Přejít k hlavnímu obsahu

TNAC: Rozhovor s Lumpasem

30. 8. 2013 | 12:34 StarCraft 2
Předposledním účastníkem The Nest Alienware Cupu, bude Lukáš "Lumpas" Pirohanič. Ten se do turnaje probojoval skrz online kvalifikaci, kdy bez zaváhí prošel Winners Bracketem. Stává se tak druhým zástupcem týmu nEophyte a třetím zástupcem zergské rasy, který se podívá na TNAC. Jaké jsou jeho pocity a co od turnaje čeká?
Výchozí obrázek

Předposledním účastníkem The Nest Alienware Cupu, bude Lukáš "Lumpas" Pirohanič. Ten se do turnaje probojoval skrz online kvalifikaci, kdy bez zaváhí prošel Winners Bracketem. Stává se tak druhým zástupcem týmu nEophyte a třetím zástupcem zergské rasy, který se podívá na TNAC. Jaké jsou jeho pocity a co od turnaje čeká?

The Neat Alienware Cup

Česká republika Lumpasovy schopnosti se projevily až na datadisku Heart of the Swarm. Rychle se dostal mezi nadějné hráče a první, kdo po něm sáhnul, byl tým nEophyte, který do té doby zastupoval pouze Česká republika h34D_hUnT3R.

Ačkoliv Lumpas stále nepatří mezi nejlepší hráče, je na poměrně dobré cestě k tomu, aby se jím stal. Do TNAC se pokusil kvalifikovat už na LanCraftu. Tam mu sice postup jen těsně unikl, plně si to ale vynahradil v online kvalifikaci, kde exceloval.

 

Ahoj Lumpasi, na poslední chvíli si se kvalifikoval na The Nest Alienware Cup. Jak se těšíš na tuto netradiční akci?

Ahoj, docela se tešim a doufám že se to bude aspoň trošku podobat homestory cupu kterej je jeden z nejlepších turnajů podle mého pohledu.Doufám, že tam bude sranda a snad alespoň něco uhrajuSmile

 

Do turnaje si se kvalifikoval až na poslední možnost. Proč nevyšla tvá snaha již v offline kvalifikaci a kdo tě tam potrápil?

No u offline kvalifikace bych řekl ,že přislo trošku na smůlu na freizyho jsem měl připravenej speedling all in s tím , že on každou hru jezdil 1 gate expand a zrovna tu prvni hru šel ffe což bylo prakticky freewin pro něj.Druhou hru jsem dal dobrej switch a přejel ho mutama a pak přisla 3 hra kde mě jeden scout stal hru a ja se připravoval asi 5 minut na allin a on místo toho šel expu.

 

Lumpas (vlevo) na LanCraftu

Naopak v online kvalifikaci si zazářil a vyhrál si vše. Bylo to tak jednoduché nebo tě někdo překvapil?

V online kvalifikaci jsem se docela bal tossu protože moje zvp je opravdu na prd, ale naštěstí na mě barth a selecta šli takové divné buildy a ja to vyřešil roach hydra, největší překvapení byl asi wanty kterej to zvt hrál opravdu skvěle a už jsem skoro chtěl dát gg, jen to pak neměl vše posílat na smrt a to mu hru prohrálo.

 

Co říkáš hráče, kteří se zatím kvalifikovali a koho z nich považuješ za svého největšího soupeře?

Tak máme tu nejlepší hráče z CZ a ješte by se jich určite pár našlo, pro mě budou největši soupeři hlavně hráči co hrajou tosse nejvíce asi harpner tomu jsem nikdy nesebral ani mapu.Na druhou stranu tam máme asi 2 nejlepší zvz hráče co se u nás dá sehnat takze tam je to taky docela nebezpečí.

 

Jaké jsou tvé ambice v turnaji?

No vzhledem k tomu,že tam budou opravdu dobři hráči tak budu rád, když uhraju aspoň jednu hru nebo 1 mapu ale rozhodně bych nevěřil, že bych dal top 3Smile

 

V Nestu to bude tvoje premiéra. Co čekáš od těchto prostor a co říkáš na to, že si nemusíš brát vlastní PC, protože se bude hrát na počítačích Alienware?

Na Nest jsem docela zvědavej, protože každej kdo tam byl si ho vychvaloval a podle fotek co jsem koukal to vypada jako dobré herní doupě .Na Alienware železo se tešim a konečne si zahraju sc2 na více fps než 30-40 ,na druhou stranu já mám radši když hraju na svém stárém notebooku, ale tak nic co by nějak vadilo.

 

Děkuji ti za rozhovor a přeji hodně štěstí v turnaji. Pokud by si nakonec chtěl něco říct svým fandům nebo jenom říci, co tě na srdci tíží, máš slovoSmile

Díky moc všem co mě podporují, tobě za rozhovor a doufám , že si to užijeme stejně jako diváci.