Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba ukončuje spolupráci s ladies sekcí

3. 3. 2017 | 10:53 League of Legends
Dlouholetá spolupráce končí, eSuba a LoL ladies sekce hlásí rozchod.V přední domácí organizaci byly dívčí týmy odjakživa tradicí, ať už šlo o různé herní tituly, historicky počínaje Call of Duty 4 a Counter-Strike 1.6. Nynější doba je však pro eSubu černou, nikoliv růžovou. Není tomu tak dávno, kdy se cesty rozešly s World of Tanks ladies týmem, nyní přichází konec také League of Legends. Alespoň, že holky z CS:GO našly nové spoluhráčky.
Výchozí obrázek

Dlouholetá spolupráce končí, eSuba a LoL ladies sekce hlásí rozchod.

V přední domácí organizaci byly dívčí týmy odjakživa tradicí, ať už šlo o různé herní tituly, historicky počínaje Call of Duty 4 a Counter-Strike 1.6. Nynější doba je však pro eSubu černou, nikoliv růžovou. Není tomu tak dávno, kdy se cesty rozešly s World of Tanks ladies týmem, nyní přichází konec také League of Legends. Alespoň, že holky z CS:GO našly nové spoluhráčky.

Kdo se však pohyboval poblíž LoL ladies eSuba týmu, tak už delší dobu tušil, že se tohle jednou prostě stane. Holky už delší dobu byly neaktivní a byly spíš tvářemi, které jste mohli potkávat na různých herních akcích. Ba dokonce některé už League of Legends ani nehrají, tudíž je překvapivé, že v řadách eSuby byly oficiálně až do dnešního dne.

Female scéna bohužel vymřela. Jasné důvody k rozchodu uvedla v oficiální zprávě jedna z dnes již bývalých hráček eSuba.ladies Rebeka "Delliah" Tokáriková:

"Celá situácia s female lol scénou bola napätá už dlhšiu dobu čo ma neskutočne mrzí. Pomaly ale isto som tušila, že sa blíži koniec ale akosi som si to nechcela pripustiť. Je škoda, že všeobecne lolko v ženskej scéne upadá a tým možnosti na našu realizáciu úplne vymizli. Ďakujem eSube za všetko čo pre nás urobila a že nám dala možnosť z nás spraviť kvázi jednu veľkú rodinu. Som rada na druhej strane, že naša spolupráca tu úplne nekončí a budem mať možnosť byť stále súčasťou eSuby aj keď nie ako hráč. Náš team bol v celku skoro krásne 4 roky s najmenšími zmenami na čo som naozaj pyšná keďže všetci vieme ako to v „ladies“ scéne chodí. Prajem všetkým svojim už teraz bývalým spoluhráčkam len to najlepšie a ďakujem im za všetky super zážitky, priateľstvá, cupy atď. Papa ľudkovia snáď sa ešte uvidíme!"

Své vyjádření k odchodu dodal i manažer eSuby Karel Potužník:

"Ukončení cesty Ladies sekce v League of Legends bylo poměrně logickým vyústěním situace, která zde již delší dobu je. Tedy absence jakékoli soutěžní příležitosti v rámci dívčí scény. Svou roli hrají, samozřejmě, i časové možnosti dívek, které eSubu v LoLku reprezentovaly. Za dva a půl roku, co u nás působily, se jejich život přeci jen posunul a je jasné, že aktivita tak nemohla být stejná, jako na začátku. Po vzájemné dohodě tak opouštíme vody dívčího LoLka. S děvčaty však budeme i nadále v kontaktu a naši fanoušci tak na ně budou moci narazit i na některých akcích, kterých se jako tým účastníme. A my jsme za to velmi rádi. Dívkám bych touto cestou, za celou eSubu, chtěl ještě jednou poděkovat za reprezentaci našeho týmu a také za to, jak se uměly vypořádat s nástrahami, které pravidelně dívkám soutěžní hraní PC her přináší. Děkujeme!"

Bývalá sestava eSuba LoL ladies:

{#Česká Republika} Jana 'Kamalii' Kopecká
{#Slovenská Republika} Rebeka 'Delliah' Tokáriková
{#Česká Republika} Irena 'Kaori' Hynková
{#Česká Republika} Martina 'Samarka' Silovská
{#Česká Republika} Kateřina 'Graci' Kozubková

Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba, eSuba.ladies
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.