Přejít k hlavnímu obsahu

Battlefield 4 nyní v prodeji.

3. 11. 2013 | 20:07 Battlefield 4 nyní v prodeji.
BATTLEFIELD 4, POKRAČOVÁNÍ HISTORICKY NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ STŘÍLEČKY NA ČESKÉM TRHU, PRÁVĚ DORAZILO NA PULTY V prodeji na PC, Xbox 360, PS3 a později na next-gen konzolích.
Výchozí obrázek

Battlefield 4 logo

BATTLEFIELD 4, POKRAČOVÁNÍ HISTORICKY NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ STŘÍLEČKY NA ČESKÉM TRHU, PRÁVĚ DORAZILO NA PULTY V prodeji na PC, Xbox 360, PS3 a později na next-gen konzolích.

Praha, 31. října 2013 – DICE, studio společnosti Electronic Arts, dnes oznamuje zahájení prodeje Battlefield 4 ve verzích pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 – první dvě zmíněné jsou nás k dostání v českém jazyce. Díky pokročilé technologii Frostbite 3 mají příznivci akčních her možnost zakusit jedinečné a dosud nevídané zážitky, možné pouze v Battlefieldu 4. Akce se odehraje na bojištích na souši, ve vzduchu i na moři, přičemž se můžete plně zapojit jak v roli pěchoty, tak i díky bohaté nabídce armádní vozidlové techniky. Pomocí nové funkce Levolution titul posouvá možnosti detailní destrukce a dynamicky proměnlivého prostředí ještě dále než jeho proslavení předchůdci. Hráče na PS3 jistě potěší zpráva, že si mohou hru zakoupit na současnou generaci konzole a později přejít na verzi pro PS4 za poplatek pouhých 270 Kč, aniž by přišli o své nahrané statistiky.

V českém prostředí navazuje Battlefield 4 na obrovskou popularitu a hráčskou základnu svých předchůdců, zejména pak na dva roky starý titul Battlefield 3. Ten se svého času stal historicky nejvíce předobjednávaným titulem v kategorii FPS (first person shooter), načež se ihned po vydání zařadil na první místo žebříčku akčních her a tuto pozici si udržel nejen o vánoční sezóně roku 2011, ale rovněž i po celý následující rok a dokonce i značnou část roku letošního. To je zcela bezprecedentní ukázka trvanlivosti a stále se rozšiřující základny fanoušků na jinak značně proměnlivém a sezónním trhu počítačových her. „Battlefield 3 je podle našich údajů historicky vůbec nejúspěšnější titul českého trhu, dosud ji na všech platformách dohromady bylo koncovým zákazníkům prodáno přes 75 tisíc kopií,“ řekl Jan Horáček, vedoucí manažér obchodního oddělení českého zastoupení Electronic Arts, „Battlefield 4 teprve na trh vstupuje, ale už nyní má náskok v počtu předobjednávek oproti BF3 při nejmenším 20% a podle našich předpokladů by se měl stát nejúspěšnější novinkou roku 2013.“

Battlefield 4 je již držitelem více než 30 prestižních ocenění herního průmyslu. Kritika na serveru GameSpot jej popisuje jako „ohromující chaos“, zatímco podle Yahoo! Games „vypadá úžasně a je napěchován inovačními multiplayerovými zlepšováky“.

V Battlefieldu 4 si kromě tradičně epického multiplayeru, na kterém stojí základy věhlasu studia DICE, vychutnáte i strhující kampaň jednoho hráče, jež sleduje příběh příslušníka námořní pěchoty, seržanta Daniela Reckera, člena elitní jednotky Tombstone. Společně s ním i ostatními členy jednotky se budete snažit odvrátit totální válku, k níž se schyluje mezi třemi vojenskými velmocemi – USA, Ruskem a Čínou.

A právě za tyto tři frakce si budete moci zahrát i v neobyčejně bohatém a pestrém multiplayeru, který nabídne kromě zmíněné destrukce také deset různorodých map zaměřených na všechny styly boje, spoustu vozidel všech druhů a samozřejmě pak i nejrůznějších modifikovatelných zbraní. Těšit se můžete také na nové herní módy (např. Obliteration) či velitelský režim Commander stejně jako výrazně vylepšené statistiky v rámci rozhraní Battlelog, které je nyní obohaceno o geografické žebříčky, takže bude snadno možné identifikovat nejlepší hráče nejen v ČR, ale i na úrovni oblastí a měst.

Pro fanoušky, kteří chtějí ze hry mít co nejvíce, je pak už od prvního dne k dispozici i služba Premium, která jim postupně zpřístupní pět stahovatelných rozšíření s novými prvky hry a dalším obsahem. Postupně budou vycházet mapové kolekce China Rising, Second Assault, Naval Strike, Dragon's Teeth a Final Stand. Více o Premium i jednotlivých balíčcích se dozvíte na www.battlefield.com/cz/battlefield-4. Služba Premium na PC je rovněž k dostání formou kódu zabaleného do krabičky i v běžných kamenných obchodech.

Oficiální zahájení prodeje v Česku a na Slovensku je stanoveno na 31. října 2013 ve verzích pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Na PlayStation 4 hra vyjde 22. listopadu, zatímco na Xbox One 29. listopadu.


O Battlefield 4

Battlefield 4™ je akční hit definující hranice žánru a tvořený momenty, ve kterých se stírají rozdíly mezi hrou a skutečnou válečnou situací - momenty, které jsou možné jedině v Battlefieldu. V dynamickém prostředí, které podléhá destrukci, s rozsáhlým arzenálem vojenské techniky a uprostřed válečného chaosu, Battlefield 4 nabízí svobodu vyzkoušet víc a dokázat víc, to vše ve spojení s nesrovnatelným herním zážitkem.

Štítky: Battlefield