Přejít k hlavnímu obsahu

Přichází Global Games, karetní bitva národů

9. 2. 2017 | 22:30 Hearthstone
Hearthstone je zapsán do mysli všech hráčů jako duelová hra, která nenabízí mnoho možností k soupeření celých týmů, což je i důvod, proč mnoho týmových soutěží nevídáme. Tento fakt se očividně pokusí změnit samotný Blizzard, který oznámil zbrusu novou týmovou soutěž, která bude navíc obsahovat i rozměr národnostní. Světlo světa tak již brzy spatří Global Games, celosvětová bitva národů.
Výchozí obrázek

Hearthstone je zapsán do mysli všech hráčů jako duelová hra, která nenabízí mnoho možností k soupeření celých týmů, což je i důvod, proč mnoho týmových soutěží nevídáme. Tento fakt se očividně pokusí změnit samotný Blizzard, který oznámil zbrusu novou týmovou soutěž, která bude navíc obsahovat i rozměr národnostní. Světlo světa tak již brzy spatří Global Games, celosvětová bitva národů.

Koncem minulého týdne oznámil Blizzard na svém webu příchod nové týmové ligy ve hře Hearthstone. Vůbec poprvé bude mít týmová soutěž v této karetní hře národnostní prvek, protože proti sobě se nepostaví týmu nejproslulejších světových organizací, ale týmy složené z hráčů pocházející z jedné země. Nás může těšit fakt, že do seznamu účastnických zemí se objevila jak Česká tak Slovenská republika, pochopitelně odděleně.

Je pravdou, že slovíčko "Global" v názvu turnaje může být mírně zavádějící, jelikož, jak si někteří fanoušci stihli všimnout, v seznamu chybí jakákoliv africká země. Celkově bylo vybráno 48 států, 25 z nich náleží na evropský kontinent, kde jsou pokryty snad všechny důležité země. Zbytek zemí je pak z velké části z Asie, kde pochopitelně nemůže chybět Čína, Taiwan či Jižní Korea. K vidění naopak nebude výběr z ostatních zemí světa či Evropy, který bývá v podobných soutěží často k vidění.

Účastníci Global Games
Evropa     
{#Belgie} Belgie{#Bělorusko} Bělorusko{#Bulharsko} Bulharsko{#Česká Republika} Česká republika{#Dánsko} Dánsko
{#Finsko} Finsko{#Francie} Francie{#Chorvatsko} Chorvatsko{#Itálie} Itálie{#Maďarsko} Maďarsko
{#Německo} Německo{#Nizozemsko} Nizozemsko{#Norsko} Norsko{#Polsko} Polsko{#Portugalsko} Portugalsko
{#Rakousko} Rakousko{#Rumunsko} Rumunsko{#Ruská federace} Rusko{#Řecko} Řecko{#Slovenská Republika} Slovensko
{#Velká británie} Velká Británie
{#Španělsko} Španělsko{#Švédsko} Švédsko{#Švýcarsko} Švýcarsko{#Ukrajina} Ukrajina
     
     
Asie     
{#Čína} Čína{#Filipíny} Filipíny{#Čína} Hongkong{#Indonésie} Indonésie{#Izrael} Izrael
{#Japonsko} Japonsko{#Korejská republika} Jižní Korea{#Kazachstán} Kazachstán{#Malajsie} Malajsie{#Singapur} Singapur
{#Tchaj-wan} Taiwan{#Thajsko} Thajsko{#Turecko} Turecko{#Vietnam} Vietnam
     
Severní Amerika     
{#Kanada} Kanada{#Mexiko} Mexiko{#Spojené státy americké} USA  
     
Jižní Amerika     
{#Argentina} Argentina{#Brazílie} Brazílie{#Chile} Chile{#Peru} Peru 
     
Oceánie     
{#Austrálie} Austrálie{#Nový Zéland} Nový Zéland   
     

Jak tedy bude soutěž probíhat? Celá soutěž bude rozdělena do tří fází, které budou probíhat po valnou část jara a léta. Na úvod budou týmy, které se budou skládat ze čtyř hráčů, nalosovány do osmi skupin po šesti týmech. Seed bude záležet na souhrnu bodů, které si připsali hráči z daných zemí během zimní sezóny. Hrát se bude každý s každým a nejlepší 3 týmy postoupí do druhé fáze. Tam budou týmy rozřazeny do 6 skupin po čtyřech a celkem 26 týmů postoupí do třetí fáze, kde se v single elimination bracketu utkají o čtyři postupová místa na Grandfinále.

Kapitány týmů by se měli stát hráči, kteří jsou na tom v oficiálním žebříčku nejlépe. V případě českého týmu by jim měl být {#Česká Republika} Jára Vyskočil. Ať už to ale bude kdokoliv, výběr českých hráčů rozhodně špatný nebude. V soupisce mohou klidně figurovat i {#Česká Republika} StanCifka{#Česká Republika} Pokrovac{#Česká Republika} Faeli či aktuálním Mistr České republiky {#Česká Republika} Matty. Slovenský výběr se naopak bude rodit poměrně těžko.

Prizepool

(rozložení prizepoolu)

Hrát se bude celkem o 300 000 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 7,5 milionu korun. Část z této sumy si navíc odnese každý tým, protože i týmy, jež vypadnou v úvodních dvou fázích, si odnesou 4000 $. Na jednoho hráče tak připadne 1000 $, tedy 25 tisíc korun českých. Naopak vítězný tým si odnese celých 60 000 $, více jak milion korun.

Celý kolos by se měl rozběhnout během příštích dvou měsíců. Nám nezbude než fandit našim barvám a případně obětovat dary, nebohou zvěř či pannu RNG bohům.

Zdroj: battle.net
Štítky: Global Games