Přejít k hlavnímu obsahu

NVIDIA představuje technologii G-SYNC pro herní monitory!

18. 10. 2013 | 19:10 Všechny hry
NVIDIA představuje technologii G-SYNC pro herní monitory; trhání, škubání a lag se stávají artefakty doby minulé.MONTREAL, Kanada, 18. října 2013 – NVIDIA dnes odhalila řešení letitého problému trhání obrazu, stutteringu a lagování. Představila technologii NVIDIA G-SYNC™, která vůbec poprvé v historii umožňuje dokonalou synchronizaci mezi GPU a displejem.
Výchozí obrázek

NVIDIA představuje technologii G-SYNC pro herní monitory; trhání, škubání a lag se stávají artefakty doby minulé.

MONTREAL, Kanada, 18. října 2013 – NVIDIA dnes odhalila řešení letitého problému trhání obrazu, stutteringu a lagování. Představila technologii NVIDIA G-SYNC™, která vůbec poprvé v historii umožňuje dokonalou synchronizaci mezi GPU a displejem.

NVIDIA G-Sync monitor

Výsledkem je konzistentně plynulá snímková frekvence a mnohem ryhlejší odezva, což dosud nebylo při použití stávajících technologiích ovládání displejů možné.

Technologie G-SYNC™, na které se pracuje již několik let, synchronizuje obnovovací frekvenci monitoru s renderovacím cyklem GPU, takže jednotlivé snímky jsou zobrazovány ve stejném okamžiku, kdy jsou vyrenderovány. Scény se objevují okamžitě. Objekty jsou ostřejší. Samotné hraní je mnohem plynulejší.

“Naše odhodlání pracovat na co nejlepších podmínkách pro hraní nás přivedlo ke G-SYNCu,” říká Jeff Fisher, senior vicepresident GeForce business unit ve společnosti NVIDIA. “Tato revoluční technologie odstraňuje překážky, které dloho dobu stály mezi hráčem a hrou. Jakmile si jednou zahraješ na monitoru s G-SYNCem, už se nebudeš chtít vracet zpátky.”

Od doby svého vzniku měly monitory svoji pevnou obnovovací frekvenci, typicky šedesátkrát za vteřinu (60 Hz). Ale díky dynamickým vlastnostem video her, GPU renderují snímky s proměnnou rychlostí. A jak se GPU snaží synchronizovat s monitorem, dochází k neustálému trhání obrazu. Pokud aktivujeme V-SYNC (neboli  Vertical-SYNC), zamezujeme sice trhání, ale zapříčiníme tím zvýšení odezvy a tzv. stuttering  právě z důvodu,  že obnovovací frekvence GPU a monitoru jsou různé.

G-SYNC eliminuje tento problém. Dokonale synchronizuje monitor a GPU, a to bez ohledu na snímkovou frekvenci, což vede k nekompromisnímu hernímu zážitku na PC.

G-SYNC technologie zahrnuje G-SYNC modul, který vyvinula společnost NVIDIA, a který je integrován do herních monitorů, stejně jako hardware a software vestavěný do některých GPU založených na Kepler architektuře. (Kompletní seznam všech GPU, která podporují  NVIDIA G-SYNC je k vidění zde.)

 

Čelní herní vývojáři jsou doslova unešeni

Herní vývojáři snadno pochopili benefity technologie G-SYNC umožňující jejich hrám , aby běhaly tak, jak mají.

“Obrovský nárust rednderovacího výkonu GPU během uplynulé dekády umožnil vývojářům a grafikům vytváření stále náročnějších a komplexnějších 3D scén a světů. Ale i na nejvýkonnějších počítačích je iluze reality omezována trháním a stutteringem. NVIDIA G-SYNC elegantně řeší tento dlouhotrvající problém. Obraz na G-SYNC displeji je neskutečně stabilní a jako živý. G-SYNC doslova znamená, že vše vypadá lépe.”
Tim Sweeney, zakladatel, EPIC Games

