Přejít k hlavnímu obsahu

MLG Columbus: Luminosity vyhrávají 500k $

3. 4. 2016 | 23:10 Counter-Strike 2
První major v Severní Americe a první, který rozdá 1 milion dolarů, MLG Columbus, se odehraje od 29. března do 3. dubna.V pořadí již osmý major, historicky první v Severní Americe, MLG Columbus 2016, rozdá doposud největší prizemoney v hodnotě 1 milion dolarů. 16 týmů se setká v americkém státu Ohio v celkem čtyřech skupinách, které se odehrají klasickým GSL systémem.Neděle 3. 4. 2016 / ŠESTÝ HRACÍ DEN
Výchozí obrázek

První major v Severní Americe a první, který rozdá 1 milion dolarů, MLG Columbus, se odehraje od 29. března do 3. dubna.

V pořadí již osmý major, historicky první v Severní Americe, MLG Columbus 2016, rozdá doposud největší prizemoney v hodnotě 1 milion dolarů. 16 týmů se setká v americkém státu Ohio v celkem čtyřech skupinách, které se odehrají klasickým GSL systémem.


Neděle 3. 4. 2016 / ŠESTÝ HRACÍ DEN

Update #25:

Pohádka je u konce, Luminosity to zvládli! Tým Gabriela "FalleN" Toledo je u konce těžké práce, kdy brazilskou scénu dokázal zvednout naprosto z ničeho. Finálový triumf už byl pouze třešničkou na dortu. V první mapě se LG proti Na`Vi dokázali dostat zpátky do hry po první straně de_mirage za stavu 4:11, prodloužení dotáhli do vítězného konce a druhá mapa De_Overpass? To už byla jednostranná záležitost, skóre 16:2 mluví samo za sebe. Velká gratulace do Jižní Ameriky, Luminosity Gaming vítězí v prvním majoru s dotací 1 milion dolarů!

Update #24:

Po napínavém All stars souboji nakonec vítězí americký tým, kde hrál hlavní roli s1mple. Zápas se hrál na novém de_nuke a ukázalo se, že je to stále CT mapa, nebo alespoň v tomto zápase byla. NA tým vyhrál za CT 11:4, to se ale EU podařilo dorovnat díky vyníkajícímů výkonu GeT_RiGhTa na 15:15 a zápas šel do prodloužení. Rozhodnout ale muselo až druhé prodloužení, které zakončil s1mple dvěma knife killy. Kromě několika knife killů jsme mohli vidět i zeus killy také v podání s1mpla. NA All stars vyhráli 22:19.

Nyní už se můžeme konečně podívat na finále, které začne během několika minut.

Update #23:

Před několika minutami byly oznámeny sestavy pro All stars Na vs. EU game. Sestavy byly vybírány podle hlasování komunity. Hráči, kteří budou hrát finále se nebudou moci zúčastnit, proto není v žádné sestavě hráč LG, nebo Na´Vi. Zápas se bude hrát ve formátu BO1 od 18:00. Po tomto zápase už se můžeme těšit na finále, které je plánováno na 19:30.

Europe All-Stars  {#Evropská unie}
vs.
{#Spojené státy americké} Americas All-Stars
GeT_RiGhT {#Švédsko}
kennyS {#Francie}
rain {#Norsko}
Maikelele {#Švédsko}
NiKo {#Bosna a Hercegovina}
 
{#Spojené státy americké} Hiko
{#Ukrajina} s1mple
{#Spojené státy americké} tarik
{#Spojené státy americké} Skadoodle
{#Kanada} shroud
 

3. 4. 2016
18:00





Sobota 2. 4. 2016 / PÁTÝ HRACÍ DEN

Update #22:

Druhé semifinále se zapíše jako jeden z nejvyrovnanějších zápasů turnaje. Hlavně díky neuvěřitelným comebacků ze strany Luminosity, ale i skvělých individuálních akcí coldzery, nebo clutche Hika. Luminosity vyhráli 2:0 a zítra v 19:30 se utkají s Na´Vi, kde nebude chybět slovenský sniper GuardiaN. Finále si tedy určitě nenechte ujít.

První mapa byla de_mirage, kde se Luminosity podařilo získat pouhých 7 bodů za CT stranu. Po otočení se stran se Liquid hlavně díky povedeným B rushům podařilo dát 7 bodů, zatímco Luminosity dali pouze 2 body. Za stavu 15:9 pro Liquid, ale Luminosity přišli s neuvěřitelným comebackem, když dali 6 bodů po sobě a zápas dovedli do prodloužení. V prodloužení už bez problémů vyhráli 19:15.

