Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba pouze ve dvou, kdo odchází?

20. 4. 2013 | 22:33 League of Legends
eSuba ztrácí supporta, AD carry a junglera. Vojtěch "Rutgen" Kratěna, Michal "Gornagal" Fiebich a Tomáš "Nardeus" Maršálek opouští nejlepší tým u nás.Ano, je to tak. Šokující zpráva se roznáší po česko-slovenské League of Legends scéně. Bez jakéhokoliv varování oznámila trojice teď již bývalé eSuby.LoL Rutgen-Gornagal-Nardeus odchod ze sestavy výherců Copenhagen Games 2013 a dlouhodobě nejlepšího týmu u nás.
Výchozí obrázek

eSuba ztrácí supporta, AD carry a junglera. Vojtěch "Rutgen" Kratěna, Michal "Gornagal" Fiebich a Tomáš "Nardeus" Maršálek opouští nejlepší tým u nás.

Ano, je to tak. Šokující zpráva se roznáší po česko-slovenské League of Legends scéně. Bez jakéhokoliv varování oznámila trojice teď již bývalé eSuby.LoL Rutgen-Gornagal-Nardeus odchod ze sestavy výherců Copenhagen Games 2013 a dlouhodobě nejlepšího týmu u nás.

Proč, ptáte se? Vojtěch "Dirtgen" Kratěna na své Facebook stránce poznamenává hned několik důvodů, mezi nimiž je mimo jinými i problém v komunikaci, týmovém duchu a individuálních schopnostech.

Přečíst si jeho vyjádření můžete sami:

"Je to především kvuli tréninkům, které nebyly v tom pravém duchu, komunikace o té ani nemluvě, protože blame, brutalní chyby atd.

Tímto chci poděkovat eSubě, jaký nám dával Support a za zázemí, které bylo v největší pohodě.

V dalším chci poděkovat Rikymu i Herďovi, kteří byli dobrý hráči a určitě budou, ale chce to dost dopilovat, to samé u nás."

{#Česká Republika} Vojtěch "Dirtgen" Kratěna

Kromě oznámení odchodu také představuje novou sestavu, kam se celá trojice odebírá. Po nedobrovolném odchodu Pavla "Mozilla" Klabana ze sestavy Fnatic Beta se dlouho spekulovalo o tom, kde se zklamaný hráč uchytí.

Právě se zmíněnou trojicí a Markem "Bimbo8" Hanušem, který opět opouští SNOGARD Dragons, skládá Klaban novou sestavu, která se rozhodla vystupovat pod názvem Benched Gaming.

Sestava Benched Gaming

{#Česká Republika} Pavel "Mozilla" Klaban
{#Česká Republika} Marek "Bimbo8" Hanuš
{#Česká Republika} Michal "Gornagal" Fiebich
{#Česká Republika} Tomáš "Nardeus" Maršálek
{#Česká Republika} Vojtěch "Dirtgen" Kratěna

"Pro mě to byl stejný šok, jako pro všechny, které tato zpráva zasáhla. Jednu hodinu jsem si ještě mohl myslet, že Nardeovi záleží na tom, jak hraju, protože jevil zájem o to, abych trénoval na Westu a ne na Eastu, a druhou hodinu už jsem mohl číst řádky, které mi spíš připomínaly scénář na aprílový žertík. Ale nakonec jsem se dozvěděl že to byla pravda. Velice mě mrzí, že po tak dlouhodobé spolupráci a přátelství se dvěma hráči jsem jim nestál ani za slušnost se mnou jejich problémy s týmem nebo úmysly probrat. O to víc si myslím, že to bylo čistě kvůli materiálnímu zisku, než kvůli vztahům a komunikaci. Nicméně budu se snažit jejich rozhodnutí respektovat přesto, že je vůbec nechápu, a přeji jim hodně štěstí do budoucna."

řekl kapitán {#Česká Republika} Pavel "Herdyn" Mikeš eSubě

Odchod trojice tak zanechává dvojku eSuby následující:

Sestava eSuba.LoL

{#Česká Republika} Pavel "Herdyn" Mikeš
{#Česká Republika} Jan "Rikytan" Kusák