"Technologie G-SYNC od NVIDIE je skutečně inovativní řešení odvěkého omezení počítačové grafiky. Konečně člověk vidí dokonalý obraz bez trhání s absolutně nejnižší možnou latencí. Výsledný výstup si lidský mozek dokáže vyhodnotit a vidět jako skutečný pohyblivý obraz, který vypadá fantasticky. Je to rozhodně něco, co musíte vidět abyste uvěřili!”
Johan Andersson, technický ředitel, DICE

“S G-Syncem už konečně můžeš mít ten svůj koláček a také ho i sníst – mít k dispozici veškerý výkon GPU přispívá k zásadně lepšímu vizuálnímu zážitku bez omezení, jakým je trhání a stutter.”
John Carmack, spoluzakladel , iD Software

 

Výrobci monitorů a uvádění na trh

Mnozí z čelních světových výrobců monitorů již zakomponovali technologii G-SYNC do svých produktových roadmap pro rok 2014. Mezi prvními, kdo plánují uvést technologii na trh jsou ASUS, BenQ, Philips a ViewSonic.

“ASUS usiluje o poskytování těch nejlepších zážitků z hraní díky předním inovacím. Těší nás, že můžeme nabízet novou NVIDIA G-SYNC technologii v celé škále herních monitorů ASUS. Jsme si jisti, že nadchnou hráče svým neuvěřitelným skokem v plynulosti hraní a vizuální kvalitě.” 
Vincent Chiou, associate vicepresident, Display Business Unit, ASUS

“Jsme skutečně nadšeni implementací technologie G-SYNC do našich profesionálních herních monitorů.  Společně nabízíme hráčům zásadní konkurenční výhodu, která zcela jistě posune hraní na PC na další úroveň.”
Peter Chen, general manager, BenQ Technology Product Center

“Už se nemůžeme dočkat až nabídneme monitory Philips s technologií G-SYNC speciálně hráčům. Věříme, že ten, kdo se skutečně věnuje hraní a prožívá ho, bude takový monitor chtít.”
Sean Shih, global product marketing director, TPV Technology, (TPV prodává monitory značky Philips)

“Každý u nás ve ViewSonicu je nadšený parádními vizuálními zážitky, které přináší G-SYNC. Těšíme se na to, co vše dokážeme s pomocí této technologie v naší oceňované řadě herních a profesionálních displejů.”
Jeff Volpe, president, ViewSonic

NVIDIA G-Sync monitors

Nadšení výrobců PC a systémových integrátorů

Celá škála vedoucích systém builderů a integrátorů plánuje v nadcházejících měsících nabídnout technologii 

G-SYNC. Mezi nimi jsou například společnosti Digital Storm, EVGA, Falcon Northwest, Overlord nebo Scan Computers.

“Pohled na G-SYNC je pohledem na budoucnost displejů. Přechod zpět ke standardnímu monitoru po tom, co jej vyzkoušíte vás bude štvát. Tak je to dobré.”
Kelt Reeves, zakladatel a výkonný ředitel společnosti  Falcon Northwest.

“G-SYNC je přelomová technologie, která přináší bezchybný herní zážitek. Jsme obrovsky nadšeni, že naši zákazníci si budou moci užívat neuvěřitelný gameplay bez ohledu na snímkovou frekvenci, bez trhání a stutteringu.”
Elan Raja III, spoluzakladatel společnosti  Scan Computers.

Více informací naleznete na G-SYNC sekci stránek NVIDIA.com.

NVIDIA G-Sync chip

Aktuální informace o NVIDII:

  • Lajkujte nás na globálním NVIDIA Facebooku.
  • Spojte se s NVIDIÍ na LinkedInu.
  • Followujte @NVIDIA na Twitteru.
  • Dívejte se na NVIDIA videa na YouTube.
  • Sledujte NVIDIA Blog.
  • Používejte Pulse news reader a přihlaste se k NVIDIA novinkám.

 

O společnosti NVIDIA

Již od roku 1993 se společnost NVIDIA (NASDAQ: NVDA) věnuje objevování umění a vědy visual computingu. Technologie naší společnosti proměňují svět monitorů a displejů ve svět interaktvního objevování.  — for everyone from gamers to scientists, and consumers to enterprise customers. More information at http://nvidianews.nvidia.com and http://blogs.nvidia.com.

Štítky: NVIDIA G-Sync