Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme komentátory pro MČR - FIFA 14

25. 9. 2013 | 11:30
Hráče, kteří se na MČR podívají, již známe. Je čas se podívat také na část, kterou uvidí i diváci na streamu. Streamovat a komentovat zápasy bude vám již známý Michal „Majklicek“ Jinoch. 
Výchozí obrázek

Hráče, kteří se na MČR podívají, již známe. Je čas se podívat také na část, kterou uvidí i diváci na streamu. Streamovat a komentovat zápasy bude vám již známý Michal „Majklicek“ Jinoch. 

Michal Jinoch je devatenáctiletý student Informačního managementu na UHK. Je jedním z profesionálních komentátorů v PLAYzone týmu. Vyhrál soutěž „Staň se komentátorem“, kterou pořádala společnost Tipsport. Nyní je již členem týmu TV Tipsport a komentuje zápasy nejvyšší domácí hokejové soutěže – Tipsport Extraligy. Na PLAYzone už má také něco odkomentováno. Konkrétně MČR 2012 a také část MČR Tour z Bratislavy, kde měla FIFA svojí MČR zastávku. Jeho hlas můžete znát také z pořadu EA Sports TV, který vytváří a moderuje. Na PLAYzone je také hlavním adminem FIFA a aktivním hráčem, který je taktéž na letošní MČR kvalifikován. 

 

Michale, MČR je za dveřmi. Můžeš nám říct něco o FIFA části, která je na programu v pátek 11.10?

Myslím, že FIFA turnaj slibuje parádní podívanou. Předem totiž nikdo neví, jak je který hráč z finálové osmičky připraven. FIFA je tak trochu kuriózní. Celá snaha hráčů se kvalifikovat probíhala ve FIFA 13, zatímco finále se bude hrát v nejnovějším ročníku, tedy FIFA 14. Vývojáři to navíc hráčům moc neulehčili, protože co se hratelnosti týče, je nový ročník úplně jiná hra. Z prezentace pro novináře, kde jsem měl možnost FIFA 14 hrát, mohu divákům slíbit, že MČR bude hodně vyrovnané a nepůjde jen o nákopy do brejků jako v minulosti. Navíc se dá očekávat, že uvidíme také různorodé týmy. Z tohoto důvodu se nakonec předělal systém turnaje, že se budou hrát nejprve skupiny o rozlosování do pavouka, aby měli hráči možnost si FIFU před rozhodující částí turnaje „osahat“.

Jak vidíš šance jednotlivých hráčů na úspěch?

Začnu od konce, tedy od outsidera. Tím budu nejspíš já. Netvrdím, že by se mi nelíbilo na MČR uspět, ale budu mít hodně práce s adminováním a komentováním, takže to soustředění na hru nebude dokonalé. Jinak favorizuji samozřejmě první trojku z MČR klasifikace. Tedy hráče RSP, Šampino a Valvi. Ta osmička ale bude celkově vyrovnaná, i když může samozřejmě hrát roli i rozehranost ze třináctky. A na to by někteří hráči mohli doplatit, jelikož po zajištění účasti na MČR přestali hrát. 

 

Jakou část turnaje uvidí diváci na streamu?

Uvidí až to naprosté vyvrcholení. Streamovat se tedy bude Grandfinále turnaje, které je na programu od 16:30. Určitě můžu divákům slíbit, že finálové zápasy budou hodně vyhrocené, vyrovnané a hlavně emotivní. Poslední dobou totiž FIFAři po vzoru DiDy využívájí emoce k odfiltrování nervozity. Navíc věřím, že kombinace komentáře stylem virtuálního a reálného sportu bude diváky bavit.