Přejít k hlavnímu obsahu

V nové GeForce GTX 950 najdeš nejlepšího parťáka pro MOBA hry

20. 8. 2015 | 11:47 Všechny hry
S velkým rozmachem her typu multiplayer online battle arena (zkráceně MOBA) uvádíme grafickou kartu GeForce GTX 950, abychom jejich příznivce pořádně vyzbrojili do boje.
Výchozí obrázek

S velkým rozmachem her typu multiplayer online battle arena (zkráceně MOBA) uvádíme grafickou kartu GeForce GTX 950, abychom jejich příznivce pořádně vyzbrojili do boje.

Během pouhých tří let se počet hráčů MOBA her zdvojnásobil na 80 milionů. Hodnota eSportu jako odvětví se dnes odhaduje na 612 milionů dolarů, tedy v přepočtu nějakých 15,3 milardy Kč. Ročně se odehraje vice než 2100 turnajů v MOBA hrách. The International, jak se říká mezinárodnímu Mistrovství ve hře DOTA 2, které se konalo minulý měsíc, patří se svými cenami pro vítěze v hodnotě v přepočtu téměř 460 milionů korun mezi nejbohatší sportovní akce světa.

MOBA je mainstream. A naše GTX 950 přináší MOBA hráčům takovou úroveň odezvy a hratelnosti, jakou si dosud mohli dovolit pouze profíci.  

O vítězství rozhodují zlomky vteřiny

Když jdeš do bitev, při kterých je obrazovka plná postav a efektů, ve hrách jako Dota 2, League of Legends nebo Heroes of the Storm, určitě se chceš zorientovat a být jako první schopen reagovat na akci. “Responsiveness is king,” říká Alexander “Abaxial” Haibel, hlavní kouč brazilského eSport týmu INTZ. “Pro můj tým je zásadní, aby hrál na výkonných mašinách, které mají výbornou citlivost a odezvu zvládnou.”

To je důvod proč MOBA hráči dávají přednost NVIDII. The International, o kterém jsme se již zmiňovali, probíhal celý na počítačích vybavených vybranými grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX a monitorech s technologií G-SYNC.

GTX 950 je výkonná herní grafická karta se špičkovou úrovní citlivosti a odezvy pro hraní MOBA her. Mimo samotného výkonu je k dispozici pro majitele GTX 950 v rámci GeForce Experience speciální optimalizace herních nastavení a celého systému zaměřená na snížení latence. Tato kombinace zaručí zkrácení času odezvy mezi kliknutím myši a děním na obrazovce téměř o polovinu.

Poděl se o svá vítězství díky GeForce Experience

MOBA hry jsou týmový sport, sdílení je nedílnou součástí zábavy. Příští měsíc přibude do GeForce Experience nová funkcionalita, kterou můžeš vyzkoušet zde early access beta, a která právě sdílení a nahrávání herních videí posouvá zase o pořádný kus dál.  

Dvě vychytávky: Hráč bude schopen nahrávat a uploadovat svá videa na YouTube nebo streamovat na Twitch z nového přehledného overlay. Dále bude mít hráč možnost využít nový GameStream Co-op, kterým přes internet nastreamuje kamarádovi svou hru a společně ji tak budou moct hrát v co-op módu, jako by seděli spolu u jednoho počítače.  

Tady začíná hraní

Pokud hledáš novou grafickou kartu na hraní nejnovějších her v lepší kvalitě než na nejvýkonnějších konzolích, měl bys o GeForce GTX 950 začít přemýšlet.

GTX 950 nabízí v mnoha hrách trojnásobný výkon ve srovnání s naší GeForce GTX 650 a je založena na architektuře Maxwell. Nové hry můžeš hrát ve full HD rozlišení a plynulých 60 snímcích za vteřinu. Dvojnásobná efektivita oproti předchozím generacím navíc znamená, že i v plném herním nasazení se karta nepřehřívá a zbytečně nehlučí.