Přejít k hlavnímu obsahu

Známe oficiální mistry ČR pro rok 2014

O víkendu se dohrálo oficiální Mistrovství ČR v počítačových hrách, a my tak známe jména mistrů pro rok 2014.
Výchozí obrázek

O víkendu se dohrálo oficiální Mistrovství ČR v počítačových hrách, a my tak známe jména mistrů pro rok 2014.

Ve dnech 2. až 5. října na pražském výstavišti v Letňanech probíhal herní veletrh FOR GAMES, v rámci něhož se uskutečnil již 4. ročník obnoveného Mistrovství ČR v počítačových hrách pod taktovkou portálu PLAYzone. Oproti loňskému finále nabídla akce ještě více doprovodného programu a zábavy pro návštěvníky, což se projevilo také ve výsledných číslech návštěvnosti. Ačkoliv zatím nejsou známy přesné statistiky, je předběžně odhadováno, že na místo dorazilo více lidí jak loňský rok, tedy alespoň 50 tisíc. Na streamu PLAYzone TV, který probíhal skrze YouTube a Hitbox.tv, pak přibyly další tisícovky sledujících.

 

Hlavním lákadlem samozřejmě byly finálové souboje turnajů v Counter-Strike: Global Offensive, HearthStone, League of Legends a StarCraft II, ve kterých se soutěžilo o titul oficiálních mistrů ČR a statisícové ceny od partnerů projektu. Mezi výhrami byly například sestavy HAL3000 MČR Pro, nadupaný desktop Alienware X51, ultrabook DELL XPS 12, monitory Philips Brilliance 27" nebo ergonomické židle DXRACER. O napínavé duely se postupně postarali pouze dva nejlepší hráči či týmy v každém ze zmíněných titulů, a to systémem BO5 (na tři vítězné zápasy). A jak to celé dopadlo?

VÝSLEDKY MČR 2014

 Counter-Strike:GOHearthStoneLeague of LegendsStarCraft II
1. místonEophyteeEriness.StyxoneXtatusDK.TomikuS
2. místoCyborg FactoryeSuba SilhaneSubaeSuba.uniQFazer

Utkání se odehrála na certifikovaných sestavách HAL3000 MČR Pro nové 5. generace, kterou si ve třech různých provedeních můžete zakoupit na http://www.czc.cz/mcr, s herními LCD monitory Philips Brilliance a periferiemi Logitech. Rovněž byla živě přenášena na streamu PLAYzone TV s profesionálním komentářem našich odborníků a brzy jejich záznamy naleznete v archivu na adrese: http://www.playzone.cz/tv.

A co událost nabídla návštěvníkům? Ti, co chtěli hrát, se mohli zastavit v aréně HAL3000, kde si nejnovější tituly z dílny vydavatelů Comgad a Playman mohli vyzkoušet na výše zmíněných sestavách nebo si zde rovnout zasoutěžit o pěkné ceny v jednom z veřejných turnajů. Celkově se jich zde odehrálo osm: 4x 1v1 League of Legends, 1x 3v3 League of Legends, 2x 1v1 AIM CS:GO a třešničkou na dortu bylo otevřené mistrovství republiky v TrackMania 2: Stadium o ceny v hodnotě 13.000 Kč!

 

Mezi zajímavý doprovodný program jistě patřila i tombola o super ceny, která měla hlavní slosování každý jeden den a majitelé kupónů si z ní mohli odnést například herní monitor v hodnotě přes 10.000 Kč. Dále pak finále soutěže Red Bull Ultimátní Hráč 2014, které vyhrál Jakub „Roflis“ Unger, nebo fotostěna Epson, u níž se kdokoliv mohl zdarma vyfotit se svým kámošem, oblíbeným hráčem, adminem, moderátorem či některou ze sexy hostesek, kterých zde rozhodně nebylo málo.

Nechyběly ani stánky partnerů MČR 2014. Se svou vlastní prezentací, produkty, případně možností volného hraní se zde představily společnosti Philips (oficiální herní monitory MČR), Logitech (oficiální herní periferie MČR a závodění v playseatech), Alienware (super výkonné notebooky a počítače), DELL (špičkové ultrabooky a tablety), AVerMedia (nejvyspělejší streamovací zařízení), NVIDIA (technologické vychytávky 4K, G-Sync a Oculus Rift), GIGABYTE (herní grafické karty a základní desky), společně Intel a Red Bull (prezentace procesorů a energetických nápojů), CZC.cz (prodejní stánek s exkluzivními slevami speciálně pro MČR) a eSuba (prezentace organizace a prodej značky eSubaWear).