Přejít k hlavnímu obsahu

Dota The International 2015 zná vítěze

10. 8. 2015 | 10:23 Dota 2
Od 3. 8. v americkém Austinu vrcholila událost roku ve hře Dota 2 a sice mezinárodní šampionát, kterého se účastnilo celkem 16 týmů z celého světa. A i přes velké množství asijských týmů (konkrétně těch z Číny) se nakonec podařilo turnaj ovládnout přeci jen domácímu týmu, který si odnáší astronomických 6 miliónů euro. 
Výchozí obrázek

Od 3. 8. v americkém Austinu vrcholila událost roku ve hře Dota 2 a sice mezinárodní šampionát, kterého se účastnilo celkem 16 týmů z celého světa. A i přes velké množství asijských týmů (konkrétně těch z Číny) se nakonec podařilo turnaj ovládnout přeci jen domácímu týmu, který si odnáší astronomických 6 miliónů euro. 

Fanoušci mohli turnaj sledovat přímo v klientovi Doty, pokud si zakoupili vstupenku nebo placený obsah (Compendium), či na nám dobře známém Twitchi, kde se hrálo "takřka"
non-stop. Samotný akce ale byla skvělá i pro fanoušky na místě, pro které to musel být neskutečný zážitek. Aréna přizpůsobená pro šampionát totiž praskala ve švech. Samotné grandfinále a souboj mezi EG a CDEC pak sledovalo na streamech dohromady 3,5 milionu diváků. 


Evil Geniuses se radují s trofejí pro šampiony TI5

Evil Geniues se do grand finále dostali z lower bracketu, kdy si ve finále spodního pavouka dokázali poradit s čísnkými LGD vítězstvím ve dvou hrách (hrálo se na dvě vítězné mapy). V grand finále si pak museli poradit z dalšími čínskými vyzývateli CDEC, jež se dostali na turnaj skrze divokou kartu a do té doby si neodnesli z jiného turnaje jediné vítězství. Přesto CDEC dokázali bracketem proplout bez jediné porážky až do grand finále a paradoxně den před grand finále poslali právě Evil Geniuses do lower bracketu. Grand finále už ale bylo o jiné hře a o větším tlaku, se kterým si lépe poradili domácí Evil Geniuses (EG) z USA a velké finále ovládli bezkononkurenčně 3:1 na mapy a CDEC se tak museli spokojit "pouze" s druhým místem. 

GRAND FINÁLE

  EG {#Spojené státy americké}       31     {#Čína} CDEC
ppd {#Spojené státy americké}{#Čína} Q
Fear {#Spojené státy americké}{#Čína} Agresiff
Universe {#Spojené státy americké}{#Čína} Shiki
Aui_2000 {#Kanada}{#Čína} Xz
Suma1L {#Pákistán}{#Čína} Garder 

Je to také poprvé, kdy turnaj ovládl domácí tým. Pro domací fanoušky a návštěvníky je to pak svým způsobem satisfakce, jelikož se už dlouho debatuje o systému kvalifikace na šampionát, kdy Čína obsazuje z pravidla polovinu dostupných slotů a dokonce má svojí kvalifikaci. 

Umístění všech týmů 

1. {#Spojené státy americké} Evil Geniuses - 6 630 109 $
2. {#Čína} CDEC - 2 854 630 $
3. {#Čína} LGD Gaming - 2 210 036 $
4. {#Čína} Vici Gaming - 1 565 442 $
5.-6. {#Čína} EHOME, {#Ruská federace} Virtus Pro - 1 197 103 $
7.-8. {#Korejská republika} MVP. Phoenix, {#Evropská unie} Team Secret - 828 764 $
9.-12. {#Čína} Invictus Gaming, {#Spojené státy americké} compLexity, {#World} Cloud 9, {#Ruská federace} Empire - 221 004 $
13.-16. {#Korejská republika} MVP.H6ix, {#Malajsie} Fnatic, {#Ukrajina} Natus Vincere, {#Čína} Newbee - 55 251 $

The International 2015 nebo-li TI5 je za námi a astronomických 17 milionů amerických dolarů je již také rozdaných a nám nezbývá nic jiného, než se těšit už na příští ročník, kdy se možná budou bořit další hranice a milníky této stále rostoucí hry a její komunity.

Zdroj: Dota2.cz
Štítky: DotA, IT5