Přejít k hlavnímu obsahu

Čína zakázala prodej Battlefield 4

V poslední době je kolem Battlefield 4 docela horko. Není tomu dlouho, kdy se jistá americká právní firma pustila do vyšetřování Electronic Arts a titulu Battlefield 4. Nyní Čína zakázala prodej tohoto titulu.Americká právní firma Holzer Holzer and Fistel, LLC se pustila do vyšetřování Electronic Arts kvůli možnému záměrnému uvádění investorů v omyl co se týká kvality Battlefield 4. Ten se již od svého vydání, které proběhlo v říjnu tohoto roku, potýká s problémy a to na všech platformách.
Výchozí obrázek

V poslední době je kolem Battlefield 4 docela horko. Není tomu dlouho, kdy se jistá americká právní firma pustila do vyšetřování Electronic Arts a titulu Battlefield 4. Nyní Čína zakázala prodej tohoto titulu.

Americká právní firma Holzer Holzer and Fistel, LLC se pustila do vyšetřování Electronic Arts kvůli možnému záměrnému uvádění investorů v omyl co se týká kvality Battlefield 4. Ten se již od svého vydání, které proběhlo v říjnu tohoto roku, potýká s problémy a to na všech platformách.

Firma se předevěším zaměřuje na veřejná prohlášení společnosti Electronic Arts mezi 24. červencem a 4. prosincem o vývoji, prodeji hry a dopadu na příjmy a budoucí projekty. Právní firma chce zjistit zda nedošlo k porušení federálního zákona o finančních rezervách vydáváním nepravdivých informacích o stavu hry. Firma také vyzývá všechny, kteří si mezi 24. červencem a 4. prosincem zakoupili akcie NASDAQ:EA nebo utrpěli ztrátu díky poklesu jejich ceny, aby kontaktovali její zástupce.

 

Další komplikací pro Battlefield 4 je krok ze strany Čínské vlády, která se rozhodla od tohoto týdne zakázat prodeje hry na čínském trhu. Důvodem zákazu prodeje je obava z možné diskreditace čínské image v budoucnosti. Zákaz prodeje hry se vztahuje jak na kamenné obchody tak i on-line obchody. 

Ti, kteří si hru v Číně již stáhli nebudou mít přístup k jakémukoliv online obsahu a jsou vyzváni k odstranění hry ze svých počítačů a konzolí. Čínské ministerstvo naznačuje, že hra je nyní nelegální a je hrozbou pro národní bezpečnost.

Veškerý stažitelný obsah kolem Battlefield 4 jako jsou videa, patche, zprávy o hře a další musí být smazány do 24 hodin. 

- Čínské ministerstvo kultury

Zákaz hry nejspíše souvisí s DLC China Rising, které se odehrává ve fiktivní válce v roce 2020, a kdy pomoc amerických vojáků Číně v době sociální nestability v zemi není zcela vnímán jako možný budoucí výsledek země, v tuto chvíli.

Čínský překlad pro Battlefield 4 - ZhanDi4 - už je také cenzurován na největší čínské sociální síti Weibo.com. Stáhnout hru je ovšem stále možné v rámci P2P sítě.