Přejít k hlavnímu obsahu

Valve: "Permanentní bany za sázkové podvody"

6. 1. 2016 | 08:54 Counter-Strike 2
Valve oznámilo, že hráči, kteří se zúčastnili sázkových podvodů, budou zabanování permanentně na všechny turnaje sponzorované Valve (Major turnaje). Týká se to především bývalých členů týmu iBUYPOWER.Před rokem byli hráči iBUYPOWER obvinění ze sázkových podvodů v zápase CEVO, když ze svých dalších steam účtů velmi výhodně vsadili skiny na soupeře a zápas poté záměrně prohráli. Toto se později potvrdilo na základě screenshotů z konverzací hráčů. Na základě tohoto skandálu bylo zabanováno sedm lidí na neučitou dobu.
Výchozí obrázek

Valve oznámilo, že hráči, kteří se zúčastnili sázkových podvodů, budou zabanování permanentně na všechny turnaje sponzorované Valve (Major turnaje). Týká se to především bývalých členů týmu iBUYPOWER.

Před rokem byli hráči iBUYPOWER obvinění ze sázkových podvodů v zápase CEVO, když ze svých dalších steam účtů velmi výhodně vsadili skiny na soupeře a zápas poté záměrně prohráli. Toto se později potvrdilo na základě screenshotů z konverzací hráčů. Na základě tohoto skandálu bylo zabanováno sedm lidí na neučitou dobu.

iBUYPOWER

Valve oznámilo, že tyto bany budou permanentní. Tento případ má sloužit jako precedens, aby se předešlo dalším podvodům. Týká se to také podobné aféry francouzské týmu Epsilon, kdy v zápase proti španělskému týmu OverGaming na lize ESEA hráči vsadili skiny prostřednictvím svých kamarádů. Což Valve potvrdilo na Redditu. 

Seznam permanentně zabanovaných hráčů od Valve kvůli sázkovým podvodům:

{#Spojené státy americké} Sam “Dazed” Marine
{#Spojené státy americké} Braxton “swag” Pierce
{#Kanada} Keven “AZK” Larivière
{#Kanada} Joshua “Steel” Nissan

{#Francie} Kevin "Uzzziii" Vernel
{#Francie} Joey "fxy0" Schlosser
{#Francie} Robin "GMX" Stahmer
{#Francie} Morgan "B1GGY" Madour

Hráči nyní čekají na vyjádření ostatních organizací, které pořádají turnaje a ligy. Názor většiny komunity se shoduje na tom, že je to příliš tvrdý trest a adekvátní trest by byl na 1-2 roky. Toto rozhodnutí také zavádí k otázce, jestli budou trestáni cheateři také permanentním banem. Přičemž nejčastějí bývá poukazováno na hráče jako s1mple a m0e.