Přejít k hlavnímu obsahu

Na pokerovém festivalu se v Praze hraje o desítky milionů

16. 12. 2014 | 12:28 Poker
Jedna z největších pokerových akcí světa, která je zárověň i nejočekávanějším pokerovým svátkem v České republice a na Slovensku, úspěšně začala. Jak pokeroví profesionálové tak fanoušci se sjeli do Prahy. Každý trochu za jiným cílem. Někteří se šli pozdravit a popovídat si se svými pokerovými idoly, někteří přišli vyhrát některou z trofejí, kterými se mohou chlubit jen vítězové. A znovu bylo překonáno několik rekordů.
Výchozí obrázek

Jedna z největších pokerových akcí světa, která je zárověň i nejočekávanějším pokerovým svátkem v České republice a na Slovensku, úspěšně začala. Jak pokeroví profesionálové tak fanoušci se sjeli do Prahy. Každý trochu za jiným cílem. Někteří se šli pozdravit a popovídat si se svými pokerovými idoly, někteří přišli vyhrát některou z trofejí, kterými se mohou chlubit jen vítězové. A znovu bylo překonáno několik rekordů.


Eureka Poker Tour dodržela tradici a znovu překonala svou účastí rok minulý. Hlavního turnaje se vstupným 1 100 se zúčastnilo 1738 hráčů, tedy o více než 400 oproti loňsku. Všech turnajů se potom zúčastnilo 3662 hráčů, a zlepšila účast oproti minulému roku o více než tisíc hráčů, což je ještě více obdivuhodné vzhledem k tomu, že letos se hrálo o jeden turnaj méně. Eureka tak rozhodně ukázala, že poker nepatří mezi obstarožní hry, ale že si k němu stále nachází cestu více a více hráčů.

Jak Eureka dopadla

Bohužel pro české a slovenské barvy, finálový stůl neměl zástupce ani jedné z těchto zěmí. Vítězem hlavního turnaje se stal maďarský hráč Balazs Botond, který je známý především na největší online pokerové herně PokerStars.

Krom trofeje si odnesl také 206 948€ (5,7 milionu korun). O výhru se zasloužil především bezchybným výkonem a rozhodně si tak slávu i peníze bezezbytku zaslouží. Více se dozvíte zde - Balazs Botond si podmanil rekordní pražskou Eureku.

Nejdražší turnaj v dějinách České republiky

V rámci jedné z nejprestižnějších pokerových sérií, European Poker Tour, která má zastávku i u nás, se odehrál nejdražší pokerévý turnaj v historii -  EPT Praha Super High Roller. Vstupné do tohoto turnaje bylo celých 50 000€ (1,4 miliony korun).

Turnaj je to drahý, ale výhra pohádková. Přestože vstupné přesahovalo milion korun, tak se turnaje nakonec zúčastnilo 42 hráčů a z toho 9 využilo takzvaný rebuy, tedy dokoupení si turnajových žetonů v případě vyřazení. Hráči si tedy zahráli o 2,5 milionu Eur.

Nejúspěšnějším hráčem, který dokázal stanout na vrcholu, byl Leonid markin z Ruska. Krom zlaté trofeje se tak mohl těšit i na krásnou výhru 771 360€, tedy přes 21 milionů korun.

Druhý hráč v pořadí, Paul Newey z Velké Británie sice nevyhrál, ale za výhru 557 090€ určitě nijak zvlášť smutný být nemusí. Jak ke svému vítězství přišel, se dozvíte zde - Leonid Markin vyhrává Super High Roller za 771 360€.

Sledujte EPT živě

European Poker Tour není jen o jednom turnaji, ale o mnoha hrách a mnoha různých formátech. Pokud z jakéhokoliv důvodu nemůžete přijet hrát, fandit, nebo potkat své pokerové oblíbence, určitě si nenechte ujít živý přenos z těch nejzajímavějších her a turnajů. Rozhodně tak alespoň na dálku uvidíte, jak skvělou akcí EPT je.

Zahrajte si zdarma vánoční turnaje o iPhone 6 a desítky tisíc Kč

Baví vás poker a chtěli byste si zahrát na internetu? Poker-Arena.cz ve spolupráci s těmi největšími online pokerovými hernami přichystala pro své čtenáře sérii vánočních turnajů, ve kterých si hráči mohou zdarma zahrát o zbrusu nový mobilní telefon iPhone 6 a navíc se v turnajích bude hrát o finanční odměny!

Zajímá vás to? Zahrajte si zdarma o iPhone 6 a desítky tisíc korun

I nejlepší lze porazit

I ten nejlepší hráč světa jednou začal tak, že se naučil pravidla a základy pokeru. Proč byste se právě tím novým nejlepším nemohli stát právě vy? Od toho jsme tu my z nejlepšího výukového portálu v České republice a na Slovensku – Poker-Arena.cz. Naučíme vás nejen pravidla a základní strategie, ale ukážeme vám, jak hrají ti nejlepší profesionální hráči jako Lukáš „alkaatch“ Horák nebo Petr „Jelly“ Jelínek. Nahlédnete pod pokličku těm nejpokročilejším strategiím, nebo si můžete zadiskutovat s jednou z nejpřátelštějších komunit, a to nejen pokerových, které se na internetu vyskytují.

Přijďte nás navštívit na Poker-Arena.cz a přesvědčte se sami. Příště to můžete být právě vy, kdo vyhraje trofej nejcennější.

Článek připravila redakce největšího českého výukového pokerového portálu Poker-Arena.cz. Čtenáři zde naleznou každý den nejnovější zprávy a zajímavosti ze světa pokeru, výuková videa od českých profesionálů, strategické série, návody jak vybrat tu nejlepší pokerovou hernu či online casin, kde si můžete třeba zahrát Hru o trůny na motivy populárního televizního seriálu. Na diskusních fórech Poker-Arena.cz na Vás čeká největší a nejpřátelštější komunita lidí v České a Slovenské republice, které spojuje jejich koníček - poker.