Přejít k hlavnímu obsahu

ANSL: Shrnutí předposledního kola

18. 7. 2014 | 15:36 StarCraft 2
Základní skupina Premier divize Alien Nest SC2 Ligy vrcholí. Odehrát již zbývá pouze posledních pár zápasů a někteří hráči již mají dokonce dohráno. Pondělí souboje předposledního desátého kola přinesly další zajímavé výsledky, které byly okořeněny překvapivým "vývojem" v jednom ze zápasů.
Výchozí obrázek

Základní skupina Premier divize Alien Nest SC2 Ligy vrcholí. Odehrát již zbývá pouze posledních pár zápasů a někteří hráči již mají dokonce dohráno. Pondělí souboje předposledního desátého kola přinesly další zajímavé výsledky, které byly okořeněny překvapivým "vývojem" v jednom ze zápasů.

Toto pondělí jsme měli možnost sledovat celkem tři souboje. S vyjímkou toho prostředního to byli napínavé duely, které musela rozhodovat až poslední mapa. O zřejmě největší pozornost se zasloužil duel Česká RepublikaReitora s Česká RepublikaLancelem. Ten se totiž vzhledem k událostem z poslední doby postupně přetransformoval z PvZ na PvT, přičemž Protoss zde byl Zerg a Terran Protoss...

Nepobíráte to? Nevadí, vše pochopíte v jednom z následujících odstavců.

 

Česká RepublikaZicon small.png DK.StorM [01:02] eSuba.Fazer Picon small.png {#Slovenská Republika}

Vycházející hvězda týmu DK StorM, který si pozornost získal svým třetím místem na LanCraftu, vyzval v úvodním duelu Fazera, aktuálního lídra ligy. Průběh první mapy naznačil, že onen LanCraft úplnou náhodou nebyl, jelikož se vedení ujal právě Zerg. Poté již ale nastartoval slovenský Protoss eSuby k obratu, který nakonec na třetí mapě dokončil a zvítězil 2:1. Výsledek znamená pro StorMa vůbec poprvé pád na samé dno tabulky, zatímco Fazer udělal velký krok ke konečnému prvnímu místu.

Vyjádření vítěze:

Čakal som vyrovnaný zápas, no StorM si to prehral sám.

 

Česká RepublikaTicon small.png Mattzour [00:02] Blackbirds Picon small.png Česká Republika

Podle prvotních předpokladů jediné PvT tohoto kola mělo předem těžko odhadnutelný průběh. Tak nějak se v něm čekalo, co předvede Mattzourův mech. Na ten se ale bohužel (či bohudík, záleží jakou barvu má vaše krev) nedostalo a z výhry se tak radoval Blackbirds výsledkem 2:0. Mattzour tak opět prodloužil dobu, po kterou čeká na výhru, zatímco Blackbirds se posunul opět o krůček dále. Na první místo už to ale stačit nebude.

Vyjádření vítěze:

Na hru s Mattzourem jsem se těšil z důvodu přípravy proti jeho mech buildu, který na konec nezahrál. Bylo vidět, že nehrál na win, ale spíše pro zábavu a proto hrál bio, ale i tak to bylo konečně odreagování od pvp nebo pvz.

 

Česká Republika Picon small.png CRUX.Lancel [01:02] eSuba.Reitor Ticon small.png Česká Republika

Ano, díváte se správně. Souboj Lancel vs. Reitor bylo skutečně PvT, kdy Protoss byl Lancel. Nečekaný průběh tohoto zápasu, který byl pro oba hráče poslední v základní skupině. Částečně připominala tato série tu úvodní. Z výhry se na úvod radoval zástupce neprotosské rasy, zatímco Protoss začal otáčet. Kolečko se ale Lancelovi polámalo na třetí mapě, kdy rozhodně nebyl ve špatné pozici, nakonec si ale výhru pro sebe uzmul Reitor. Pro něj to tak je první výhra za Terrana v nějakém soutěžním zápase.

Vyjádření vítěze:

Hry byly vyrovnané od obou, šlo videt, že to nejsou vyloženě naše "main race". Doufám, že do další faze ligy terrany vypiluju natolik, abych se dokázal dostat na offline finále ligy.

 

Co tedy znamenají výsledky pro tabulku?

 

Premier Divize
#NickZW/LMapyBody
1.{#Slovenská Republika} Picon small.png Fazer98/116/624
2.{#Česká Republika} Ticon small.png Reitor106/415/918
3.{#Česká Republika} Picon small.png Blackbirds96/313/718
4.{#Česká Republika} Picon small.png h34D_hUnT3R8
6/212/618
5.{#Česká Republika} Picon small.png Harpner8
5/311/915
6.{#Česká Republika} Zicon small.png Lancel10
5/512/1315
7.{#Česká Republika} Picon small.png Rageweawer9
4/512/1112
8.{#Česká Republika} Zicon small.png DeViL7
3/48/99
9.{#Česká Republika} Ticon small.png Mattzour9
3/610/149
10.{#Česká Republika} Zicon small.png StorM93/68/139
11.{#Slovenská Republika} Ticon small.png Bluecheese100/100/200

Do konce základní skupiny zbývá odehrát poslední 6 zápasů, tři z nich budou mít něco společného s {#Česká Republika} DeViLem.

Boj o první místo bude gradovat, protože se utkají {#Slovenská Republika} Fazer a {#Česká Republika} h34D_hUnT3R. Head je sice až čtvrtý, má ale zápas s {#Česká Republika} DeViL k dobru. Pokud porazí jak Fazera, tak DeViLa 2:0, bude vítězem základní skupiny právě h34D_hUnT3R. Nikdo jiný již Fazera ohrozit nemůže.

Na výsledky ostatních zápasů bude muset čekat {#Česká Republika} Reitor s {#Česká Republika} Lancelem, kteří již mají dobojováno. Udržet druhé místo bude pro novopečeného Terrana docela nepravděpodobné, jelikož ohrozit jej mohou hned tři hráči, přičemž jeden z nich na to bude mít hned dva pokusy.