Druhá mapa de_cache je známá jako jedna z nejslabší map týmu Luminosity a Liquid měli velmi dobrý začátek, k čemuž přispěl hlavně Hiko se svými 24 fragy 1v4 vyhraným clutchem. Liquid vyhráli první stranu 9:6. Po otočení stran se Luminosity vůbec nedařilo a vypadalo to na třetí mapu, ale za stavu 15:6 se stalo něco neuvěřitelného a brazilský celek začal otáčet hlavně díky TACOvi a coldzerovi. Mapu dokázali dostat opět do prodloužení a to opět bez problémů vyhráli, když Luminosity v prodloužení dali jediný bod, mapa skončila 19:16 pro Luminosity.

Update #21:

Na´Vi v prvním semifinálovém zápase narazili na Astralis. První mapa byla de_inferno, což byl pick Astralis. Na´Vi začli dobře a rychle se dostali na stav 5:0, ale pak Astralis začali otáčet stav a první T stranu vyhráli 8:7. Na´Vi ale ukázali svojí kvalitu, kterou mají za T stranu na všech mapách a mapu nakonec dokázali vyhrát 16:14, hlavně díky vynikajícímů výkonu starého mazáka Edwarda.

Druhá mapa de_dust2 byla daleko jednodušší pro Na´Vi. T stranu ovládli Na´Vi jasně 12:3 a poté už bez větších problémů mapu dokázali zakončit 16:5, celý zápas tak vyhráli 2:0 a postupují do finále. Na´Vi podruhé v řadě budou bojovat ve finále o vítězství na majoru. Bude GuardiaN první hráč naší scény s vítězstvím na majoru? V posledních zápasech se mu moc nedařilo, ale doufejme, že pravou sílu tento slovenský sniper ukáže práve ve finále.

Na´Vi budou soupeřit s vítězem zápasu Liquid vs. Luminosity, což bude taky další semifinálový zápas a poslední zápas dne. Určitě podpořte GuardiaNa na českém streamu v zítřejším finále.

Update #20:

V posledním čtvrtfinále byl jasným favoritem tým Luminosity, ale neměl to tak lehké, jak všichni očekávali. Jako první se odehrála mapa de_cache, kde Virtus.pro hned od začátku nasadili velké tempo a první polovinu vyhráli Poláci 10:5. Luminosity ovšem předvedli podobný výkon druhou polovinu a zápas tak šel do prodloužení, kde byli úspěšnější hráči Virtus.pro. Druhá mapa de_cobble měla podobný průběh, avšak tentokrát to byli Virtus.pro, kdo dotahoval velkou ztrátu po první polovině. I když to pro polský tým vypadalo nadějně, Luminosity po taktické pauze nedalo Polákům šanci, a připsali si vítězství 16:10. Třetí mapa de_overpass měla velice podobný průběh jako cobble, Brazilci si připsali výhru 16:11 a postupují tak do semifinále, kde nás čeká souboj Severní a Jížní Ameriky.

MLG COLUMBUS 2016 - PLAYOFF
1. koloSemifináleFináleVítěz
bo3bo3bo3 
 
{#Evropská unie} Natus Vincere2     
 Pátek 16:00 {#Evropská unie} Natus Vincere
2   
{#Švédsko} Ninjas in Pyjamas0     
   Sobota 18:30 {#Evropská unie} Natus Vincere0 
{#Dánsko} Astralis2     
 Pátek 18:30 {#Dánsko} Astralis0   
{#Švédsko} Fnatic0     
     Neděle 19:30 {#Brazílie} Luminosity
{#Spojené státy americké} Liquid2    Vítěz
 Pátek 21:00 {#Spojené státy americké} Liquid0   
{#Spojené státy americké} CLG0     
   Sobota 21:00 {#Brazílie} Luminosity2 
{#Brazílie} Luminosity2     
 Sobota 16:00 {#Brazílie} Luminosity
2   
{#Polsko} Virtus.pro1     
    {#Evropská unie} Team Europe
19 
     Neděle 18:00 {#Spojené státy americké} Team America
    {#Spojené státy americké} Team America
22All Stars Match
 

Pátek 1. 4. 2016 / ČTVRTÝ HRACÍ DEN

Update #19:

Moviemaker tweeday dělá z tohoto turnaje sérii velmi kvalitních videí, která zachycují nejlepší momenty ze všech zápasů, proto doporučuji zhlédnout všechna v tomto seznamu videí.

