Přejít k hlavnímu obsahu

TNAC: Rozhovor s DeViLem

28. 8. 2013 | 21:50 StarCraft 2
Druhý hráč, který dostal přímou pozvánku přes MČR kvalifikaci, je Ondřej "DeViL" Balušek. Ten má zatím v tomto létě na svém kontě výhru v NSL a 2 třetí místa na Avermedia Lize a Adviku. To ale dlouhodobě nejlepšímu Zergu rozhodně stačit nebude a na TNAC tak bude patřit k hlavním favoritům.
Výchozí obrázek

Druhý hráč, který dostal přímou pozvánku přes MČR kvalifikaci, je Ondřej "DeViL" Balušek. Ten má zatím v tomto létě na svém kontě výhru v NSL a 2 třetí místa na Avermedia Lize a Adviku. To ale dlouhodobě nejlepšímu Zergu rozhodně stačit nebude a na TNAC tak bude patřit k hlavním favoritům.

The Neat Alienware Cup

Bývalý hráč StarCraftu: Brood War patří již od počátku StarCraftu 2 mezi domácí špičku. V úvodních měsících sice ještě neobsazovat stabilně nejvyšší místa, nicméně po přibližně roce se dostal mezi ty skutečně nejlepší české hráče. Od samého počátku je navíc stabilně nejlepším Zergem u nás.

Poslední 3 měsíce byly pro DeVila poměrně úspěšné, ačkoliv ne tak, jak by si asi přál. Dokázal jako první Zerg v historii vyhrát NSL, když ve finále zdolal Ladabaze. Následně bral dvě druhá místa v Avermedia Lize a na Adviku, nicméně vyhořel na LanCraftu. Dokáže DeViL vyhrát na TNAC a uzavřít tak léto vítězně?

 

Ahoj DeViLe, si jeden z prvních hráčů, kteří se kvalifikovali na The Nest Alienware Cup. Jak se těšíš na tuto netradiční akci?

Ahoj, těším se moc. S myšlenkou uspořádání obdoby HSC ( Homestorycup ) jsme si pohrávali spolu s Jumpem už nějaký ten měsíc zpátky a krásně se o tom přemýšlelo. Teď je to tady, reálné a já sem plný očekávání. V The Nest jsem byl už na 2 bootcampech a nikdy nebylo mnoho co vytknout takže akce to bude parádní!

 

Díky svému invitu si byl ušetřen nutnosti hrát nějakou ze dvou kvalifikací. Sledoval si nějak, jak se tvým potencionálním soupeřům dařilo a co říkáš na hráče, kteří se zatím kvalifikovali?

Offline kvalifikaci na LC jsem moc nesledoval, až Reitor přišel a říkal, že to vyhrál a přidal k tomu další výsledky. Lancel je překvapení, ale na LC i proti mě zahrál velmi pěkně a tak si to určitě zaslouží. Lumpas a Mattzour z online kvalifikace mě teda dost překvapili, čekal bych Blackbirdse, ale asi ještě má problém s udržením formy. Hry lumpase jsem neviděl, ale Mattzour zahrál pěkně a jsem zvědav co předvede TNAC!

 

 

Koho považuješ za svého největšího soupeře?

Největší soupeři bude trojce ( Head, Harp, Ladabaz ), musím se hodit trošku do pohody z neúspěchu na LC a dostat se do formy, času na to moc není, ale s tím se musím poprat. Protossové jsou teďka hold našlápnutý!

 

S jakými ambicemi půjdeš do turnaje a jak vidiš své šance?

Každý turnaj hraju na výhru, dřív jsem se spokojil s top 3, ale od NSL chci vyhrávat všechno, bohužel se mi to zatím nepodařilo zopakovat. TNAC je vyjímečná akce a vzhledem k tomu, že na LC byl můj výkon propadák, budu to chtít napravit vítězstvím!! :)

 

The Nest je pro tebe známým prostředím. V čem bude podle tebe atmosféra v turnaji odlišná od té, která je na bootcampech?

Bootcamp vidím jako přípravu na něco většího, je to pohoda, ale TNAC je premiový turnaj + pohoda z bootcampu, zabáva. Něco takového se jen tak nevidí a já si to plánuji pořádně užít :) Sem zvědav jak se s tím popere organizace, Jump vždycky odvádí práci na jedničku a u tohoto to bude lahůdka :)

 

 

Co říkáš na Alienware notebooky, na kterých se bude hrát? Bude to pro tebe velká výhoda, že nebudeš muset brát vlastní PC?

Tak vyjímečně jedeme i s přítelkyní na TNAC autem, takže vzít PC by teď asi nebyl problém. Co se týče Alienware notebooků tak s těmi mám jen ty nejlepší zkušenosti ( jsou to mašiny - již jsme vyzkoušeli na DH + Bootcampu ) takže plně nahradí můj výkonný PC!

 

Děkuji ti za rozhovor a přeji hodně štěstí v turnaji. Chtěl by si na závěr nšco vzkázat služebníkům roje?:)

Taky díky. No máte se na co těšit, na sobotu nakupte pivka a něco dobrého k jídlu, vychladit a pak jen usednout a užívat si atmosféru v Nestu!!! :) Snad předvedem pořádné hry a nevyhraje to protoss again!;)