Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli bojuje v Číně o snový prizepool

12. 12. 2016 | 13:10 Hearthstone
Faeli se před pár měsíci probojoval skrz tvrdou kvalifikaci na akci s největším prizepoolem jakou Hearthstone vůbec zažil. Čínská World Cyber Arena mezi tři nejlepší rozdělí neuvěřitelných 3.666.000 Kč!
Výchozí obrázek

Faeli se před pár měsíci probojoval skrz tvrdou kvalifikaci na akci s největším prizepoolem jakou Hearthstone vůbec zažil. Čínská World Cyber Arena mezi tři nejlepší rozdělí neuvěřitelných 3.666.000 Kč!

Update #1: Faelimu se bohužel do dalšího dne nepodařilo postoupit, když se skóre 2:2 v základní skupině obsadil třetí místo. I tak si jeho výkon zaslouží uznání, protože samotné kvalifikování na tento turnaj bylo opravdu složité. Do play-off se však podařilo postoupit jiným Evropanům. Držet palce můžeme Ukrajinskému DrHippumu nebo Ruskému SilverNameovi.

Již kvalifikace se mohli zúčastnit hráči z celého světa. Z České republiky se velmi daleko dostali dva hráči eSuby. Mikuláš "pokrovač" Dio a Oldřich "Faeli" Mahdal. Prvně jmenovanému ke konečné kvalifikaci na vysněný turnaj chybělo velice málo. Faeli měl ale štěstí nakloněno na své straně a postoupit se mu podařilo!

Finálový turnaj hraný v čínském městě Yinchuan nedaleko od Pekingu, byl dlouho dobu zastřen nejasnostmi. Samotní hráči ani pár dnů před zahájením finálového turnaje nevěděli, jakým formátem se bude hrát. V úvahu tedy připadal Conquest, Last hero standing, či nově vzniklý Strike mode. Zveřejněno nebylo ani to, kolik balíčků každý hráč bude pickovat a zda se bude nějakým způsobem banovat. Nevědělo se ani to, jestli budou povoleny nejnovější karty z expanze Mean Streets of Gadgetzan. Příprava na turnaj tak pro každého hráče musela být velice komplexní, aby se mohli připravit na všechny varianty.

Faeli @ WCA 2016

Co ale Faeli i ostatní hráči věděli bylo to, s kým se střetnou ve své skupině. Na Faeliho v pětičlenné skupině čekal IceF0x, Doggg, Marthstrike a Taesang. Do play off postupují vždy dva nejlepší z každé skupiny. Vše se vyvíjelo velmi dobře, když první zápas Faeli vyhrál kontumačně, jelikož se jeho soupeř ani nedostavil do areny. Druhý zápas již Faeli vyhrál regulérně když Doggga porazil 2:1. Ve třetí hře už se mu tolik nedařilo, když s IceFoxem prohrál v poměru 1:2. Poslední zápas skupiny sehrál Faeli s Taesangem, kterému bohužel nestačil a prohrál v poměru 0:2.

Faeli tak ve skupině končí se skóre 2:2. Poslední dosud zveřejněné informace uvádí, že Faeli zřejmě kvůli shodě skóre bude hrát rozhodující zápas o postup ze skupiny. Držme mu tedy palce!

Zdroj: eSuba