! Všechny fotky z bootcampu najdete na Facebooku iNfernity ladies

Electronic Sports World Cup oficiálně začíná už ve čtvrtek, samotný turnaj ale odstartuje až v pátek. iNfernity Ladies jsou v turnaji zařazeny do jednodušší skupiny A, zatímco "béčko" se dá nazvat skupinou smrti:

Skupina A
{#Francie} kvalifikace
{#Švédsko} 0+
{#Velká británie} Reason Gaming
{#Česká Republika} iNfernity Ladies
Skupina B
{#Spojené státy americké} UBINITED
{#Německo} ALTERNATE
{#Belgie} Epsilon eSports
{#Španělsko} blackWidow

iNfernity Ladies už tento víkend uvidíte v Paříži na Electronic Sports World Cup 2012 v sestavě:

{#Česká Republika} Jana 'jance.' Kozáková
{#Česká Republika} Ivana 'Glee' Mlynaříková
{#Česká Republika} Martina 'AmazonQa' Sedláková
{#Česká Republika} Nikol 'Maiuska' Janečková
{#Slovenská Republika} Katarína 'LeA' Takáčová

O tom, jak si dívky v turnaji vedou, vás budeme včas informovat zde na webu PLAYzone.cz! Už se těšíte na zápasy našich krásných reprezentantek?