Přejít k hlavnímu obsahu

StanCifka získává další cenné zlato!

19. 10. 2015 | 13:13 Hearthstone
Hráč jménem Stanislav Cifka, to už není pojem známý na české scéně, nýbrž spíše na té evropské. O víkendu si totiž Cifka připsal svůj další titul.Stanislav 'StanCifka' Cifka letos již jednou zvítězil na turnaji, kterým byl DreamHack Bucharest 2015. I tohle prvenství mu zvedlo na popularitě, díky čemuž byl také pozván na první sezónu StarLadder StarSeries vedle takových jmen, jako je ThijsNL, Kolento nebo Firebat.
Výchozí obrázek

Hráč jménem Stanislav Cifka, to už není pojem známý na české scéně, nýbrž spíše na té evropské. O víkendu si totiž Cifka připsal svůj další titul.

Stanislav 'StanCifka' Cifka letos již jednou zvítězil na turnaji, kterým byl DreamHack Bucharest 2015. I tohle prvenství mu zvedlo na popularitě, díky čemuž byl také pozván na první sezónu StarLadder StarSeries vedle takových jmen, jako je ThijsNL, Kolento nebo Firebat.

STARLADDER STARSERIES

Na turnaji se ukázalo celkem šestnáct hráčů, nicméně právě první dva výše jmenované dostal StanCifka do úvodní skupinu. Ani to ovšem českého hráče, který od června působí v organizaci Luminosity Gaming, nevystrašilo. Kolentovi pustil jedinou hru, Thijse porazil těsně 3:2 a mezi osmičku nejlepších postoupil z prvního místa.

Los další části turnaje byl pro Cifku velice milosrdný, jelikož dostal vedle Doga dva ruské kvalifikanty. StanCifka v prvním zápase překvapivě podlehl Lostovovi, s druhým ruským hráčem si následně poradil a podruhé již Lostova porazil 3:2, v tu chvíli tak byl již v TOP6 - čtyři nejlepší hráči skupin a také další dva, kteří se přes "Last Chance" pro vypadnuté hráče z úvodní skupinové fáze měli šanci probojovat dále.

StanCifka

V této části turnaje byli tito hráči - ThijsNL, Orange, StanCifka, Kolento, Dog a Cipher. Standovi se skórem 2/3 podařilo těsně postoupit do závěrečné fáze turnaje. Tam hned na úvod potkal Orange, který ho podruhé vypráskal 3:1 a český hráč si tak nemohl dovolit jediné závahání. V tu chvíli však přišla úžasná série - 3:0 s Kolentem, 3:1 proti Orange a ve finále 4:1 proti Thijsovi. I přes trnitou cestu turnajem tak 6 tisíc dolarů míří na bankovní konto právě Cifkovi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.