Přejít k hlavnímu obsahu

Opening Ceremony a Intel představili funkce komunikačního doplňku MICA

20. 11. 2014 | 20:58 Všechny hry
NEW YORK, 17. listopadu 2014 – Společnosti Opening Ceremony a Intel dnes představily kompletní funkční výbavu inteligentního komunikačního náramku MICA, jenž vnáší revoluci do konceptu nositelné elektroniky. MICA je nádherný a inteligentní náramek, který nabídne moderní ženě možnosti online světa. Umožní kontrolu textových zpráv a upozornění ze služeb Yelp, Gmail, Facebook nebo Google Calendar. Diskrétní upozornění dostává uživatelka přímo na zápěstí.
Výchozí obrázek

NEW YORK, 17. listopadu 2014 – Společnosti Opening Ceremony a Intel dnes představily kompletní funkční výbavu inteligentního komunikačního náramku MICA, jenž vnáší revoluci do konceptu nositelné elektroniky. MICA je nádherný a inteligentní náramek, který nabídne moderní ženě možnosti online světa. Umožní kontrolu textových zpráv a upozornění ze služeb Yelp, Gmail, Facebook nebo Google Calendar. Diskrétní upozornění dostává uživatelka přímo na zápěstí.

Tento komunikační módní doplněk pro ženy se na trhu objeví počátkem prosince a zprvu bude prodáván na americkém trhu výhradně v prodejnách Opening Ceremony v New Yorku a Los Angeles, ve vybraných prodejnách Barneys New York a na internetových obchodech Openingceremony.us a Barneys.com.

„Naše průkopnická spolupráce se značkou Opening Ceremony a zavedení této zcela nové kategorie šperku posouvá hranice technologie využívané v oblečení a módě k výrazně stylovému doplňku, jenž klade důraz jak na estetickou stránku, tak na funkčnost,” říká Ayse Ildeniz, viceprezident a generální manažer divize pro firemní strategii a rozvoj News Devices Group při společnosti Intel. „MICA vyjadřuje přesvědčení společnosti Intel, že technologie by měla dodat bižuterii nový rozměr a vedle bezproblémového provozu a produktivity by technologie integrovaná v módě měla být obohacena i o jistý aspekt přitažlivosti.”

„Dnešní moderní žena při výběru doplňků volí velmi pečlivě a chce exkluzivitu. MICA je v tomto ohledu jedinečným kouskem,” říká Humberto Leon, spoluzakladatel a kreativní ředitel společnosti Opening Ceremony. „Prostor nositelné elektroniky je úžasný, velmi dynamicky se rozjíždí a pro nás bylo úžasné moci se podílet na konvergenci módy a technologie prostřednictvím naší spolupráce se společností Intel.”

„Mobilní technologie dnes opravdu vede naše kroky. Překážka bránící širšímu přijetí technologie v módě spočívala zejména v tom, že tato zařízení jsou většinou neatraktivní a často i poměrně nepraktická,” říká generální ředitelka a výkonná viceprezidentka Barneys New York Daniella Vitale.

„MICA funguje jako rozšíření chytrého telefonu uživatelky a je určen pro ty případy, kdy není úplně ideální s sebou nosit telefon,” říká Chris Penrose, viceprezident divize Internet of Things Solutions při AT&T. „Umožňuje uživatelkám dostávat upozornění na textové zprávy a emaily, takže jsou neustále online a přitom na sobě mají doplněk, který se hodí prakticky pro každou příležitost.”

HLAVNÍ FUNKCE PRODUKTU MICA:

Na základě průzkumu trhu provedeného mezi klienty Opening Ceremony a odborníky v odvětví společnosti Opening Ceremony a Intel vytvořily design, funkce i definovaly účel náramku MICA. Je  určený pro ženu, která je neustále v pohybu, ráda udržuje sociální kontakty a má smysl pro módu. Obsah lze jednoduše zobrazit před dotykový displej pokrytý safírovým sklíčkem. Upozornění mají podobu vibrací, lze nastavit VIP adresář a stejně tak i rychlou automatickou odpověď odesílanou přímo z náramku, takže není třeba hledat telefon v kabelce, případně přerušovat jednání či probíhající akci.

  • Zprávy: MICA nabízí přístup k textovým zprávám a upozorněním na příchozí maily z „významných kontaktů” označených v Gmailu. Uživatelé mohou ignorovat upozornění ze zařízení a reagovat nastavitelnou rychlou odpovědí.
  • Upozornění na kalendář a události: MICA zobrazuje kalendář Google a upozornění na události z Facebooku, přičemž uživatelé je mohou přijmout či odmítnout.
  • Osobní  asistent: MICA nabízí inteligentní upomínky, „Time to Go” (TTG) od TomTom a Intelu, které se dynamicky přizpůsobují místu a času potřebnému k přesunu na další schůzku. MICA rovněž nabízí přístup k lokálnímu vyhledávání Yelp, které obsahuje hodnocení a recenze firem v okolí. S pomocí Yelp lze vyhledávat restaurace, obchody a další místní firmy v okolí.
  • Prioritní upozornění: Uživatelky si mohou nastavit VIP seznam kontaktů, který filtruje upozornění a textové zprávy. Upozornění na příchozí zprávy je velice diskrétní formou vibrací.
  • Design: MICA je svým designem revoluční a vzhledem se výrazně vymyká tradiční elektronice, která byla součástí módy. Je vyroben ze špičkových materiálů, pozlacen osmnáctikarátovým zlatem a má zaoblený dotykový displej se safírovým sklíčkem. Jedna verze obsahuje kůži černé užovky, čínské perly a lazurity z Madagaskaru, zatímco druhá má kůži bílé užovky, jihoafrické tygří oko a ruský obsidián.
  • Konfigurace a zabezpečení: Náramek nabízí vzdálený přístup, možnost uzamčení, lokalizace zařízení a konfigurace přes webový portál.
  • Dvouletý datový tarif u AT&T hrazený společností Intel: MICA je připojena k síti AT&T, přičemž poplatek za dvouleté datové připojení je zahrnut v ceně náramku a hrazen společností Intel.

Cena, dostupnost a informace o produktu

  • Až dva dny výdrže baterie.
  • Nabíjení přes micro-USB.
  • Dostupný výhradně ve Spojených státech, doporučená prodejní cena 495 dolarů.