Update #18:

Dalším semifinalistou se stává Astralis. Tento dánský tým si překvapivě snadno poradil s nejlepším týmem světa na 2 mapách (konkrétně 16:10 mna overpass a 16:5 na cache).

V posledním semifinále dnešního dne jsme mohli vidět americké derby Liquid vs. CLG. Na prnví mapě de_cache jsme mohli vidět velký comeback v podaní Liquid, kteří prohráli první stranu 3:12, ale podařilo se jim výsledek otočit na 16:13. Na druhé mapě de_mirage se ukázaly kvality mladé ukrajinské hvězdy s1mpla a Liquid vyhráli přesvědčivě 16:6. V semifinále budou hrát proti vítězi zápasu Luminosity vs. VP, což bude také poslední semifinále. Hrát se bude zítra od 16:00.

Update #17:

Tým v čele s Ladislavem "GuardiaN" Kovácsem nedal Ninjas in Pyjamas v prvním čtvrtfinálovém duelu šanci a na mapách inferno a mirage nedovolili Na`Vi soupeři více než 10 bodů. Díky postupu mají Natus Vincere zajištěné prizemoney v hodnotě 70 tisíc dolarů. 

Čtvrtek 31. 3. 2016 / TŘETÍ HRACÍ DEN

Čtvrtek, 31. března
16:00{#Německo} Mousesports1:2{#Švédsko} NiPBO3
18:20{#Evropská unie} FaZe0:2{#Švédsko} fnaticBO3
20:40{#Ruská federace} Gambit Gaming1:2{#Spojené státy americké} CLGBO3
23:00{#Francie} G21:2{#Polsko} Virtus.proBO3

Update #16:

Z prvního duelu vyšli lépe NiP, když se jim podařilo porazit Mousesports. Velkmou měrou k tomu přispěl nad očekává dobrý výkon THREATA, který v turnaji zaskakuje za pytha.

V druhém zápasu jsme mohli vidět fnatic a faze. Zápas byl poměrně jednoznačný a fnatic bez většího překvapení ovládli obě mapy a na druhý pokus si zajistili postup do čtvrtfinále.

Ve třetím zápase dnešního dne jsme mohli vidět Gambit a CLG. V tomto poměrně vyrovnaném duelu nakonec zvítězili CLG. Což znamená, že ve čtvtfinále uvidíme souboj dvou amerických týmů.

Update #15:

Den s pořadovým číslem tři je tu a s ním také přichází první duely hrané formátem BO3. Po čtvrtečním programu již budeme znát kompletní osmičku týmů, které budou měřit síly ve vyřazovací fáze a také si zajistí slot na příštím majoru. Dosavadními postupujícími týmy po včerejších bojích jsou Luminosity, Team Liquid, Astralis a Natus Vincere.

Středa 30. 3. 2016 / DRUHÝ HRACÍ DEN

Středa, 30. března
16:00{#Ukrajina} FlipSid328:31{#Německo} mousesportscbble
17:10{#Evropská unie} FaZe16:03{#Spojené státy americké} Splyceinferno
18:20{#Francie} EnVyUs13:16{#Ruská federace} Gambitcache
19:30{#Spojené státy americké} Cloud903:16{#Francie} G2dust2
20:40{#Švédsko} NiP05:16{#Brazílie} Luminositymirage
21:50{#Spojené státy americké} Liquid22:19{#Švédsko} fnaticdust2
23:00{#Spojené státy americké} CLG09:16{#Dánsko} Astralisoverpass
00:10{#Evropská unie} Natus Vincere16:04{#Polsko} Virtus.procbble

Update #14:

Posledním týmem, který si dnes zajistil postup, je Na´Vi. Na´Vi se dokázali vypořádat bez větších problémů s Virtus.pro na mapě de_cobblestone, když vyhráli T stranu drtivě 12:3 a po prvním velmi těsně vyhraném pistolkovém kole za CT už bylo o vítězi rozhodnuto, protože VP se podařilo dát už jen jedno kolo. Na´Vi vyhráli 16:4. GuardiaNa tak uvidíme i ve čtvrtfinále.

Update #13:

Další tým, který postoupí ze skupin, je Astralis. Astralis si dokázali poradit s CLG 16:9 na mapě de_overpass. Poslední zápas dnešního dne se odehraje mezi Na`Vi a Virtus.pro. V týmu Na`Vi samozřejmě nebude chybět jediný slovenský zástupce naší scény na turnaji GuardiaN.

