Přejít k hlavnímu obsahu

KRiMZ, olofm do fnatic, schneider vyhozen

1. 7. 2014 | 17:55 Counter-Strike 2
Od včerejška má fnatic novou sestavu, z aktivního line-upu odchází Andreas 'schneider' Lindberg a Jonatan 'Devilwalk' Lundberg a nahrazují je bývalí hráči TEAMGLOBAL (ex-LGB) Freddy 'KRiMZ' Johansson a Olof 'olofm' Kajbjer.Fnatic měli problémy s dobrými výsledky už od nečekané výhry prvního $250,000 turnaje, DreamHack Winter 2013, od té doby nezaznamenali přílišný úspěch na DreamHack Stockholm Invitational, EMS One Katowice, Copenhagen Games a DreamHack Summer 2014.
Výchozí obrázek

Od včerejška má fnatic novou sestavu, z aktivního line-upu odchází Andreas 'schneider' Lindberg a Jonatan 'Devilwalk' Lundberg a nahrazují je bývalí hráči TEAMGLOBAL (ex-LGB) Freddy 'KRiMZ' Johansson a Olof 'olofm' Kajbjer.

Fnatic měli problémy s dobrými výsledky už od nečekané výhry prvního $250,000 turnaje, DreamHack Winter 2013, od té doby nezaznamenali přílišný úspěch na DreamHack Stockholm Invitational, EMS One Katowice, Copenhagen Games a DreamHack Summer 2014.

Jejich jediným LAN úspěchem od té doby je výhra ESPORTSM Finals, kde ve finále porazili NiP, přesto se však rozhodli měnit hned dva hráče. Jonatan 'Devilwalk' Lundberg sám uznal, že by jej v sestavě měl někdo nahradit a zároveň se musel rozloučit s týmem i Andreas 'schneider' Lindberg.


KRiMZ se přesouvá do fnatic (foto: HLTV.org)

Lundberg však v sestavě zůstává v roli trenéra, Lindberg odchází z celých fnatic, což doprovázel jeho nesouhlas s tím, jakým způsobem se se situací vyrovnala dvojka jeho bývalých spoluhráčů, Robin 'flusha' Rönnqvist a Markus 'pronax' Wallsten. Podle jeho slov se s ním ani nerozloučili, což vyvřelo dokonce až v slzy na jeho straně.

Nový kouč se k situaci vyjádřil následovně (celé originální vyjádření k přečtení na Fnatic.com):

"Nikdy jsem neměl za cíl stát se nejlepším hráčem světa, mým cílem bylo mít nejlepší tým na světě, a pokud k tomu cíli mohu dopomoci jakýmkoliv způsobem, rád to udělám.

Abychom toho cíle dosáhli, věřím, že bylo třeba udělat změny, rozhodl jsem se ukončit svoji roli hráče a také propustit svého dobrého kamaráda (Andrease), s kterým jsem hrál celou mou kariéru."

Nová sestava fnatic:

{#Švédsko} Markus 'pronax' Wallsten
{#Švédsko} Jesper 'JW' Wecksell
{#Švédsko} Robin 'flusha' Rönnquist
{#Švédsko} Freddy 'KRiMZ' Johansson
{#Švédsko} Olof 'olofm' Kajbjer

Novou sestavu s jistotou uvidíme alespoň za dva měsíce na ESL One Cologne, kam byli pozvaní po jejich top8 umístění na EMS One Katowice, pozvánku však dostali i na G3 finále ve Velké Británii na začátku srpna.