Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč roku 2016: Stanislav "StanCifka" Cifka

21. 1. 2017 | 00:08 Hearthstone
Nejoblíbenější český hráč Stanislav "StanCifka" Cifka prožil neskutečný rok 2016. Ve svém druhém profesionálním Hearthstone roce se mu podařilo dosáhnout několika významných úspěchů. 
Výchozí obrázek

Nejoblíbenější český hráč Stanislav "StanCifka" Cifka prožil neskutečný rok 2016. Ve svém druhém profesionálním Hearthstone roce se mu podařilo dosáhnout několika významných úspěchů. 

Stanislava Cifku jste mohli v roce 2016 vidět i jako člena komentátorského kvarteta na MČR. Jeho znalosti a herní přehled z něj udělalo jednoho z nejoblíbenějších postav listopadového turnaje a dokázal konkurovat i samotnému Petru "CzechCloud" Žaludovi. Hráč, který po celý rok 2016 nehrál za žádnou organizaci, dokázal ve světovém rankingu dle GosuGamers dosáhnout na skvělou 6. příčku. Jeho největším úspěchem, pro který jej zaregistrovala valná většina naší esports scény, bylo druhé místo na PGL Bucharest Tavern Tales, kde vybojoval druhé místo. Dalším velkým úspěchem bylo dělené třetí místo na Dreamhacku Valencia, kde hráč v semifinále padl na domácím hráči Evangelionovi.

Stanislav "StanCifka" Cifka
 StanCifkaVěk: 29 let
 StanislavCifkaTým: Misfits
 StanCifkaRanking: 6. místo na světě (dle GosuGamers)
  
Úspěchy v roce 2016 
 2. místo PGL Bucharest Tavern Tales5. místo SL i-League StarSeries S1
 3. místo Dreamhack Valencia5. místo HearthStone Champions League S2 (Major)

5. místo SL i-League StarSeries S2

Standa fanouškovskou anketu o nejlepšího tuzemského hráče vyhrál před mistrem ČR Matyášem "Matty" Kalužným, kterého zastihlo skvělé zakončení roku. Krom toho, že triumfoval na druhém LAN finále PLAYzone lig, dokázal poprvé v historii dostat tým Inside Games do finále MČR kde porazil svého soupeře z týmu eEriness milan10milan. Grandiózním způsobem pak reprezentoval i české barvy na Dreamhack Winter, kde skončil na děleném pátém místě.

Třetí místo pak získal Oldřich "Faeli" Mahdal, kapitán eSuba.Samsung, jenž dokázal v loňském roce jednoznačně dominovat MČR kvalifikaci. Oldu ale v průběhu roku provázela velká smůla na offline turnajích, nicméně i přesto dokázal zaznamenat svůj zatím asi největší úspěch, když skončil na 3. místě v kvalifikaci na turnaj World Cyber Arena v Číně. To ho přímo katapultovalo na finálový turnaj, kde skončil ovšem v základní skupině.

Až za ním se pak umístil jeho protivník a vítěz COOL Hearthstone ligy Martin "Wiarnot" Ostrý a oblíbený streamer a bývalý hráč eSuba.Samsung Mikuláš "Pokrovac" Dio.

Výsledky ankety CZ/SK Hráč roku 2016

  • 1. místo - Stanislav "StanCifka" Cifka - 50% hlasů
  • 2. místo - Matyáš "Matty" Kalužný - 24% hlasů
  • 3. místo - Oldřich "Faeli" Mahdal - 13% hlasů