Update #12:

Druhým postupujícím týmem je překvapivě Liquid, který si na mapě de_dust2 ve druhém prodloužení dokázal poradit s nejlepším týmem světa. Je to teprve podruhé v historii, co americký tým dokázal na Majoru postoupit ze skupin.

Update #11:

Prvním postupujícím týmem se stává brazilský celek Luminosity, když na mapě de_mirage porazili NiP poměrně jednoznačně 16:5, i když to prvních 10 kol vypadalo na vyrovnanou hru.

Update #10:

Dalším týmem, který z turnaje vypadává, jsou domácí Cloud9. Ti nestačili na de_dust2 na Francouze z G2. Toto americké uskupení celý zápas tahalo za kratší konec a po jednoznačné výhře 16:3 vyprovází G2 tyto oblíbence amerického publika a potvrzují tak evropskou dominanci nad severoamerickými týmy. Naději pro domácí týmy tak drží už pouze Team Liquid a CLG.

Update #9: 

V turnaji končí také EnVyUs! Katem se jim stali Gambit Gaming z Ruska. Na mapě de_cache padli poměrem o tři body. Podali sympatický výkon, ale GG zase předvedli o dost větší pohodu, než tomu bylo včera proti Astralis na Trainu. Po Splyce, domácím týmu, se tak misky opět o něco vyvažují, protože Major opouští i tým z Evropy. 

Update #8: 

O pořádný poprask se opět postarali Splyce, tedy domácí hráči. A to když proti FaZe taženými Meikelelem uhráli pouhé tři body. Nyní nadchází zápas EnVyUs proti Gambit Gaming a i zde se bude rozhodovat, kdo z těchto dvou v turnaji pro další kolo zůstane nebo se rozloučí. 

Update #7: 

Ve fantastickém utkání, které sehráli FlipSid3 vs Mousesports, kdy německý tým musel dotahovat ztrátu 11 kol, se nakonec objevil vítěz právě z Německa, a tak ukrajinský celek poslal tým v čele s vynikajícím Nikem domů. FlipSid3 nepomohl ani skvělý markeloff, který sice zahrál řadu kol fantasticky, ale ani to nestačilo na setrvání v turnaji. Po skóre 31:28 tak zůstávají na Majoru právě Mousesports, kteří i nadále ponesou německou vlajku turnajem. 

Update #6: 

Je tu další hrací den šampionátu v Columbusu a s tím i další dávka zajímavých zápasů. Dnešní program otevírají FlipSid3 proti německým Mousesports. Sledovat utkání můžete přímo pod tímto článkem nebo třeba ve hře, kde máte také šanci na nějaký zajímavý limitovaný drop. Samozřejmě vám budeme přinášet i aktuální informace o vývoji turnaje a nebude chybět ani výsledkový servis. Pěknou podívanou! 


Úterý 29. 3. 2016 / PRVNÍ HRACÍ DEN

Úterý, 29. března
16:00{#Švédsko} NiP19:17{#Ukrajina} FlipSid3cache
17:10{#Brazílie} Luminosity16:13{#Německo} mousesportsmirage
18:20{#Evropská unie} FaZe11:16{#Spojené státy americké} Liquidcache
19:30{#Švédsko} fnatic16:05{#Spojené státy americké} Splycetrain
20:40{#Francie} EnVyUs08:16{#Spojené státy americké} CLGcbble
21:50{#Dánsko} Astralis16:10{#Ruská federace} Gambittrain
23:00{#Evropská unie} Natus Vincere16:09{#Spojené státy americké} Cloud9train
00:10{#Polsko} Virtus.pro16:01{#Francie} G2train

Update #5:

Pro ty, jež nemohli vidět zápasy živě, tu máme z prvního dne několik povedených highlightů:

NIP F0REST MVP! CSGO MLG Columbus 2016 Highlights
GeT_RiGhT vs. FlipSid3
THREAT BEAST MODE
NiKo vs. Luminosity
COLDZERA BEAST MODE
FalleN 3k
adreN vs. FaZe Clan
olofmeister vs. Splyce
reltuC vs. EnVyUs

Fanouškům GuardiaNa by jistě neměl uniknout tento velice povedený spot, který je právě o tomto slovenském sniperovi.

Update #4:

Poslední zápas dnešního dne se odehrál mezi polskými Virtus.pro a francouzskými G2 na mapě de_train. Virtus.pro zahráli první stranu velmi dobře, když se G2 zmohli na jediný bod a Virtus.pro přejeli francouzský celek s hvězdami jako shox, nebo ScreaM 14:1. V pistolkovém kole se vytáhl hlavně Snax, když si dokázal poradit v 1v1 situaci proti Ex6TenZ a připsal si 3 killy. Poslední šanci G2 zmařil byali, když si na své konto připsal 4 killy a zatloukl poslední hřebík do rakve G2. Virtus.pro vyhráli v nejednoznačnějším zápase dnešního dne a pravděpodobně celého turnaje 16:1.

