Přejít k hlavnímu obsahu

Preview nedělního 4FANS Hearthstone turnaje

15. 1. 2016 | 18:31 Hearthstone
Již tuto neděli se v pražském Kongresovém centru uskuteční první PLAYzone offline turnaj letošního roku. Celý turnaj se uskuteční jako jedna z aktivit ve vytvořené PLAYzone aréně.
Výchozí obrázek

Již tuto neděli se v pražském Kongresovém centru uskuteční první PLAYzone offline turnaj letošního roku. Celý turnaj se uskuteční jako jedna z aktivit ve vytvořené PLAYzone aréně.

4FANS Hearthstone turnaj

Turnaje se zúčastní osmička vyvolených - šestice dostala přímé pozvání, dva další jsou hráči z kvalifikace. V nedělním turnaji 17. ledna se představí vybraná elita domácí scény a tak je nutností si jednotlivce představit. Hráči jsou řazeni dle rozlosovaných dvojic do prvního kola. Detailní informace o celém turnaji najdete tady, kompletní info o festivalu 4FANS poté zde.

Rozdělení prizemoney:

1. místo - 6 000 Kč
2. místo - 3 000 Kč
3. místo - 2 000 Kč
4. místo - 1 000 Kč

VanillaTitan

Tomáš 'VanillaTitan' Richter vs. Matyáš 'Matty' Kalužný

Souboj zástupců týmů Fraternitas a Authority Gaming. VanillaTitan si zasloužil pozvánku díky suverénnímu vítězství na TIGER Season II Finals, kde ho nejvíce potrápil Faeli z eSuby, který by tak mohl být jeho rivalem i na 4FANS turnaji. Naopak Matty bude v duelu outsiderem, na turnaj se probojoval z kvalifikace, kde přešel například přes hráče jako eSuba.Sychry nebo eEriness.Winch. Jeho největším úspěchem je 3. místo z LanCraftu či účast na MČR 2015.

Namcor Jan born2win Kotrla

Jakub 'Namcor' Veber vs. Jan 'born2win' Kotrla

Hlavní hvězda sestavy Majestic Lions a vítěz loňského Mistrovství ČR je stálicí české scény. Mimo velkého triumfu na MČR dokázal tento hráč získat také titul z první sezóny Fujitsu ligy, kde si dokázal ve finále těsně poradit s Faelim. Jeho sokem bude těžký soupeř v podobě jedné z českých legend v jiné karetní hře Magic: the Gathering. Born2win se kromě výjimek, jako bylo týmové klání “Alza.cz Hearthstone Battlegrounds”, představil v Hearthstone především v zahraničí, nicméně by mohl být černým koněm celého turnaje.

Faeli

Oldřich 'Faeli' Mahdal vs. Jakub 'JJPasak' Šperk

Faeli by se dle určitých měřítek dal v současné době považovat za nejlepšího hráče u nás. Současný kapitán týmu eSuba posbíral v loňské sezóně kromě účastí na několika zahraničních eventech nejeden titul, pozvánku na 4FANS turnaj si vysloužil díky vítězství na BenQ Grunex Challenge. Jeho vyzyvatelem bude hráč z kvalifikace, streamer JJPasák. Ten si v kvalifikačním turnaji připsal skalp Dodgyho nebo JáryVyskočila a komunita je na jeho výkon velice zvědavá, jelikož se sám hráč považuje za jednoho z top hráčů u nás.

Mirrari Ivan Floch

Jan 'Mirrari' Jestříbek vs. Ivan Floch

V tomto utkání se proti sobě potkají dva hráči, kterým ani zdaleka nechybí zkušenosti. Mirrari je jediný účastník tohoto turnaje, který má na svém kontě působení v zahraničním Hearthstone týmu. Svoji kvalitu oproti zbytku scény ukázal v prosinci na ASUS Finals 9, kde dominoval celému turnaji. Jeho soupeřem pak bude jeden ze dvou domácích legend v karetní hře Magic: the Gathering, Ivan Floch. Stejně jako born2win se na tuzemské scéně ještě příliš neukázal, o to více by mohl tenhle slovenský karetní profík překvapit své soupeře.

CzechCloud & D0L1K

Celý turnaj bude živě přenášen na kanále twitch.tv/CzechCloud, o komentář se postará zkušená dvojice Petr 'CzechCloud' Žalud a Martin 'D0L1K' Doležal, takže pokud se nedostanete přímo na místo, určitě sledujte stream, bude to řežba! První zápasy začnou v 9:30, finále je na programu od 16:00. Hraje se systémem BO5 Blind Pick, Double Elimination.

Štítky: 4fans, Faeli, Mirrari
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.