Přejít k hlavnímu obsahu

Assembly: ML.Synthetic se stává vítězem!

6. 2. 2016 | 21:14 Hearthstone
Již brzy bude ve finských Helsinkách odstartována offline herní akce Assembly Winter 2016, v níž má česko-slovenská scéna hned dva zástupce – Filipa „ixxii“ Ovečku z týmu inside Games a Roberta „Synthetic“ Vávru z Majestic Lions.UPDATE #2: Finská offline akce Assembly Winter 2016 je za námi a my Vám můžeme s radostí oznámit, že vítězem Hearthstonového turnaje se stal český zástupce Robert „Synthetic“ Vávra! Ten celým turnajem prošel jako nůž máslem, když neprohrál ani jedno ze svých utkání.
Výchozí obrázek

Již brzy bude ve finských Helsinkách odstartována offline herní akce Assembly Winter 2016, v níž má česko-slovenská scéna hned dva zástupce – Filipa „ixxii“ Ovečku z týmu inside Games a Roberta „Synthetic“ Vávru z Majestic Lions.

UPDATE #2: Finská offline akce Assembly Winter 2016 je za námi a my Vám můžeme s radostí oznámit, že vítězem Hearthstonového turnaje se stal český zástupce Robert „Synthetic“ Vávra! Ten celým turnajem prošel jako nůž máslem, když neprohrál ani jedno ze svých utkání.

Postupně ve skupině zdolal Powdera a Vortexe, poté ve čtvrtfinále bez větších potíží zdolal 3:1 Technogoose, následně v semifinále udolal Spo-a taktéž v poměru 3:1 a ve finále se opět setkal se svým soupeřem ze základní skupiny – Vortexem. Synthetic však svému nizozemskému soupeři nedal šance na odvetu a udolal jej v poměru 4:1. Tento zástupce týmu Majestic Lions se tak s celkovým skóre 16:5 stal jasným vítězem turnaje a odnesl si prizemoney v přepočtu více než 30000 Kč. Gratulujeme!

UPDATE #1: Ze dvou česko-slovenských zástupců na Assembly Winter se do play off podařilo postoupit pouze Robertu „Synthetic“ Vávrovi, který ovládl skupinu B a postoupil z prvního místa. První duel s Powderem se pro něj nevyvíjel dobře, když prohrával již 0:2. Podařilo se mu však zabojovat a otočit na vítězných 3:2. Ve svém druhém zápase pak Vortexe porazil hladce 3:0 a třetí zápas už ani nemusel hrát, z důvodu systému skupinové fáze.

Synthetica se nepodařilo napodobit Filipu „ixxii“ Ovečkovi, který byl však také velmi blízko postupu. Ten v prvním zápase podlehl Torikovi 2:3. Další zápas proti Hefishovi byl tedy nucen vyhrát, aby mohl pomýšlet na postup ze skupiny. To se povedlo, když v tomto napínavém souboji vyhrál v poměru 3:2. V rozhodujícím utkání proti Orange-ovi však nepotvrdil svou formu a prohrál 1:3. Turnaj tak pro něj skončil již ve skupinách.

V play-off se Synthetic utká se Švédem Technogoose, který ve skupině C obsadil druhé místo. Pokud by se Syntheticovi tohoto soupeře podařilo zdolat, je jisté, že na něj v semifinále bude čekat opět švédský hráč. Tím bude buď Spo, anebo Orange.

Assembly Winter 2016 - playoff bracket
1. koloSemifináleFináleVítěz
bo5bo5bo5 
 
{#Francie} Torlk1     
  {#Nizozemsko} Vortex3   
{#Nizozemsko} Vortex3     
    {#Nizozemsko} Vortex1 
{#Velká británie} Blackout3     
  {#Velká británie} Blackout0   
{#Francie} Kalàxz0     
      {#Česká Republika} Synthetic
{#Švédsko} Spo3    Vítěz
  {#Švédsko} Spo1   
{#Švédsko} Orange1     
    {#Česká Republika} Synthetic4 
{#Česká Republika} Synthetic3     
  {#Česká Republika} Synthetic3   
{#Švédsko} technogoose1     
 

Turnaje se účastní celkem 16 hráčů, kteří byli nalosováni do čtyř skupin po čtyřech hráčích. Z každé skupiny pak do play-off postupují vždy dva nejlepší hráči, kde si nejlepší osmička rozdělí prizemoney v celkové hodnotě 3000 Euro.

Filip „ixxii“ Ovečka byl nalosován do skupiny A, v níž se utká s Francouzem Torikem. Následně může narazit na Fina Hefishe, či Švéda Orange, který je největší hvězdou skupiny A, a zřejmě i nejznámějším jménem celého turnaje. Roberta „Synthetic“ Vávru losovací osudí poslalo do skupiny B, ve které bude jeho prvním soupeřem Švéd Powder. Dále se český zástupce týmu Majestic Lions může těšit buď na Nizozemce Vortexe nebo na Němce MaynardTcoXe.

Skupina A Skupina B
# Název V P   # Název V P
1. {#Francie} Torlk2 0 1. {#Česká Republika} Synthetic2 0
2. {#Švédsko} Orange2 1 2. {#Nizozemsko} Vortex2 1
3. {#Slovenská Republika} ixxii1 2 3. {#Německo} MaynardTcoX 1 2
4. {#Finsko} Hefish0 2   4. {#Švédsko} Powder0 2
Skupina C Skupina D
# Název V P   # Název V P
1. {#Velká británie} Blackout2 0 1. {#Švédsko} Spo2 0
2. {#Švédsko} technogoose2 1 2. {#Francie} Kalàxz2 1
3. {#Finsko} Wampie1 2 3. {#Finsko} Finneri12
4. {#Švédsko} ThatGuy0 2   4. {#Finsko} Ersee0 2

Základní skupiny a play-off se hrají ve formátu BO5, což znamená, že vítězem se hráč stává tehdy, když vyhraje tři zápasy. Navíc každý hráč může soupeři zabanovat jednoho hrdinu. Do hry tak díky banování vstupuje mnohem více taktiky a všichni hráči budou muset ukázat svou flexibilitu a schopnost ovládat více balíčků než obvykle.

Závěrečný finálový duel se pak hraje ve formátu BO7, kdy se vítězem turnaje stane ten, kdo dokáže svého soupeře porazit se čtyřmi balíčky. Začátek turnaje je plánován na pátek 5. 2. 18:00. Play off se bude hrát následujícího dne v sobotu od 14:00, finále je plánováno na 21:00.

Osm nejlepších hráčů turnaje, čili ti, kteří postoupí ze skupin, si mezi sebou rozdělí 3000 euro. Samotný vítěz turnaje obdrží 1400 euro, což je v přepočtu zhruba 35000 korun. O vývoji turnaje a výsledcích tuzemských zástupců Vás budeme pravidelně informovat.