Update #3:0

V zápase Na´Vi vs. Cloud9 jsme mohli vidět jediného zástupce naší scény GuardiaNa, konkrétně na mapě de_train. Na´Vi nezačli moc dobře T stranu, když po prohraných pistolkách prohrávali 0:6. Naštěstí je to ale nezlomilo a Na´Vi se podařilo dát dva velmi důležité body. Další kolo šlo sice ve prospěch Cloud9, ale Na´Vi se podařilo dát 6 kol za sebou a první stranu vyhráli 8:7. Za CT po vyhraných pistolkých už Cloud9 neměli moc velkou šanci na otočení zápasu ve svůj prospěch a hráči Na´Vi si připsali první vítězství 16:9.

Update #2:

V dalších zápasech prvního dne se utkali EnVyUs proti americkým CLG, kterým překvapivě podlehli na mapě cobblestone. První stranu vyhráli s rozdílem jednoho bodu, ale za CT už neubránili ani kolo a francouzský tým prohrál 8:16.

V dalším zápase skupiny C se utkali dánští Astralis a Gambit na mapě de_train. Astralis v čele se devicem tuhle zkoušku zvládli velmi dobře a T stranu ovládli 9:6. CT stranu už bez větších problémů dohráli a vyhráli tak celkem 16:10.

Update #1:

K vidění již byly zajímavé zápasy, které Major v Columbusu nabízí. Vypíchl bych asi těsné utkání LG vs Mousesports, kde německé uskupení sahalo velice těsně po výhře. Větší práci s utkáním, které ale i tak nedotáhli do vítězného konce, měli FaZe v čele s Maikelele. Na mapě Cache byli FaZe od začátku slabším týmem a až samotná změna stran, kdy se Liquid přemístili na obrannou stranu, jim přinesla body. Stačilo to ovšem jen na snížení a ač výsledek vypadá celkem vyrovnaně, stejně to byl zápas, který se FaZe prostě nepovedl. Posledním zápasem před aktualizací pak byl ten, kde se utkali švédští fnatic proti sestavě ze států, týmu Splyce. Pro evropské hráče nebyl zápas zatěžkávající zkouškou a s přehledem z duelu odešli jako vítězové s vysokým náskokem. 


Veškeré zápasy ve skupině kromě rozhodujících zápasů (o druhé místo), se odehrají ve formátu BO1, přičemž se změnil systém škrtání. Tentokrát jeden z týmů vyškrtá celkem tři mapy, zatímco druhý pouze dvě a hraná mapa se rozhodne náhodným výběrem ze zbylých dvou.

Skupiny, které budou kompletně odehrané v MLG aréně, jsou následující:

Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
{#Švédsko} NiP{#Evropská unie} FaZe{#Francie} EnVyUs{#Evropská unie} Natus Vincere
{#Brazílie} Luminosity{#Švédsko} fnatic{#Dánsko} Astralis{#Polsko} Virtus.pro
{#Německo} mousesports{#Spojené státy americké} SPLYCE{#Ruská federace} Gambit{#Francie} G2
{#Ukrajina} FlipSid3{#Spojené státy americké} Liquid{#Spojené státy americké} CLG{#Spojené státy americké} Cloud9

Dva nejlepší týmy z každé skupiny se posunou do play-off, které bude celé odehrané v Natonwide Aréně s 18-tisícovým publikem. Všechny BO3 zápasy se budou řídit stejným systémem škrtání jako dříve - každý tým vyškrtá jednu mapu, každý si jednu vybere a třetí se rozhodne náhodným výběrem ze zbylých tří.

Celkové pořadí:

1. $500,000
2. $150,000
3.-4. $70,000
5.-8. $35,000

9.-12. {#Francie} G2 - $8,750
9.-12. {#Ruská federace} Gambit - $8,750
9.-12. {#Evropská unie} FaZe - $8,750
9.-12. {#Německo} mousesports - $8,750
13.-16. {#Spojené státy americké} Cloud 9- $8,750
13.-16. {#Francie} EnVyUs - $8,750
13.-16. {#Spojené státy americké} Splyce - $8,750
13.-16. {#Ukrajina} FlipSid3 - $8,750

Oficiální český stream Hitpoint TV