Přejít k hlavnímu obsahu

StanCifka, Pokrovač a Georgec míří do Misfits

19. 12. 2016 | 21:55 Hearthstone
Dva nejlepší čeští hráči se rozhodli posunout svoji Hearthstone kariéru na nový level a přijmout nabídku zahraničního týmu.UPDATE: Třetím do party se stává šestnáctiletý anglický karetní mág George "Georgec" Connoly, který v letošním roce dvakrát postoupil na Europe Championship a v létě ho od postupu na BlizzCon dělila jediná série. Pokrovač tak nebude nejmladším hráčem tohoto týmu.
Výchozí obrázek

Dva nejlepší čeští hráči se rozhodli posunout svoji Hearthstone kariéru na nový level a přijmout nabídku zahraničního týmu.

UPDATE: Třetím do party se stává šestnáctiletý anglický karetní mág George "Georgec" Connoly, který v letošním roce dvakrát postoupil na Europe Championship a v létě ho od postupu na BlizzCon dělila jediná série. Pokrovač tak nebude nejmladším hráčem tohoto týmu.


V dřívější době jsme měla Česká republika vícero hráčů působicích v zahraničí, ať už to byl Alesh a Mirrari v mYinsanity nebo StanCifka ve svém jediném dosavadním působišti v Luminosity Gaming. Tohle už je dávno pasé, nicméně se stále rostoucí kvalitou českých i slovenských hráčů to byla jen otázka času, kdy někoho uloví prestižní zahraniční tým.

Ten čas nastal právě teď. Stanislav "StanCifka' Cifka a Mikuláš 'Pokrovac" Dio se stěhují do amerického týmu MisfitsGG, do jeho nově složené Hearthstone sekce.

Tuto informaci o přestupu obou hráčů vypustila při loučení s Pokrovačem do světa organizace eSuba, Mikiho dosavadní zaměstnavatel, jejíž Hearthstone sekce je tak rázem čtyřčlenná.

Mikuláš Dio zažil v letošním roce neskutečný pokrok, podíval se na celou řadu zajímavých míst Evropy a na zimním šampionátu byl pouze dva krůčky od postupu na slavný BlizzCon. Pokrovačovi bude koncem prosince teprve 17 let, takže má celou kariéru před sebou. Přestup do MisfitsGG je pro něj krokem do světa esportu, kde mu bude StanCifka ideálním mentorem.

O kvalitách jeho budoucího spoluhráče Stanislava Cifky také nemůže nikdo pochybovat. Teď o víkendu se mu sice na SeatStory Cupu příliš nepoštěstilo, ale jeho stabilní výkony hovoří za vše. Jeden z nejlepších hráčů světa se pravidelně objevuje na největších turnajích, kde sbírá jedno cenné umístění za druhým. Do sbírky už mu chybí v podstatě jen postup na Championship a úspěch na samotném BlizzConu. Po dlouhých měsících hraní na volné noze se zdá Standův přestup pod křídla velké americké organizace jako chytrý v dalším hráčském rozvoji.

Vyjádření Mikuláše 'Pokrovac' Dia k odchodu z eSuby, kde strávil necelé dva roky:

"Ahoj lidi, po svém téměř dvouletém působení v eSubě jsem se rozhodl jít dál a zkusit si v životě také něco nového, a to je přesně nový tým Misfitsgg. Proč jsem se tak rozhodl? V týmu vidím více světových příležitostí a možnost se dále posunout jako hráč. Za eSubu jako tým jsem neuvěřitelně rád. Bylo to rozhodně jedno z nejlepších období mého života a užil jsem si neuvěřitelně srandy, ať už se spoluhráči nebo s Pospim, Frankiem a vedením Noddlem a Pigim. Poznal jsem hrozně moc nových lidí a skoro všichni z nich jsou super a rozhodně s nimi rád zůstanu v kontaktu. Také doufám, že se tímto rozhodnutím mé vztahy s eSubou nezhorší. Na konec bych všem rád poděkoval, a to jak týmu za skvělé příležitosti, díky nimž jsem se mohl neuvěřitelně zlepšit, tak i spoluhráčům a fanouškům, kvůli kterým jsem si také užil kotel srandy a doufám, že mě budou nadále podporovat a fandit!"

Stanislav Cifka ani organizace MisfitsGG se k novým posilám prozatím nevyjádřila, nicméně my už můžeme pouze čekat na oficiální formu, kdy dva nejlepší čeští hráči vyrazí na zahraniční štaci. Uvidíme, zdali budou mít v nově složeném týmu i další spoluhráče.

Zdroj: esuba.eu
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.