Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba a StanCifka vyrážejí na DH Summer

14. 6. 2017 | 13:58 Hearthstone
Světoznámá lanpárty DreamHack konající se ve švédském Jönköpingu tradičně pokračuje i svým letním vydáním, kde ani tentokrát nebude chybět Hearthstone turnaj s českou účastí.
Výchozí obrázek

Světoznámá lanpárty DreamHack konající se ve švédském Jönköpingu tradičně pokračuje i svým letním vydáním, kde ani tentokrát nebude chybět Hearthstone turnaj s českou účastí.


Léto nám oficiálně ještě nezačalo, ale vysoké teploty nenasvědčují tomu, že by stovky hráčů rádi byli zavřeni v obrovských halách. To však neplatí o kultovním DreamHacku. Další pokračování této akce proběhne od 17. do 19. června a bude u toho pětice českých hráčů.

Po třináctinásobné účasti v zimě se bude posádka ve složení eSuba + StanCifka snažit navázat na úspěšný počin, kdy se do play-off dostali tři Češi. Nejlépe na DHW dopadl Matty - TOP8.

TOP16 umístění v zimě české jedničce Stanislavu 'StanCifka' Cifkovi z MisfitsGG určitě nestačilo a my doufáme, že se jeden z nejlepších hráčů na světě ukáže v létě se spičkovou formou, jakou se prezentoval například v reprezentačních kláních. Z českého nároďáku vyráží do Jönköpingu také neménně zkušený Jaromír 'Jarla' Vyskočil, kterého z týmu eSuba.Samsung doplňuje kapitán Oldřich 'Faeli' Mahdal a duo Pavel 'Scruffy' Janík, Štěpán 'ecoo' Mach. Tuhle pětku potom doplňuje spoluhráč StanCifky Mikuláš 'Pokrovac' Dio, který je prozatím na waiting listu.

Na kompletní seznam účastníků turnaje o prizepool 25 tisíc dolarů a důležité HCT body pro letní cyklus se můžete podívat na oficiálních stránkách zde. Mezi účastníky nechybí hráči z týmů jako Tempo Storm, Alliance, compLexity nebo třeba obhájce zimního titulu Mitsuhide.

Mimo dalších odměn budou čeští hráči bojovat také o body do letní MČR klasifikace:

  • 1. místo: 500 MČR bodů + $7,500 + 15 HCT bodů
  • 2. místo: 400 MČR bodů + $3,500 + 12 HCT bodů
  • 3. - 4. místo: 300 MČR bodů + $2,050 + 8 HCT bodů
  • 5. - 8. místo: 200 MČR bodů + $1,125 + 4 HCT bodů
  • 9. - 16. místo: 100 MČR bodů + $675 + 2 HCT body

Jak je zmíněno výše, klání odstartuje v sobotu (harmonogram zde) a vy se můžete těšit na podrobné pokrytí počínání našich legionářů, kteří do Švédska určitě nejedou jen tak na výlet.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.