Přejít k hlavnímu obsahu

Skupiny ESWC 2012 oznámeny

30. 10. 2012 | 01:58 Counter-Strike 2
Skupiny k prvnímu velkému turnaji v Counter-Strike: Global Offensive, Electronic Sports World Cup (ESWC) 2012, byly včera vylosovány.
Výchozí obrázek

Skupiny k prvnímu velkému turnaji v Counter-Strike: Global Offensive, Electronic Sports World Cup (ESWC) 2012, byly včera vylosovány.

Nasazení týmů v turnaje v domove francúzskeho lekára Dr. Pierra Dukana známe už od víkendu, jak jsou jednotlivé týmy rozděleny do skupin, to oznámila organizace Electronic Sports World Cup až včera večer. Do dvou skupin po pěti jsou rozděleny týmy podle systému nasazených (NiP, mouz, fm.TOXiC a výherce francouzské kvalifikace).

Mnoho týmů se obávalo skupiny smrti v podobě Ninjas in Pyjamas s VeryGames ve stejné skupině, naštěstí se to ale nestalo a proto se tyto dva týmy potkají nejdříve v play-off.

Kromě této informace také ESWC oznámilo náhradní tým za ruské RuSh3D, kteří se kvůli nedávným škrtům v sestavách nemohli zúčastnit největší mezinárodní akce v Counter-Strike: Global Offensive. Němečtí n!faculty jsou těmi vyvolenými, kteří se poperou s nejlepšími týmy světa.

Přejdeme už ke skupinám ESWC 2012:

Skupina A
{#Švédsko} Ninjas in Pyjamas
{#Německo} mousesports
{#Spojené státy americké} Area51
{#Brazílie} ProGaming.TD
{#Nizozemsko} LowLandLions
Skupina B
{#Francie} kvalifikace
{#Velká británie} FM-eSports TOXiC
{#Dánsko} Anexis
{#Polsko} ESC Gaming
{#Německo} n!faculty

Jak je vidět, skupina A přinese velmi známé týmy a hráče z obou předchozích her. Ninjas in Pyjamas nejsou na CS:GO scéně žádným nováčkem, to stejné platí o mousesports. Area51 a ProGaming.TD (v čele s brazilskou hvězdou Raphaelem 'cogu' Camargem) budou proti evropským týmům stát vůbec poprvé a LowLandLions s Chrisem 'chrisJ' de Jong poměří síly s nejzajímavějšími jmény světa.

Skupina B ale bude ještě složitější. Výherce francouzské kvalifikace bude znám až ve čtvrtek, největšími favority na výhru jsou pochopitelně VeryGames, ti už ale v on-line pre-kvalifikaci dokázali, že mohou být poraženi. ESC jsou pravděpodobně jejich největšími rivaly, přestože Neo v pre-ESWC interview prozradil, že stále musí dohánět defekt, který nabrali oproti ostatním týmům, než konečně přestoupili na novou hru. Anexis a n!faculty jsou týmy, které mohou hlavně překvapit.

Na tyto týmy se můžete těšit do nadcházejícího víkendu, kdy odstartuje doposud největší turnaj v Counter-Strike: Global Offensive o 20,000€!