Přejít k hlavnímu obsahu

League of Legends součásti MČR 2013!

1. 1. 2013 | 15:06 League of Legends
Plán na rok 2013
Výchozí obrázek

Plán na rok 2013

Dovolte mi ještě úvodem pár slov. Na post hlavního admina League of Legends jsem se dostal někdy koncem léta, což bylo zhruba dva měsíce před MČR a s tím i koncem sezóny. Jelikož už byla sezóna skoro u konce a s tím i řada proběhlých turnajů, nebylo v mých silách udělat všechny změny (například v systému turnajů, klasifikace, ocenění, pravidel a dalších), které jsem měl v plánu. To by se mělo uskutečnit v příštím roce, kdy věřím, že mi vydrží jak nervy, tak nápady a skvělý tým adminů, kteří pomáhají opravdu hodně.

Mým cílem je, aby si prostřednictvím PLAYzone mohla užít zábavy a vyrovnaných zápasů naprostá většina hráčů. Není lehké vymyslet celý systém, tak aby vyhovoval jak těm nejlepším týmům u nás, tak těm začínajícím. Každý má trochu jiné požadavky a očekávání.

Na co se můžete těšit?

1) League of Legends bude jednou z šesti her, které uvidíme na Mistrovství České Republiky

2) Přepracování pravidel, které budou možná trochu přísnější, ale zároveň férovější pro všechny zůčastněné.

3) MČR body nebudou časem ztrácet hodnotu, ale vydrží vám po celou sezónu nezměněné.

4) Nový systém turnajů a celková MČR klasifikace.

Výhodu budou mít týmy, které se aktivně zapojí během celého roku. Již nebude stačit, aby se měsíc před koncem složil tým silných hráčů, vyhrál jednu lanku a pár nightcupů a jel na MČR. Zároveň to ale bude udělané tak, že top týmy nebudou muset hrát každý týden, protože je mi jasné, že jim třeba sobotní Nightcup koliduje s pro ně zajímavějšími evropskými turnaji a tuzemská konkurence pro ně není tak atraktivní jako ta evropská.

Sobotní Nightcupy zůstanou a zůstane i jejich status – tedy turnaj pro širokou veřejnost, kde se můžou hráči každý týden sejít a zahrát si proti ostatním lidem z naší scény. Nightcupy budou již klasicky součástí MČR klasifikace a každý týden se bude hrát o MČR body. Na konci každého měsíce bude jeden větší turnaj, který se bude konat místo Nightcupu a budou v něm zajímavé ceny – velká porce MČR bodů, věcné ceny a RP.

Nightcupy ale nebudou jedinou cestou, jak získat MČR body. Velký důraz budu klást na offline i online turnaje, které budou největším zdrojem MČR bodů a stejně tak věcných cen.

Můžete se těšit na řadu online lig a turnajů, které budou zaměřené hlavně na méně zkušené týmy. Půjde o to, aby si každý tým zahrál několik her a zároveň měl reálnou šanci vyhrát pěkné ceny.

Zrovna tak offline akce budou probíhat o dost jinak, než jste zvyklí. Na většinu offline akcí bude probíhat několik online kvalifikací, z kterých postoupí nejlépe umístěné týmy. Kvalifikace se budou hrát systémem klasického single elimination playoff (případně double elimination), tudíž nebudou časové náročné a šanci uspět bude mít každý.

Největším turnajem celé sezóny bude klasicky MČR, které se bude hrát podobně jako léta minulá – na podzim. Během sezóny se ale můžete těšit minimálně na dvě srovnatelné offline akce, kde by se měly objevit ty nejlepší týmy naší scény a zahrát si o velmi zajímavé ceny. Tyto turnaje by měly být součástí velkých veletrhů a společenských akcí.

Nebudou se konat klasické mezihernové turnaje, ale obdobné turnaje. Ty budou však daleko více zaměřené jako komunitní sraz. Plán je takový, že bude nízké vstupné, které si mohou dovolit i neprofesionální týmy a zároveň si každý zúčastněný odnese něco na památku. Tyto turnaje budou převážně dvoudenní, kde se krom samotného turnaje bude klást důraz i na interakci komunity a hráčů v restauračním nebo jiném zařízení, s doprovodným programem. Tyto akce u nás zatím chybí a věřím, že se nám povede trochu stmelit naší komunitu.

Neustálé změny soupisky budou penalizované ztrátou MČR bodů. Je třeba si uvědomit, že budoucnost není v tom rozpustit tým po prohraném turnaji, ale spíše se zaměřit na své chyby, potažmo chyby celého týmu a pracovat na nich. Jedině tak se můžete vy jako hráči a zároveň celá komunita posunout kupředu a zlepšit.

Počet MČR bodů za jednotlivé akce (seřazený sestupně od těch, za které bude nejvíce bodů):

1) Dvě velké offline akce, které budou součástí veletrhů
2) Offline turnaje (příští sezónu by mělý být dva až tři)
3) Online turnaje a ligy
4) „Větší“ nightcup na konci každého měsíce
5) Nightcup

Co se týče harmonogramu, tak alespoň předčasně se budu snažit, aby vypadal zhruba takto (záleží na tom, jak se vyvine třeba i systém turnajů na ESL, aby se offline akce nepřekrývaly):

Velké turnaje – jeden bude na začátku února, druhý nejspíše květen/červen
Offline turnaje – březen, letní prázdniny
Online turnaje a ligy – vždy jednou za dva měsíce
Větší nightcup – jednou měsíčně
Nightcup – každý týden

Věřím, že tento systém bude dobrý pro všechny hráče u nás a budete s ním spokojení.

Databáze všech týmů byla smazána, proto vás všechny poprosím, ať se znovu zaregistrujete v tomto odkazu.

To je ode mě zatím asi všechno. Chci poděkovat všem hráčům, za to že se účastní turnajů na PLAYzone.cz a zároveň popřát mnoho štěstí a dobré zábavy i do dalších měsíců. Věřím, že se dokážeme jako scéna posunout o další kus a příští rok bude přínosem pro všechny zúčastněné. Tak tedy mnoho štěstí do Nového Roku nám všem!