Přejít k hlavnímu obsahu

Purple šampionem DreamHack Winter 2015

28. 11. 2015 | 19:28 Hearthstone
Na letošních akcích v Hearthstone nás může těšit opakovaná účast českých hráčů a jinak tomu nebude ani na tom největším jméně ze všech - na zimním DreamHacku uvidíme hned čtveřici.
Výchozí obrázek

Na letošních akcích v Hearthstone nás může těšit opakovaná účast českých hráčů a jinak tomu nebude ani na tom největším jméně ze všech - na zimním DreamHacku uvidíme hned čtveřici.

DREAMHACK WINTER 2015 - PLAYOFF
1. kolo2. koloSemifináleFináleVítěz
bo5bo5bo5bo5 
 
{#Dánsko} Hoej
3       
  {#Dánsko} Hoej3     
{#Korejská republika} Kranich0       
    {#Dánsko} Hoej2   
{#Švédsko} Orange3       
  {#Švédsko} Orange2     
{#Rumunsko} Rdu2       
      {#Finsko} Ersee1 
{#Francie} Torlk3       
  {#Francie} Torlk1     
{#Česká Republika} Born2Win2       
    {#Finsko} Ersee3   
{#Francie} tomof2       
  {#Finsko} Ersee3     
{#Finsko} Ersee3       
        {#Kanada} PurpleDrank
{#Kanada} PurpleDrank3      Vítěz
  {#Kanada} PurpleDrank3     
{#Dánsko} DragonAlbert1       
    {#Kanada} PurpleDrank3   
{#Španělsko} AKAWonder3       
  {#Španělsko} AKAWonder0     
{#Dánsko} SecreTz1       
      {#Kanada} PurpleDrank3 
{#Německo} Bors3       
  {#Německo} Bors1     
{#Polsko} Zetalot1       
    {#Velká británie} Greensheep0   
{#Velká británie} Greensheep3       
  {#Velká británie} Greensheep3     
{#Rumunsko} Synthex1       
 

UPDATE #4: Ivan Floch a Sychry společně končí v turnaji se skórem 5:4, Faeli končí také kvůli prohře v závěrečnému duelu, kterým si mohl zajistit pokračování. Nejlépe tak na tom po swiss fázi je Born2Win, který sice poslední hru prohrál, ale i tak by mu to mělo na postup do TOP16 vystačit - během cesty turnajem již porazil hráče jako Gaara nebo Ostkaka!

UPDATE #3: Po prvním dni turnaje jsou ve hře o postup ještě dva čeští hráči. Nejlépe na tom je Jan 'Born2Win' Kotrla, který kromě těsné prohry s Danielem drží neporazitelnost. Oldřich 'Faeli' Mahdal si už nemůže další prohru dovolit, prohrál totiž již dvakrát a stále je ve hře minimálně o tiebreaker spolu s dalšími 29 hráči se skórem 5:2. Ve hře o playoff je tak celkem 42 hráčů, nejlepší pozici si bez jediné prohry vybojovala dvojice Hoej, Purple.

UPDATE #2: Je nutné připomenout, že i když hraje turnaj přesně 200 hráčů, do playoff postupuje pouze šestnáctka nejlepších. To reálně znamená, že pokud hráč prohraje dvě a více her, dále nepostoupí. Z českých hráčů má tak po prvních zápasech největší šanci Born2Win.

UPDATE #1: První část turnaje se odehraje formátem Swiss, hráče tak v této úvodní fázi čeká devět zápasů - sedm se odehraje v pátek, zbývající v sobotu do 15:00. Čeští hráči a Ivan Floch právě vstoupili do turnaje a o jejich výkonech vás průběžně budeme informovat

Úvodní zápasy českých hráčů na DreamHack Winter 2015
{#Česká Republika} Faeli{#Česká Republika} Sychry{#Česká Republika} Born2Win{#Slovenská Republika} IvanFloch
0:3 vs. Poix3:0 vs. Zaros3:0 vs. Yellowsnow1:3 vs. Slugg
3:0 vs. firrlo3:2 vs. NRJanos3:0 vs. NCSE Skippy3:0 vs. Jimziw
3:1 vs. Nitrum3:2 vs. Zetalot3:1 vs. Ostkaka1:3 vs. FunkyMath
3:0 vs. Paxtrixx3:2 vs. Torlk2:3 vs. Danielo3:2 vs. Netluh
1:3 vs. Freakeh2:3 vs. Borsss3:0 vs. UrbanHelsing2:3 vs. Sottle
3:1 vs. Wampie1:3 vs. Freakeh3:1 vs. Monkeloid3:1 vs. Slifer
3:2 vs. Hyped0:3 vs. tomof3:2 vs. Wiproto3:2 vs. Kenobe
3:0 vs. twisted3:2 vs. Tessin3:1 vs. Gaara2:3 vs. ChockladTomte
1:3 vs. Kranich1:3 vs. umquire2:3 vs. Borsss3:1 vs. Poix
Skóre: 6:3 (20:13)Skóre: 5:4 (19:20)Skóre: 7:2 (25:11)Skóre: 5:4 (21:18)

DreamHack, to je pro evropské fanoušky eSportu modla. Neznám jediného opravdového fanouška, který by tenhle název neslyšel alespoň jedinkrát. Na tradiční svátek gamingu ve švédském Jönköpingu se opět sjedou hráči ze všech koutů nejen Evropy, aby soutěžili hned v několika hrách, největší turnaje budou v CS:GO, Hearthstone a StarCraft II.

DreamHack

Pro oko českého diváka budou jistě nejzajímavější boje v karetní hře Hearthstone. V turnaji, kde se představí ještě více hráčů než posledně a to jich bylo 128, uvidíme hned čtyřnásobné česko-slovenské zastoupení. V akci se představí dvojice eSubáku Oldřich 'Faeli' Mahdal a Pavel 'Sychry' Sychrovský, které doplní hráči Magic: the Gathering Ivan Floch a Jan 'Born2Win' Kotrla. Všichni čtyři se letos potkali již na DH v Cluji, kde se Faeli blýsknul druhým místem.

Dokáže některý z hráčů navázat na Faeliho výkon z DreamHacku v Rumunsku či na další úspěchy českého hráče Stanislava Cifky? Turnaj s dotací 40 tisíc amerických dolarů startuje již ve čtvrtek a my pro vás na PLAYzone budeme sledovat výkony nejen českých zástupců.

Zdroj: dreamhack.se
Štítky: dreamhack
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.