Přejít k hlavnímu obsahu

TNAC: Rozhovor s Freizym

29. 8. 2013 | 13:34 StarCraft 2
Druhým postupujícím přes offline kvalifikaci na LanCraftu, je Radek "Freizy" Šiška. Historicky první úspěšný absolvent eSubáckého Academy teamu, má za sebou několik dobrých výsledků, včetně druhého místa na Avermedia Lize nebo čtvrtého místa na LanCraftu.
Výchozí obrázek

Druhým postupujícím přes offline kvalifikaci na LanCraftu, je Radek "Freizy" Šiška. Historicky první úspěšný absolvent eSubáckého Academy teamu, má za sebou několik dobrých výsledků, včetně druhého místa na Avermedia Lize nebo čtvrtého místa na LanCraftu.

The Neat Alienware Cup

{#Česká Republika} Freizy se připojil k eSuba Academy teamu na podzim roku 2011. Od té doby začala stoupat jeho forma a přišel i první úspěch v podobě 3. místa na Mezihernovém turnaji a v roce 2012 pak i postup na ESWC finále do Paříže.

Postupem času sice začala jeho výkonnost upadat, posléze se ale opět začaly dostavovat další výsledky, například druhé místo na Avermedia Lize nebo i poměrně úspěšné vystoupení na LanCraftu.

Ahoj Freizy, The Nest Alienware Cup se blíží a ty si jeden z kvalifikovaných hráčů. Jak se těšíš na tuto netradiční akci?

Čau, čau! Už jsem se dost těšil na LanCraft a ten jsem si pořádně užil a do toho ještě tohle? Nejlepší zakončení prádznin!

 

Jak by si popsal tvé putování offline kvalifikací? Postoupil si skrz Losers Bracket, měl si v něm nějaký problém?

V prvním kole jsem potkal Crossguarda z INAE, kde jsem měl problémy akorát první hru, když jsem hodně podcenil Crossguardovu armádu, ale i tak se mi to podařilo vyhrát tu hru a následně sérii 2-0. V druhém kole WB jsem potkal dalšího protosse - Spronga a zase se mi podařilo zvítězit 2-0. V třetím kole na mě čekal Reitor, který se mi přišel pomstít za to, že jsem ho vyřadil na LanCraftu z turnaje a podařilo se mu zvítězit nade mnou 2-0 a tak jsem musel jít do LB. Měl jsem trochu problém s časem, kdy jsem musel do osmi hodin odjet z LC, tak jsem se celkem bál, že nestihnu LB odehrát, ale naštěstí hráči moc nezdržovali. Poslední sérii o postup jsem hrál s Lumpasem a vyhrál jsem 2-1.

 

 

S jakými ambicemi půjdeš do turnaje?

Rozhodně bych si chtěl dojít pro zlato. Ale pokud se tak nestane, tak mi to víkend nijak nepokazí. Chci si hlavně zahrát zábavné hry a užít si celý víkend naplno.Smile

 

Když si zatím vezmeš hráče, kteří jsou kvalifikovaní. Kdo z nich bude pro tebe představovat největší problém?

Pravděpodobně Ladabaz, protože nevím co od něj očekávat. Nepotkali jsme se na LanCraftu a neměl jsem čas sledovat jeho hry. To samé s DeViLem.

 

Jakožto člen eSuby pro tebe nebude The Nest ničím novým. Přesto co očekáváš od samotného turnaje a v čem bude podle tebe jeho atmosféra odlišná od klasických bootcampů?

Jednoho bootcampu jsem v Nestu zůčastnil a bylo to fakt dobré.Smile Uvidíme jestli bude atmosféra krvelačná nebo ne.Smile Těžko říct.

 

 

Budeš se na samotný turnaj nějak připravovat, ačkoliv již mnoho času nezbývá?

Teďkom zrovna trénuju micro v dotěSmile

 

Tak to ti zcela jistě zajistí vítězství;) Kromě samotných prostor máš zkušenosti i s Alienware notebooky, na kterých budou hráči hrát. Jak se ti na nich zatím hrálo?

Mají super repráky, nepoznal bych rozdil mezi reprákama za 2 000kč a těma na AWčkuSmile. Je to prostě noťas se kterým se těžko loučí. Zatím nejlepší stroj na kterém jsem hrál.

 

Děkuji ti za rozhovor a přeji hodně štěstí v turnaji. Chtěl by si něco říci závěrem?:)

Nic mi na srdci neleží. Taky děkuji za rozhovorSmile