Přejít k hlavnímu obsahu

Hlasujte o nejlepšího hráče a tým roku 2015

30. 11. 2015 | 19:21 Všechny hry
Na každoroční vyhlášení cen "The Game Awards" se objevily nominace na celou řadu kategorií, mezi kterými jsou mimo jiné i tři z oblasti elektronického sportu.Kategorie těchto cen jsou rozděleny do dvou hlavních oblastí. V té první je většina kategorií, celkem šestnáct, v té druhé je jich pouze šest. I tak ale pro fanoušky eSportu je podstatná zejména ta část se šesti kategoriemi, jelikož je rozhodována fanoušky a nikoli novináři, z nichž tři kategorie se přímo týkají elektronického sportu.
Výchozí obrázek

Na každoroční vyhlášení cen "The Game Awards" se objevily nominace na celou řadu kategorií, mezi kterými jsou mimo jiné i tři z oblasti elektronického sportu.

Kategorie těchto cen jsou rozděleny do dvou hlavních oblastí. V té první je většina kategorií, celkem šestnáct, v té druhé je jich pouze šest. I tak ale pro fanoušky eSportu je podstatná zejména ta část se šesti kategoriemi, jelikož je rozhodována fanoušky a nikoli novináři, z nichž tři kategorie se přímo týkají elektronického sportu.

Zaměříme se tedy na ty podstatné kategorie, konkrétně jde o eSport hru roku, nejlepšího eSport hráče a také nejlepší eSport tým. V každé kategorii máme hned pět nominovaných. Nejlepším hráčem za rok 2014 se stal hráč Call of Duty Matt 'NaDeSHoT' Haag, v kategorii týmu roku pak byl nejúspěšnější CS:GO tým Ninjas in Pyjamas.

Nejlepší eSport hra roku 2015:Nejlepší eSport hráč roku 2015:Nejlepší eSport tým roku 2015:
Call of Duty: Advanced Warfare{#Francie} Kenny 'kennyS' Schrub (CS:GO){#World} Evil Geniuses (Dota 2)
Counter-Strike: Global Offensive{#Korejská republika} Lee 'Faker' Sang-hyeok (LoL){#Evropská unie} Fnatic (LoL)
Dota 2{#Švédsko} Olof 'olofmeister' Kajbjer (CS:GO){#Spojené státy americké} OpTic Gaming (CoD:AW)
Hearthstone{#Spojené státy americké} Peter 'ppd' Dager (Dota 2){#Korejská republika} SK Telecom T1 (LoL)
League of Legends{#Pákistán} Syed Sumail 'SumaiL' Hassan (Dota 2){#Spojené státy americké} Team SoloMid (LoL)

Kategorie o nejlepší progamingový titul má letos premiéru a letošní boj by mohl být velice vyrovnaný mezi více konkurenty. I když nejlepšího hráče loni vyhrál hráč CS:GO, letos bych si troufnul tipnout, že to bude někdo jiný. League of Legends mohou mít teoretickou výhodu, jelikož mají pouze jediného zástupce ze své hry a hlasy se tak nebudou dělit mezi více hráčů. Co se týče kategorie o tým roku, tak tady má naopak LoL 3 týmy a CS:GO vůbec žádný.

Hlasovat můžete přímo na stránkách cen, konkrétně na odkazu zde. Ceny budou vyhlášeny 3. prosince a sledovat živý přenos přímo z Los Angeles bude možnost na livestreamu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.